×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откриват още пунктове за временна закрила в Бургаско, ще работят и през почивните дни, кризата се задълбочава (ОБНОВЕНА)


Откриват още пунктове за временна закрила в Бургаско, ще работят и през почивните дни, кризата се задълбочава (ОБНОВЕНА)
До вчера през разкритите пунктове в Бургаска област са издадени 760 регистрационни карти за временна закрила, вижте наплива от хора около 16:30 ч. днес
23 Март 2022, Сряда, 16:37 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Георги РУСЧЕВ

Екип на Флагман.бг засне видеоматериал от късния следобед в терминала за регистрация на Морска гара, очаква се да работи и след полунощ, напливът от хора расте

За да се ускори процесът за регистрация за временна закрила за украинските граждани, мрежата от пунктове ще бъде разширена. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Решението е взето на заседание на Кризисния щаб днес. На него бяха обсъдени действия за ускоряване процеса на регистрация за временна закрила, както и дейности за подобряване на организацията на Центъра.

На Морска гара и в РПУ-Несебър ще бъдат открити по още 2 допълнителни пункта, в РПУ-Царево – 1 пункт и още по един допълнителен пункт ще бъдат разкрити в РПУ-Приморско и РПУ-Поморие. Пунктовете ще работят и през почивните дни с работно време от 08.00 до 20.00 часа. 

До вчерашния ден (22.03.22) през разкритите пунктове от полицията са издадени 760 регистрационни карти за временна закрила. Със съдействието на кметовете на община Несебър, община Приморско и община Царево ще бъде закупена допълнителна техника, необходима за регистрацията на украинските бежанци.

В Областния кризисен център вече има разкрити изнесени работни места на експерти от РЗИ и Социално подпомагане. Мобилни екипи на Агенцията по заетостта посещават на място хотелите, където има голяма концентрация на украински граждани. 

От първия ден на кризата Областна администрация Бургас и доброволци работят активно по оказване на необходимата помощ  на търсещи закрила. Регистрираните украински граждани на територията на Бургаска област надхвърлиха 9 300 души. Екипите са на терен без почивни дни и дават всичко от себе си за справяне със ситуацията. За максимално оптимизиране на пространството в Морска гара са необходими щендери за дрехи и закачалки към тях. Това ще освободи пространство за разширяване на детския кът, който ежедневно посещават между 100 и 150 деца. 

Хранителните продукти от първа необходимост, с които се посрещат новодошлите, се изчерпват бързо. Ежедневно има нужда от консервирани храни, пакетирани дълготрайни стоки, санитарни принадлежности, санитарни материали за деца до 3 г. (памперси, кърпи). Областна администрация благодари на всички доброволци и дарители, които правят възможно доброто да се случва.

В 16:30 ч. екип на Флагман.бг засне видеоматериал в терминала, където работят служители на Агенцията за бежанците, МВР и Митницата. Непрекъснато пристигат нови и нови хора. Средно времето за обработката на данни на един човек отнема около 10 минути, но системата започва да "цикли", ако става дума за добавяне на едно или две деца към пълнолетния украинец. Затова снощи служителите тук са останали до 21:30 ч., за да не върнат нито един от новопристигналите. Припомняме, че има и такива, които идват дотук и с жп превоз, като правят връзка на различни гари - до крайната спирка в Бургас. Към този час в терминала има около 120 човека, но идват и още. Очертава се зад гишетата работата да продължи до полунощ. Ако тенденцията се запази, Областният кризисен щаб на държавата трябва да поиска помощ от МС и ЕС. 

Началникът на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев не напуска поста си, тъй като необходима непрекъсната координация.

 


В категории: Войната в Украйна


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Таня
18.05.2022 10:12:11
0
1
Украинците го правят без вашия съвет повече от всеки в света! Украйна ще устои и ще защити цяла Европа от руските фашисти. Не ни трябва нищо от българите, защото българите винаги подкрепят фашистките режими.Вие сте деца на комунистите и сега искате руснаците да дойдат при вас както преди и да взривят църквата Света Неделя през 1925г. и да убият цялото "цвете" на нацията...
13.
Бат Неделчо е № 1
23.03.2022 20:53:50
1
3
Бат Неделчо е като "петел в кокошарник"
12.
Rrr
23.03.2022 20:18:41
1
7
Разбирам има хора от Украйна бедни, но има и Украинци с джипове защо не помагат сега те на своите сънародници , да им занесат продукти от първа необходимост! От тук си личи какъв народ са !
11.
Аз
23.03.2022 20:04:18
1
2
ИДИОТИ СЪР….ИДИОТИ
10.
Странно
23.03.2022 20:01:11
1
9
Бежанци, а с претенции. Ако бягаш от война, какви претенции може да имаш към този, който къса от залъка си да те подслони? Някакси все не случваме на бежанци. Тези с желание да живеят на хотел с всички екстри. Дрехи трябва да им се предоставят нови, ЗА ДА НЕ СТРАДА ЧОВЕШКОТО ИМ ДОСТОЙНСТВО, както определя БЧК. Българите обаче, като недостойни и чужденци в държавата си мащеха, си пазаруват от магазините втора употреба.
9.
до 5
23.03.2022 19:13:27
1
8
Ти ако искаш курорт, там ли ще отидеш...? Освен това, при тези инвазии, кукловодите ги пращат в държавите, респективно районите/градовете, които искат да унищожат. И ако някой си мисли че това е временно, жестоко се лъже. От първия ден ви се набива в главите думата "диаспора", също както "новото НЕнормално" в ковидианския сериал! Няма нищо по-постоянно от "временни" държавни мерки! И данъкът върху доходите в САЩ е бил "временно" явление навремето.
8.
Damn!
23.03.2022 19:05:49
1
9
Пак ни беше отнета възможността да се възхитим и похвалим благородните дела на ротарианците! Защо са толкова скромни винаги...?
7.
УУУУУ
23.03.2022 18:53:05
1
6
Ай стига с тези Украинци, помислете за нас , те утре ще си тръгнат а ние ще останем !!! Тогава не ни търсете !!!
6.
За помагане, да се помага, но в цялостен ущърб на
23.03.2022 17:43:33
1
12
Вече се чува, че в други европейски държави са започнати процедури и специално съставени програми за предоставяне на работни места в най-различни отрасли за образовани, а и за необразовани. Похвално е на човешко равнище, че и ние сме една от въпросните държави, полагащи усилия да помогнат на истински нуждаещите се с легитимност на пребиваването им, храна и продукти от първа необходимост, подслон, прочие, макар и покрай тях да има не малко възползващи се, които ни най-малко се нуждаят от въпросните инициативи. Обаче се задава следващ въпрос, заченат леко грубо от коментиращ по-надолу, но все пак по същество. Защо в нашата държава все още не се инициира процедура и програма за работни конкурси и прочие за украинските граждани? Не ме разбирайте погрешно. Хубаво е, че се отзоваваме на тези чужди граждани, които бягат от случващото се в Украйна и действително се нуждаят, но за сметка на какво ще бъде то? Вече се превърна в банално стененето, че България не помага на своите граждани, което не е никак далече от истината. Редно е да не забравяме, че нашата страна не разполага с фундаментален капацитет да поддържа цялостно напълно здравите хора, защото съпричастността и състраданието са едно, но възползването и експлоатацията са съвсем друго. Било то финансово, здравно, социално или всякак. Нашата държава трябва да бъде емпатична и състрадателна към нашите гости, макар да не е към собствените си граждани, но нека не забравя, че сред тези хора има не по-малко от 50%, които са напълно работоспособни. Нека не позволяваме претекста за война на тяхна територия да се превръща в контекст за масово експлоатиране на подадената ръка. Аз и моето семейство подкрепяме помощта към украинските граждани, но това не трябва да лежи изцяло върху гърба на българския данъкоплатец, докато в други държави съвестните бежанци вече са започнали или са пред започване на каквато и да е работа.
5.
Бургас
23.03.2022 17:34:58
4
22
Интересно защо не се струпват към Плевен, Враца или където и да е там на север, ами по морето!
4.
Дре
23.03.2022 17:28:31
2
14
Организация няма, защо няма изградени палаткови лагери а струпването на много бежанци на едно място веднага трябва да е знак и незабавно да се извозват към Петрова нива , Видин, Лом, Монтана и региона.
3.
123456
23.03.2022 17:10:47
10
30
България само морето ли е? В чужбина няма такива глезотии.Затова искат тук.Не ги карат да работят, дошли са туристи.
2.
А кога
23.03.2022 16:54:36
3
13
ще се открие пунктът в Горно Нанадолнище?
1.
Браво
23.03.2022 16:50:41
19
11
Да го духа Ганя и всички руски блядове.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори