×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деница Николова пита регионалния министър за ключови пътни проекти в Бургаско


Деница Николова пита регионалния министър за ключови пътни проекти в Бургаско
Като депутат от Бургаския регион ще продължа да насочвам усилията си за качествена и сигурна пътна инфраструктура, коментира Николова
20 Януари 2022, Четвъртък, 14:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Николова поиска детайлна информация на какъв етап са подготвителните дейности за кандидатстване

„МРРБ и АПИ трябва експедитивно и без забавяне на процедури да положат усилия ключови пътни отсечки в област Бургас да бъдат рехабилитирани. А чрез интегрирани териториални инвестиции в Югоизточен район за планиране да се изградят и нови артерии. Не става въпрос просто за ремонт и асфалт, а за привличане на инвестиции, насърчаване на туризма и подобрява качеството на живот в населените места. Като народен представител, избран от Бургаски регион, ще продължа да насочвам усилията си за качествена и сигурна пътна инфраструктура“. Това коментира бургаският депутат от ГЕРБ Деница Николова. Повод бе отправен от нея въпрос към ресорния министър Гроздан Караджов. 

Той бе свързан с планираните пътни отсечки, които АПИ възнамерява да рехабилитира или новоизгради с помощта на механизма за Интегрирани инвестиции за 2021-2027 г. в област Бургас. Николова поиска детайлна информация на какъв етап са подготвителните дейности за кандидатстване и техническа готовност на проектите, водени ли са разговори с местните власти и  икономически партньори

„Във връзка с подготовката по програма „Развитие на регионите 2021-2027 г“, АПИ е изготвила методика за подпомагане на инвестициите на регионално ниво. Изготвен е списък, който наскоро е актуализиран, като той включва 64 пътни отсечки или общо 1 114 км. В програмата като допустими бенифициенти за област Бургас са включени общините Бургас, Айтос и Карнобат“, става ясно от отговора на МРРБ.  

В краткият списък с обекти е приложен път II-99 Бургас-Созопол-Приморско-Царево с обща дължина 58 км. А в разширения списък влизат: 
-    За община Карнобат: Шумен-Лозарево (Карнобат-Бургас) – малко над 3 км.отсечка
-    За Община Бургас: Варна-Оризаре-Каблешково (o.п Слънчев бряг-Бургас) с обща дължина 51 км. и път Дебелт-Тръстиково-Полски извор с дължина 16 км. 

Според писмения отговор АПИ е провела обществени поръчки за избор на изпълнители на технически проекти за основен ремонт на конкретни пътни участъци. Към момента има изработване на технически проект за основен ремонт на републикански път II-99 (Бургас-Маринка)-Созопол-Приморско-Царево-Малко Търново с обща дължина близо 53 км. Проектната разработка за втори междинен етап се разработва за разглеждане и след нея ще бъде окончателно завършен техническия проект. В писмения отговор са включени още:

-    Технически проект за основна рехабилитация на републикански път Дюлино-Оризаре-Каблешково (о.п.Слънчев бряг – Бургас). Проектната разработка е завършена
-    Изработване на технически проект за основен ремонт на път II-73 Ришки проход, като към момента се провежда процедура за избор на изпълнител. 
Деница Николова коментира още, че идеята за четирилентови пътища в област Бургас не трябва да остава само на хартия, защото от нея зависи бъдещето развитие на региона. „Като зам.министър в МРРБ в предходен период мога да кажа, че новото правителство ги очаква много работа, за да се стигне до реален ефект от средствата от ЕС и през този програмен период. А вече имаме тревожни индикации за забавяне на ключови програми, както стана ясно миналата седмица по време на мое питане от трибуната на НС“. 
 


В категории: Бургас


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Дааа Румен си плете кошницата
20.01.2022 19:29:12
3
5
Радев може да избира повод за протести, с които да свали кабинета "Петков" - за високите цени или за смекчаване на позицията за ветото за Северна Македония.
12.
Нищо няма да направят ПППП
20.01.2022 19:26:38
1
7
Радев може да свали кабинета "Петков" с протести през март по схемата от 2013 г. и атака за позицията по ветото за Северна Македония.
Острие на протестите ще бъде Мая Манолова, а президентът щял да се постарае този път американците да не му ги откраднат с активистите от кръга "Сорос".
11.
продължаваме промените
20.01.2022 17:43:03
6
9
Нищо няма да се строи вече! Все пак е хубаво, че имаме от Бургас до София магистрала, Мисля, че помните по колко часа пътувахме преди да е изградят. Все пак сме в 21 век - в Сърбия освен новите магистрали ще имат и влак стрела до Будапеща от другата година. Поради некъдарноста на нашите ''променители'' остава само да мечтаем. Дано поне и тези изградени пътища да ги подържат.
10.
7 и 8 Очернителство без граници
20.01.2022 15:36:35
7
11
Очернителството нанася психотравми, води до тревожни състояния и психически разстройства!
Това им е спуснатата линия за поведение – статуквото, ГЕРБ, ДПС, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Иван Гешев да са горещо желаният черен фон. Чрез древни и по-нови очернителски техники.
9.
haha
20.01.2022 15:33:10
1
11
по 200 камиона минават на ден през кварталите Ветрен и Банево!!!!гж Николова,кажете това нормално ли е??
8.
Споко!
20.01.2022 15:22:56
8
21
Споко! Ши има, ама герберски фирми - йок
И още - тая година почиваме, че сте опоскали бюджета с баце ти за години напред
7.
Долу гербава шайката.
20.01.2022 15:07:31
7
20
Бургас-Сарафово е в приоритетите на кмета Николов ! Пътят е предаден от АПИ на Община Бургас за поддръжка и експлоатация. А за останалите пътища в областта вървят ревизия от новото ръководство МРРБ, на сумите договорени от Боко за герберските фирми и тяхното елиминиране от пътния бизнес.
6.
ujas
20.01.2022 15:07:14
2
13
елате и вижте какво се случва с кариерата в банево
5.
?
20.01.2022 15:06:00
4
21
И ние гражданите питаме за много неща, ама никой не публикува статии затова. Защо не пита примерно кмета, кога аджеба ще оправят улиците и тротоарите във Възраждане или кога ще завършат спортната зала?! Колко мандата им трябват?
4.
хаха
20.01.2022 15:04:23
3
23
триите да!!! платена медия
3.
*********
20.01.2022 14:25:52
0
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Ха ха ха
20.01.2022 14:24:37
5
17
Бургас - Сарафово ? Кога ?
1.
*********
20.01.2022 14:22:04
0
14
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори