×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветник от СДС-Бургас: Колчета създават проблем в оживен района на ж.к. „Изгрев”


29 Ноември 2021, Понеделник, 13:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Предвижда ли се нова организация на движението, отправя питане Станимир Апостолов към зам.-кмета по строителство

Общинският съветник от СДС – Бургас Станимир Апостолов е входирал питане до зам-кмета по строителство в Община Бургас Чанка Коралска. То е мотивирано от сигнали на жители на ж.к. „Изгрев” в района на осемнайсететажния бл. 28 А, болница „Лайф Хоспитал“, МЦ „Оксиком“ и  бл. 183. В този участък движението на МПС е организирано с един  вход-изход и целият  периметър е ограден с метални колчета като кошара. Районът е гъстонаселен и с голям трафик на превозни средства, като освен жителите на горецитираните  жилищни блокове, има и голям брой пациенти, болни и придружаващи ги лица, обслужвани от болница  „Лайф хоспитал“ и МЦ „Оксиком“ . В същия район има и  засилено движение на граждани,  ползващи супермаркет „Анет“ , аптека“Фрамар“ и  голям магазин за плод-зеленчук.

„През целия ден движението, паркирането и престоят  на МПС в района се извършва по един изключително затруднен начин, защото пътят е без изход, тъй като  между бл. 28 А и бл. 28 има монтирани метални оградителни колчета. В резултат на това  водачите попадат в един своеобразен капан, в следствие на което трафикът се затапва, което много често води и до ПТП в резултат на маневриращи изнервени водачи. Друг проблем в този участък е самото отбиване от бул.“Димитър Димов“ , пътувайки в посока от центъра на града към Гробищен парк. Левият завой е забранен с маркировка и включването става  чак от пресечката с ул.“Акве Калиде“ , като веднага след отбивката трябва да се направи ляв завой в едно кръстовище с ограничена  видимост  по уличка с изключително стеснени габарити. Така  описаната фактическа обстановка причинява големи затруднения в придвижването както на гражданите, собственици на апартаменти в посочения район, така и на пациенти, така и на хора в неравностойно положение, ползващи услугите на здравните заведения , както и на бизнеса в района”, заявява Станимир Апостолов.

Той отправя следните въпроси към зам.-кмета по строителство:

- Предвижда ли Община Бургас и ако да в какъв срок премахване на оградителните метални колчета  между блок 28 и блок 28 А и „отпушване“ на движението в района?

 - Предвижда ли Община Бургас нова пътна регулация на бул.“Димитър Димов“ в района на болница „Лайф Хоспитал“  за разрешаване на левия завой в първото кръстовище след болницата по посока на Гробищен парк Бургас ?

- Предвижда ли община Бургас изграждане на нов пътен изход от посочения район към бул. “Димитър Димов“ ?

„Отправям тези въпроси, защото с мен се свързаха десетки граждани от района, за които регулирането на движението с оградителни колчета създава проблем. Надявам се на бърза реакция от страна на Община Бургас и разрешаване на проблема по най-добрия начин“, заявява Апостолов.




В категории: Бургас


6
Коментара
Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
6
Коментара по темата
6.
*********
30.11.2021 10:16:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Радостин
29.11.2021 19:14:38
0
1
Я земете оправете светофарите , ляв завой пуска пешеходците , десен завой пуска пешеходците , ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ПТП целия град .
4.
1962
29.11.2021 14:41:41
7
6
Абсолютно куха статия. Първо живея точно там и чак ,,натоварен трафик'' е мега голяма лъжа. После отляво на заградения участък от 3-тата снимка на улицата се намира детския кът, който вече наистина е винаги пълен. Знаете как се кара по комплексите. Не ми се мисли какво ще стане при евентуален инцидент. И накрая за влизането от града към болницата - толкова ли много гориво ще изгорите ако направите обратен на кръговото - има няма 200 матра са това.
3.
free
29.11.2021 13:55:25
5
7
Абсолютно излишна улица за мнозинството, но явно има някой на когото е супер необходима и иска да премахне миниатюрното паркче с дървета!!!
2.
Zargan vs. Lapina
29.11.2021 13:35:43
6
5
Кой ще се свърже с такава герберастска шматка като тоя? Хайде малко по-сериозно, моля.
1.
А СЕГА ДЕ???
29.11.2021 13:19:34
0
4
https://bnr.bg/post/100836785/zaradi-kategorichno-nejelanie-na-jiteli-obshtina-burgas-spira-proekta-za-nova-ulica-v-izgrev
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори