×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кутия с храна помага на бедни в бургаския жк „Меден рудник“


Кутия с храна помага на бедни в бургаския жк „Меден рудник“
Нека да помогнем поне покрай Коледа да стават чудеса, призовава инициаторът на благотворителна кауза Илия Бошев
03 Декември 2021, Петък, 22:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Идеята е на Илия Бошев, който казва, че първоначално той поставял продукти в нея

Специална кутия дава достъп на хора в нужда до хранителни продукти в жк „Меден рудник“. Идеята е на младия бургазлия Илия Бошев. След като гледал репортаж за подобна инициатива, реализирана в Благоевград, той дори не се замислил и закачил кутия на дърво до бл. 187 в комплекса, в която поставил храни, които нуждаещите се могат да вземат, съобщава БНР.

„В началото аз я захранвах, но в момента гледам, че и доста други хора поставят продукти. Наблюдавам, че постоянно се сменят нещата вътре. В магазина съм оставил продукти и ако момичетата, които са вътре видят, че кутията е празна могат да ги заредят. Доста хора ми казаха, че купуват и слагат, което много ме радва“ 

Бошев вече има идея за втора подобна кутия – тя ще е отново в "Меден рудник". Готов е да предостави кутия, която да се постави и на други места в града. Готов е и да я захранва с продукти. Единственото условие е в близост до нея да има видеонаблюдение, за да не бъде подложена на вандалски прояви.

„Нека да помогнем поне покрай Коледа да стават чудеса, защото има много хора в нужда. При положение, че всичко става страшно скъпо, всички цени се вдигат, нека да зарадваме такива хора“, призовава младият мъж.
Който желае да последва добрият пример на Илиян може да се свърже с него чрез фейсбук.
 


В категории: Меден Рудник


15
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
15
Коментара по темата
15.
aSan
04.12.2021 15:46:59
0
0
troshiq i zele sashto osvaite molq....blagodarq
14.
ddddd
04.12.2021 15:46:28
1
0
Кой ги открадне ,открадна кой не не това е помощта
13.
Коледа
04.12.2021 14:39:23
1
2
Точно до Райфайзен банк там има и магазин за цигари и аптека
12.
Анонимен
04.12.2021 14:13:45
2
0
Къде точно в ж.к М.Рудник е това?
11.
*********
04.12.2021 09:19:11
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
10.
Няма смисал
04.12.2021 05:28:07
1
25
Аз съм За това дори вчера оставихме продукти с съпругата ми, може да са на минимална стойност но е от нещо полза за хора които имат нужда радвам се че има такава инициатива. Нека всеки който може да остави нещо в кутията
9.
Българина
04.12.2021 05:16:45
7
16
Същото да се направи и за лекарствата. Маса и народ дава безкрай пари за хапчета/мазила, които после хвърля. Вкл. и на мен се е случвало. А е хубаво нуждаещи да ги ползват.
8.
За бедните!?!?!??!
04.12.2021 05:16:19
2
21
Може ли малко повече уважение към хората в затруднено положение? Думата "беден" има доста негативен заряд. Мислете ги тези неща!
7.
до 5
04.12.2021 01:47:25
3
13
Има ги, но са обикновено празни, а и да има нещо, рядко е интересно или по-ново. При тях проблемът не е толкова в краденето, колкото в липсата на култура и навик в това отношение в България. Тук няма и магазини за книги втора употреба, които са толкова ценни и удобни... В крайна сметка, повечето романи се четат веднъж и няма смисъл да се купуват нови и скъпи. Крадците не се интересуват от книги, но не е изключено малкото продавачи на книги втора ръка да обират тези библиотечки... В САЩ са пълни с всякакви книги... Инициативата е чудесна, но пак не вирее особено добре тук... Чувала съм, че групи приятели си разменят книги, но това не е особено удачно, защото хората имат различни вкусове.

Инициативата в статията е също похвална. Дано не се опорочи, но като се има предвид, че кутията е и в Меден Рудник, нямам особено големи надежди...
6.
Браво на човека
03.12.2021 23:06:53
1
36
Идеята не е нова. Така е в Тайланд пред будистките храмове. Един слага ориз,друг си взема.
Лошо няма. Да е жив и здрав човека.
5.
Кутии
03.12.2021 22:41:09
2
25
Имаше едни кутии с книга.....остави ,вземи......помните ли ги? Скоро виждали ли сте ги?
4.
Илиян е
03.12.2021 22:38:03
1
34
Илиян се казва момчето :).Чудесен човек е!Нека има повече като него!
3.
999
03.12.2021 22:20:41
5
23
Дай риба на човек и ще го нахраниш за 1 ден. Научи го да лови риба и ще го нахраниш за цял живот..
2.
Dervish
03.12.2021 22:16:15
27
4
Te i darvoto 6e otsekat ako minat ama darvoto nemoje da di6a ot taq maska ka6on tva humanno li e da varje6 darvo
1.
Евала
03.12.2021 22:12:15
5
37
Ама като минат братята от победа, дано ти оставят кутията. Според мен това е обречена кауза. Успех
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори