×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата сезира ЕС, че обвързват парите по Плана за възстановяване с махането на Гешев


Прокуратурата сезира ЕС, че обвързват парите по Плана за възстановяване с махането на Гешев
Настоящата позиция на Прокуратурата на Република България ще бъде изпратена на Европейската комисия
20 Декември 2021, Понеделник, 16:38 ч.
Автор: Флагман.БГ

Абсолютно несъстоятелни са внушенията за изключителната необходимост от реформи в прокуратурата и в частност за отчетността на главния прокурор, заяви Красимира Филипова

Ръководството на прокуратурата възрази остро срещу обвързването на парите от Плана за възстановяване и устойчивост с отстраняване от поста на главния прокурор Иван Гешев. Позицията на държавното обвинение беше огласена от заместник- главния прокурор Красимира Филипова, съобщи БНР.

На изявлението, което беше направено без възможност за въпроси, присъстваха всички заместници на Иван Гешев. Главният прокурор не присъстваше. То е реакция на коментарите на служебния правосъден министър Надежда Йорданова, която вече няколко пъти заяви, че заради главния прокурор под заплаха са парите по Плана.

От екипа на Иван Гешев обаче твърдят, че връзка между парите за възстановяване и реформа, свързана с прокуратурата, няма. И че въпросът е бил повдигнат не от Европейската комисия, а от служебното правителство. 

От ръководството на държавното обвинение призоваха „неуспехите на изпълнителната и законодателната власт да не се обвързват с функциите на главния прокурор“.

Коментари в тази посока могат да се обяснят с желанието да бъде отстранен Иван Гешев и да бъде овладяна прокуратурата:

Красимира Филипова заяви:

"Абсолютно несъстоятелни са внушенията за изключителната необходимост от реформи в прокуратурата и в частност за отчетността на главния прокурор. Планът за възстановяване и устойчивост по никакъв начин не е обвързан с горното и целта на тези изказвания е манипулиране на общественото мнение - с цел отстраняване на настоящия главен прокурор и овладяване на прокуратурата...

Твърденията на централните органи на изпълнителната власт целят да обслужат единствено и само политически интереси и да генерират негативно отношение към прокуратурата и главния прокурор. Прокуратурата изпълнява, и ще продължи да изпълнява закона такъв, какъвто е, защото това е нейно задължение", подчерта заместник- главният прокурор.

Няма да позволим да бъде използвана като оправдание за несполуките на законодателната и изпълнителната власт, посочват от държавното обвинение.

Настоящата позиция на Прокуратурата на Република България ще бъде изпратена на Европейската комисия, на Европейския парламент, на посолствата на дължаните членки на ЕС, на посолствата на САЩ и на Обединеното кралство“, каза още Красимира Филипова.


В категории: Темида


14
Коментара
Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
14
Коментара по темата
14.
хм
21.12.2021 09:06:21
1
3
Как само настройват обикновенните хора "за или против" главния прокурор, сякаш животът им зависи от него. Хората започват да си мислят че смяната или не на прокурора ще промени начина им на живот. А реалността е че каквото и да стане (смяна или не) това ще се отрази само на политиците.
На мен лично Гешев нищо не ми е направил и съм наясно че, ако го сменят, новия само ще е бухалка в ръцете на тези които го изберът.
13.
Az
21.12.2021 07:29:57
2
1
Съжалявам защо не може да се кликва повече от един път на коментар. На коментар номер 7 щях да кликнат 100 пъти ЗА!
12.
Съвсем нормално е да го натирят
20.12.2021 21:11:09
2
13
Че Гешев не е ли част от хората на Кой и Толупа?
11.
Хахах
20.12.2021 21:10:54
10
8
На престъпниците ,прокуратурата винаги им е виновна . Парички от Европа няма да получите защото европеец пари на Божков и Прокопиев не дават .
10.
Ми
20.12.2021 20:13:24
3
14
Що така, малко закръглена изглеждаш, поуяла си се. Гузен негонен бяга
Мутрите са в прокуратурата
Няма как да е друго
Но нали затова сте учили, как да крадете
9.
A.J.
20.12.2021 19:54:46
3
18
смятайте в какви лайна е Гешев и компания щом така драпат да не ги махнат!"!
8.
гьон сурат лъщина
20.12.2021 19:10:29
7
12
"Абсолютно несъстоятелни са внушенията за изключителната необходимост от реформи в прокуратурата и в частност за отчетността на главния прокурор".

То ЕС е пропищал, отпреди 12 години т.е. далеч преди да се появи Гешев на небосклона, от извънземния статут на българския главен надзирател и от тоталитарните правомощия на прокуратурата, ама тя разбира се не вижда никаква неообходимост да се реформира и отчита.

Над мен е само небе - казваше Татарчев, та и досега. Прокуратурата не иска се занимава с престъпления, тя иска да е възлов играч в политическия и обществения живот т.е. да е фактор в управлението на държавата.
7.
Държавна сигурност e на власт
20.12.2021 18:13:22
14
16
Няма нищо чудно в тези назначения на хора свързани с комунистическата Държавна сигурност, защото идват от администрацията на Румен Радев.
Да припомним, че само в предизборния щаб на президента имаше цели 27 агенти и служители на ДС.
Цялата администрация на президента е пълна с бивши служители на РУМНО, ВКР и Държавна сигурност.
Да не забравяме спонсорите, подсъдимите Прокопи, Черепа, Баневи, Арабаджиеви и още много ДС агенти забогатели от престъпен начин на трупане печалби!
6.
ПППродължаваме Подмяната
20.12.2021 18:06:22
12
17
Вицепремиерът в две служебни правителства Атанас Петканов дойде от Виена! Големи надежди, големи хвалби, медийно фелацио от Още от деня до Лице в лице! И какво се оказа? Връщат ни Плана за възстановяване, буквално опулени какви глупости пише в него и ще правим нов! Та сега актуалното питане е дали Наско ще върне парите, дето държавата му ги е дала за заплати, тъй като той 7 месеца само с тоя план се занимаваше, а и получи от Дончев проекта на ГЕРБ, като за начало!?
5.
До №3
20.12.2021 18:03:45
12
16
Какво ни казва Кирил Петков? Казва ни, че служебните кабинети на Румен Радев (в единия участва и той) не са вършили нищо половин година.
С Бойко вече няма да стане оправданието, мина много време.
Започна да им става симпатичен човека и ако продължавате все така хлапашки, много скоро вие ще сте прокълнатите. И никога не забравяйте, че българската клетва стига всеки управник, защото е уредена на небето с кръв. Човешка кръв.
4.
А бе
20.12.2021 17:27:01
8
29
До 6 месеца ви няма всички.
3.
212
20.12.2021 17:24:45
15
28
гербаджийски номера
2.
ПП-Продължаваме Промяната
20.12.2021 17:13:45
22
26
Делян Пеевски от ДПС сложи ГЕШЕВ на власт .Жената на Гешев работи в кантора на близкия на ДПС бизнесмен Христо Ковачки
.Пеевски е в списъка Магнитски като руски агент за влияние и враг на ЕС което значи че на Гешев европейските институции НЕ МОГАТ да имат доверие
Гешев е проводник на чужди АНТИевропейски ценности и интереси на него ЕС ГЛЕДА КАТО ''ТРОЯНСКИ КОН''
1.
ХХ
20.12.2021 16:52:16
26
16
Че Гешев е за смяна - за смяна е, но че това което казват е истина - и то е така.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори