×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС върна интригата за зеления сертификат – подкрепи ГЕРБ, ИТН и „Възраждане“ срещу мярката


ДПС върна интригата за зеления сертификат – подкрепи ГЕРБ, ИТН и „Възраждане“ срещу мярката
Хората на Доган и Пеевски изненадващо гласуваха точката да влезе в седмичната програма, а целта вероятно е да се вкара клин в управлението
Ключови думи: парламент, депутати
16 Февруари 2022, Сряда, 13:16 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Предложение за преразглеждане режима за достъп до парламента влезе изненадващо в седмичната програма

ДПС върнаха интригата с достъпа до сградите в парламента със „зелен сертификат“. От партията на Доган и Пеевски гласуваха „за“ предложение на „Възраждане“ за промяна на седмичната програма. Проруските националисти настояват за отмяна на решението за „зелените сертификати“.

„За“ вкарването на точката в програмата гласуваха, освен "Възраждане", и „Има такъв народ“ (ИТН) и ГЕРБ. (Хората на Бойко Борисов си обърнаха позицията и вече са против „зелените сертификати“.) Техните гласове обаче не образуват мнозинство. За това помогнаха депутатите от ДПС, които донякъде изненадващо също подкрепиха „Възраждане“. Хората на Доган и Пеевски в парламента досега са се изказвали винаги категорично в подкрепа на „зелените сертификати“ за достъп в закрити помещения в условията на ковид епидемия.

С техните гласове днес обаче точката влезе извънредно в програмата на Народното събрание. Целта, изглежда, е да се вкара интрига в управляващото мнозинство. Припомняме, че партията на Слави Трифонов ИТН е част от властта, но не подкрепя „зелените сертификати“ и обичайно гласува против тях заедно с „Възраждане“.

113 бяха „за“ включването на допълнителната точка, 87 бяха „против“ и 12 - „въздържал се“.

Любопитен момент е, че от „Възраждане“ предложиха тя да стане първа в дневния ред за четвъртък, но това пък бе отхвърлено благодарение на ИТН, които в този случай гласуваха против.

Така точката остава последна за седмицата и може да не бъде разгледана, ако пленарното време приключи, преди да се стигне до нея, което се случва сравнително често.

По-късно днес от "Възраждане" обявиха, че организират нов протест срещу "зеления сертификат". 


 




15
Коментара по темата
15.
*********
16.02.2022 15:55:47
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
ДПС
16.02.2022 15:30:57
1
3
ДПС обича да си прави сикиж на амджъка
13.
8
16.02.2022 15:14:56
2
10
Абе Флагмани че сте продажна медия вече отдавна не е новина особено в тези времена , че триете и филтрирате коментарите който не изнасят на спонсорите ви също е ясно. Но ако трябва да сме обективни щом наречете Възраждане : "проруските националисти" Моля бъдете така любезни когато споменавате Демократична България да ги определяте като "проамериканските либерали" към тях може да причислим и ДСБ (като старият им нов председател побърза да се снима със Херо Мустафа) тук става интересно защото бих добавил и партията на "просто Киро" Продължаваме Промяната само че парадокса е че ПП все още не е партия, което все повече започва да ми заприличва на : От село съм с колелото съм за малко съм. Чудно ми е как ще определилите ВМРО , сигурно като проамерикански националисти демек правилните националисти.
12.
До 11
16.02.2022 14:53:03
3
12
Ти не си турчин бре, турците са си в турция, не говорят/пишат български, камо ли по форумите.
Ти си ЦИГАНИН приел исляма, такива като теб, турците ги мразят повече и от кюрдите.
11.
Турчин
16.02.2022 14:44:17
7
4
Не на русчиите комунисти доносници ционисти от гяурското дс дпс
10.
Агент Доносник Сава
16.02.2022 14:41:49
3
1
Уважаеми госпожи и господа!

Дълбоко съм трогнат от номинирането ми за награждаване във връзка със сътрудничеството между Руската Федерация и Република България, особено в областта на духовното сближаване на народите ни!

В живота ми няколко пъти ми се е случвало да не приемам или да се отказвам от национални или международни награди. Но в конкретния случай за мен е въпрос на чест, че изобщо сте обсъждали името ми. Защото в духовното си битие съм школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия, но съм закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература. И съм убеден, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя.
9.
*********
16.02.2022 14:23:14
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
8.
До 6
16.02.2022 14:07:50
2
13
Майчиния им език турски, не руски!
Мюсюлмани са, а не християни!
В "българските" общини, където живеят мюсюлмани, в кметствата се говори на турски, не на руски.
Аре ходи да се застреляш някъде.
7.
Иван
16.02.2022 13:54:53
2
18
Не виждам нищо лошо да подкрепят падането на сертификата, 80% от народа не ииска сертификати, но това гласуване и проблема с Белене на бсп, показват че влстта скоро ще си ходят. Щом ИТН и БСП имат проблем да подкрепят коалицията то коалицията скоро се разпада.
Доста кориозно днес бе изказване на говорителката на управяващите, че криминогени плащали на хора да ходят да подкрепят протеста на полицаите. До къде стигнахме управници да обвиняват че сред протестиращите полицаи имало платени криминогени.
6.
81
16.02.2022 13:52:47
9
9
Продължавате да ги бъркате, ДПС не са мюсюлманска, а добре маскирана руска партия. И в двата случая не трябва да я има.
5.
ясно е пппп в канала
16.02.2022 13:51:21
5
16
Колкото да се въртят Киро, роднини и приятели, пътници са с еднопосочен билет за топлите острови
4.
Жоро
16.02.2022 13:47:54
3
6
Няма ли да има арести в общината? С белезници ги изкарайте крадците
3.
Да
16.02.2022 13:44:56
5
9
И ибриците станаха "доктори", много надълбоко им отиде тая "сонда".
2.
...
16.02.2022 13:32:06
9
16
Ебах ги в наглите, прости мюсюлмански маймуни.
1.
Иван
16.02.2022 13:25:26
6
23
Не случайно, конституцията забранява етническите партии!
Докато този мюсюлмански тумор ДПС съществува, България няма да се оправи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори