×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ-Бургас: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си, 2022 г. ще е нулева на европейско финансиране


ГЕРБ-Бургас: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си, 2022 г. ще е нулева на европейско финансиране
Бургаските депутати от ГЕРБ Любен Дилов, Жечо Станков и Деница Николова предложиха да бъде увеличена държавната субсидия
25 Февруари 2022, Петък, 16:02 ч.
Автор: Флагман.бг

Жечо Станков представи 60 стратегически проекта за целия регион, които чакат финансиране

 

 

Да се отпуснат допълнителни капиталови разходи за област Бургас за ключови проекти. Това настоя групата на бургаските депутати от ГЕРБ-СДС - Любен Дилов, Жечо Станков и Деница Николова. Те предложиха да бъдат предоставени още 268 506 000 лв. държавна субсидия и аргументираха защо са необходими те.

„Какво е увеличението на капиталовите разходи между 2021 г. и 2022 г. за някои от общините в област Бургас, която представлявам? За община Бургас се предвижда увеличение от 628 500 лв., община Камено - 153 800 лв, община Карнобат - 403 200 лв. Тенденцията е между 200 000 и 600 000 лв. увеличение на субсидията за общините тази година в област Бургас. Ясно, че нито с 1, нито с 2 млн. лв. ще решим всички проблеми. Средствата са недостатъчно, за да дадем възможност на общините да покажат потенциала си за икономическо развитие“. Това заяви Деница Николова по време на дебатите в НС днес.

Тя коментира, че сумата е голяма, но има основателна причина. „2022 г. ще е нулева на европейско финансиране. Ако преди всяка община разчиташе на капиталови разходи в размер на 20, 30, 50 млн. лв. от европейско финансиране, то през 2022 г. това няма как да се случи. Нямаме нито одобрени оперативни програми, нито споразумение за партньорство, нито одобрен План за възстановяване и развитие“.

Бургаският депутат допълни, че сумата за капиталови разходи за всички области в страната и за област Бургас, е крайно недостатъчна „Без капиталови разходи няма икономически растеж. Трябва да се възприеме подход за ревизия за капиталови разходи и за тяхното увеличаване, за да може все пак управляващата коалиция да постигне икомическия разтеж, заложен в бюджетната прогноза“, коментира Николова.

Жечо Станков настоява за държавно финансиране на 60 ключови за Бургаския регион проекти

Жечо Станков акцентира върху самите проекти, предложени да бъдат подкрепени. „Управляващите заявиха, че бъдат финансирани добре подготвени проекти, а нашите са точно такива. Те са близо 60 за област Бургас и са важни за региона, който е и притегателен център за български и чуждестранни туристи. Искаме повече средства за инвестиции и индустриални зони. В това отношение Бургас е отлично подготвен, за разлика от Варна, например – ние се борим за финансиране на инфраструктурата на поредния  индуструален парк. Това ще даде шанс на инвеститорите да насочат усилията си към самото строителство на базата си, тъй като ще имат вече изградена довеждаща инфраструктура.“, коментира Станков.

Той посочи като основен акцент от предложенията не само инфраструктура в кварталите на Бургас, но и проектите за обхода на Бургас в посока Южно Черноморие, както и нова входно-изходна артерия на най-големия жилищен комплекс в общината - „Меден Рудник“ „Предвиждат се и средства за изграждане на нови корпуси за училища. Така ще продължим да качественото образование за нашите деца – бъдещето на Бургас. Сред предложенията са спортно училище със зона за спорт и общежитие, изграждане на нов учебен корпус в двора на ПГРЕ „Г. С. Раковски“ и ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, нов училищен корпус и частично преустройство на училищна сграда към ОУ "Христо Ботев – кв.Сарафово, пристройка за разширение на сграда на ОУ “В. Априлов“.

Жечо Станков допълни, че групата на ГЕРБ-СДС е включила още средства за проекти в общините на територията на цялата област.

 


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
ха ха ха
25.02.2022 22:48:31
0
4
Нещо друго?
8.
наблюдателен
25.02.2022 22:06:06
0
6
Жечо, Жечо......и пак Жечо....напъни , напъни, и пак напъни .....и проекти които са само пари за усвояване. Този модел на управлението е в историята. Популистките им предложения вече не могат да залъгват хората и да печелят избиратели. Правителството има приоритети, държавата не раздава вече пари на калпак, не раздава пари в чували, а инвестира в проекти с конкретна възвръщаемост. Още повече в бюджет 2022 има 30% ръст на капиталовите инвестиции в общините. Бургаските депутати, намерете си друга кауза, защото и кметовете Ви няма да са кметове след две години.
7.
Платеното триО
25.02.2022 21:15:48
2
1
Депутати от управляващата коалиция няма ли ? Бургаските проекти са за всички граждани, за всички избиратели. СЕК - Партията мандатоносител на управляващите, къде е в бюджетния дебат? Сценаристът от Итн - Вълчев не сме го чули, а се бара знаменит Бургазлия. За БСП - Кънев и Да Бг - Мирчев е ясно. Те са в Бургас само за избори. С такова мижаво Бургаско лоби, държавата ще неглижира Бургас. СРАМ за нашите съграждани дали мандат на подобни мекотели!
6.
*********
25.02.2022 19:54:36
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Ей сега става страшно за гербаджийските кметове
25.02.2022 19:17:42
2
8
2022 г. ще е нулева на европейско финансиране

Това явно ще е първата година без ЕС финансиране за гербаджийските общини. Предстои да видим какви кметове са в действителност, защото с милиарди по европейски програми и квото донади вожда от джипката е лесно да се правят на много кадърни кметове
4.
Ейййй
25.02.2022 17:01:57
2
12
не се наядоха гробарите Ейййй
3.
ха ха ха
25.02.2022 16:44:52
2
9
А ха ха ха ха ха
2.
ВЕРНО ЛИ Е БЕ??????????????????????????
25.02.2022 16:17:52
2
17
БУРГАСКИЯ ДЕПУТАТ ДИЛОВ НЕ БИЛ НА РАБОТНОТО СИ МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА А В ДЖИБУТИ?????????????И СПОРЕД ЗАПОЗНАТИ СЪС СЛУЧАЯ ДЕПУТАТИ БИЛ ТАМ ЗА ДА СЕ ГМУРКА!!!!!!!!!ТОЧНО КЪДЕ НЕ СТАВА ЯСНО ЩОТО БУРГАСКИЯ РЕЙНДЖЪР Пеньо Костов ////ТВЪРДИ ВЪВ БЛИЦ"""/////ЧЕ СЕ Е ""ГМУРКАЛ В ЕВТИНИТЕ БЪРДАЦИ ТАМ И ГОЛАМО""ГМУРКАНЕ"" Е ПАДАЛО !!!!!!!!!!
1.
Бургас
25.02.2022 16:11:39
2
24
Точно тези двамата пък не трябва да се обаждат изобщо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори