×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Делта гард“ жали отнемането на лиценза, още има право да работи


„Делта гард“ жали отнемането на лиценза, още има право да работи
Охранителната компания "Делта гард" ЕООД е завела дело срещу заповедта на шефа на националната полиция
Ключови думи: Митко Каратиста, МВР
27 Декември 2021, Понеделник, 14:00 ч.
Автор: "Сега", снимка: "Делта гард"

Оспорването на заповедта спира изпълнението й, т.е. докато съдът не се произнесе

Охранителната компания "Делта гард" ЕООД е завела дело срещу заповедта на шефа на националната полиция, с която през ноември бе отнет лиценза й за извършване на частна охранителна дейност. Това показва проверка на "Сега" в съдебните регистри. Оспорването на заповедта спира изпълнението й, т.е. докато съдът не се произнесе, "Делта гард" има право да работи.

Процедурата по отнемане на лиценза бе открита през октомври на основанието, че собственик, съдружник или управител в дружеството е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер. Доскоро Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев притежаваха по 50% от фирмата. От 29 октомври обаче дружеството е еднолична собственост на Марин Русев. По-късно се разбра, че Спасов е бил обвинен в Бургас за самоуправство, осъществено със сила или заплаха.

Административният съд в София вече е насрочил делото за лиценза за февруари догодина. Дотогава Агенцията по вписванията и Районната прокуратура в Бургас трябва да пратят справки в съда. От първата институция магистратите са изискали официална справка, от която да е видно на коя дата Спасов е вписан в Търговския регистър, а след това и заличен като съдружник във фирмата.

От прокуратурата в Бургас е изискана официална справка за това с кое постановление и от коя дата на Спасов е повдигнато обвинение, кога му е предявено и на каква фаза е преписката. "По преценка на наблюдаващия прокурор на съда да се изпрати и копие от постановлението/или поне първа и последна страница, с видна дата на предявяването му на лицето", пише още в определението си съдия Миглена Николова.

"Делта гард" се прочу с разследването на "Антикорупционния фонд" за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант "8-те джуджета". Президентът Румен Радев поздрави вътрешния министър Бойко Рашков за започналата процедура за отнемане на лиценза на фирмата. "Времето на деребеите свърши", коментира държавният глава.

Любопитното е, че "Делта гард" са подали две жалби срещу отнемането на лиценза си в рамките на броени дни. В съда обаче е направена служебна проверка и делото по жалбата, подадена втора по време, е прекратено.

***

Преди повече от месец Иван Демерджиев, който тогава беше служебен министър на правосъдието, обяви публично, че е подал сигнали до прокуратурата, че бившият съсобственик на "Делта гард" Митко Каратиста (Димитър Спасов) го е заплашвал с главния прокурор. Демерджиев каза, че следователят, който го е разпитвал, му е казал, че "елегантно" е върнат в друга служба и вече се занимава с "тривиални" дела. Демерджиев свързва това с работата му по сигнала. Прокуратурата не е коментирала. Спасов отрече обвиненията на Демерджиев и го призова да се явят заедно на детектор на лъжата.




10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
SS
27.12.2021 22:24:51
0
0
N 5 , KAPISH , MAMIN ZLATEN ?
9.
SS DO 5
27.12.2021 22:21:50
0
0
ALOOOOO , HASTAR .
SMENIAI DILARA I SE POKRII , SHMIRGEL .
DA NE SE HVANECH ZA PALCITE NA KRAKATA , PO PRACHKI ....KAVAL .
8.
Според мен
27.12.2021 17:46:39
1
20
Лиценза може и трябва да им бъде отнет дори само заради тази нагла , арогантна и просташка снимка !
7.
До 5
27.12.2021 17:43:57
7
4
Не , не са мутри, нито са мутрагени, това са градинари, които държат мотики в ръцете си ...
А ти си идиот !
Впрочем, според пилешкият ти мозък , какво е мутра ?
И какво е "тойлит"? На село тойлити ли имате ?
6.
POKO
27.12.2021 16:07:09
1
16
Mnogo amerikanski filmi .gledat DUPETATA ! Odi na selo .Tpaktopat paswa na Muzunata ti
5.
До 1ви ss
27.12.2021 16:01:53
15
4
Смятай, какъв заблуден селяк си, щом мислиш, че тези са мутрагени. Явно единственият досег до мутрагени е бил този при който,опънаха жена ти в тойлита на едно заведение, а ти плачеше отмъка, защото си шматка.
4.
Валери
27.12.2021 15:43:20
26
6
То както се развиват нещата в политическия аспект с тези цени на тока и зелените сертификати, тези момчета няма да могат да излязат в отпуска и за два месеца.
Защото, Баце се завръща най късно март - април на чело на държавата.
Да му мислят накои върти опашки от фуражките за тях ще има дълга неплатена отпуска.
3.
123
27.12.2021 15:21:56
3
30
На тия пичове само за мутрите по 5 години. И за позата с оръжие още по 2 години затвор.
Паляци
2.
какво е делта гад?
27.12.2021 15:03:04
1
21
Време е за ОМИКРОН гард
1.
SS
27.12.2021 14:11:37
6
32
NA TIKVATA MUTRAGENITE SA OUT OT IGRATA .
LAPANETO SVARCHI . TOVA E POLOJENIETO .
SVIKVAITE .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори