×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зафиров: Ако оградата по границата беше златна, щеше да е по-евтина


Зафиров: Ако оградата по границата беше златна, щеше да е по-евтина
„Тази тема няма да я отварям. Тази тема според мен е за прокуратурата."
Ключови думи: парламент, депутати
04 Февруари 2022, Петък, 13:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Парламентът възложи на Министерския съвет да подготви доклад за съоръжението

Народното събрание (НС) възложи на Министерския съвет да изготви доклад за оградата по българо-турската граница. Това стана след разискване по питане на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев относно ролята на Министерството на отбраната по опазване на държавната граница и поддържането на защитната инфраструктура.

Според приетото с единодушие от депутатите решение докладът на правителството трябва да съдържа детайлна информация относно актуалното състояние на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и съпътстващата го инфраструктура, извършените дейности и свързаните с тях разходи в изпълнение на бюджета за 2021 г.

Темата предизвика спор между ГЕРБ и БСП.

Христо Гаджев припомни, че съоръжението е започнало да се строи по време на кабинета „Орешарски“ в периода 2013 – 2014 г.

Атанас Зафиров отвърна, че тогава подходът е бил правилен, защото с дейността се заела армията. При следващата власт, когато тя бе прехвърлена на областните управители, оградата се оскъпила неколкократно.

Зафиров припомни и че е бил променен Законът за обществените поръчки, за да може съоръжението да се строи с пряко възлагане. Стотици милиони се налели за ограда с неефективна функционалност.

„Тази тема няма да я отварям. Тази тема според мен е за прокуратурата. Но само ще напомня – милион за километър тел! Златна тел да беше, по-евтино щеше да струва“, заяви депутатът и председател на парламентарната Комисия по отбраната.

От „Възраждане“ пък подчертаха, че особена роля в строителството имали и ВМРО и НФСБ.

Според проекторешението докладът на МС трябваше да се изготви в рамките на 14 дни. С аргумента, че е нужно повече време, парламентът прие предложение на Атанас Зафиров срокът да е един месец.

 


В категории: Политика


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Хххх
04.02.2022 15:01:06
0
14
Бе незнам колко струва тази ограда,но на мен за 170 метра ми излезе 4000лв,труд и материали (цементови колове и мрежа).
5.
пенсионер
04.02.2022 14:49:21
1
17
Тони търпяха ги защото поставяха условия на Бойко иако не ги изпълнява няма да го подкрепят и пада от власт Той 12 години бе на върха благодарение на Симеонов и Караачанов ..
4.
Калеко Алеко
04.02.2022 14:24:23
1
16
То па стълбата,с която я прескачат мноу евтина сякаш.....1000 евро.!!...Ибаси!!
Ама то тъй е.........скъпа ограда с евтина стълба не са прескача!
3.
Агент Доносник Сава
04.02.2022 13:46:38
1
16
Аз и Болисов сме преки участници във Възродителния процес
2.
Валерката с горелката
04.02.2022 13:45:22
1
18
Само знаете да обиждате! И какво ако е така?
Искате да ме засегнете? Не можахте! Уахахахахахахахаха
1.
тони
04.02.2022 13:40:37
8
32
Че тя си е златна тази ограда!
Поне на българския данъкоплатец му излезе златна! Но нали трябваше да се хвърли някой залък от богатата държавна трапеза на верните кучета на Бойко Тиквата- така наречените "патриоти". Как ги търпяхме тези бандити толкова време, ума ми не го побира!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори