×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Станимир Баев: Разглеждам образованието като част от националната сигурност


Станимир Баев: Разглеждам образованието като част от националната сигурност
БСП предлага един съвсем нов модел, който да промени действащата в момента нормативна уредба, свързана с премахване на търговския статут на държавните, общинските и университетските лечебни заведения, подчерта Станимир Баев
11 Ноември 2021, Четвъртък, 19:59 ч.
Автор: Флагман

Коалиция „БСП за България“ си е поставила една важна задача – да се преразгледат всички учебни програми, особено тези, които са свързани с дисциплините „Български език и литература“ и „История и цивилизации“, посочи кандидат-депутатът 

 

Какви са работещите решения в сферата на образованието? Онлайн образование или масово тестване на учениците? Необходима ли е промяна в учебни планове и програми?

На тези въпроси, свързани с образованието, отговори в ефира на БНР – Бургас кандидатът за народен представител на „БСП за България“ за 2-ри МИР- Бургас Станимир Баев, втори в листата на коалицията.

„Разглеждам образованието като част от националната сигурност и съответно всички задачи, които предстои да бъдат решени, са изключително важни както за нас като педагогическа институция, така и за всички граждани. Това, което най-силно вълнува хората в нашата сфера, е свързано с ковид мерките и пандемичната обстановка в страната“, заяви Станимир Баев, който е заместник директор на Математическата гимназия в Бургас.

„Всички колеги в образователната система подхождат изключително внимателно и отговорно, спазвайки наредбите и заповедите, които се свеждат почти всеки ден и които са свързани със справянето с тежката пандемична обстановка“, каза още той.

За това дали в процеса на обучение да бъде избрано онлайн образование или масово тестване на учениците, Баев коментира, че това е един от най- важните въпроси, които много трудно могат да намерят еднозначен отговор.

„По отношение тестването на учениците, би трябвало да се подходи много внимателно, тъй като то засяга преди всичко малките ученици. Нека да имаме предвид, че нашите деца са интелигентни, знаещи и де факто тестването в тази част, която е свързана с провеждането в училище, може би е подходящо само за първи клас или най-много до втори. Моето лично мнение е, че тестването в домашни условия е по-подходящо, отколкото в училище – там, където средата е по-рискова, ако някое от децата е с положителен тест“, беше категоричен кандидатът за народен представител.

На въпроса необходима ли е промяна в учебни планове и програми, Станимир Баев отговори, че коалиция „БСП за България“ си е поставила една важна задача – да се преразгледат всички учебни програми, особено тези, които са свързани с дисциплините „Български език и литература“ и „История и цивилизации“.

„По отношение на учебниците сме категорични, че е нужно да има унифициране и в цялата страна да се учи само по един учебник. В момента например мога да Ви кажа, че в пети клас по „История и цивилизации“, има около десет учебника от различни издателски екипи и издателства. Последните години това се превърна в един бизнес“, каза Станимир Баев.

Кандидатът за народен представител представи и своята визия в сферата на здравеопазването, като разясни какви реформи се налага да бъдат направени:

„В политиката, насочена към здравеопазването, коалиция „БСП за България“ предлага един съвсем нов модел, който да промени действащата в момента нормативна уредба, предимно свързана с премахване на търговския статут на държавните, общинските и университетските лечебни заведения. Особено ярко и твърдо заставаме зад процедурата за въвеждане на електронно персонално медицинско досие и електронна здравна карта, които да обединяват цялата информация – клинична, медицинска и финансова, за даден пациент във всеки етап от живота му. Ще настояваме и за създаване на единен информационен портал, който да предоставя информация в реално време за наличните лекарствени продукти и медицински изделия по местоположение и цени в помощ на пациентите и медицинските специалисти. Категорично ще настояваме и за приемане на наредба за реално остойностяване на извършваните медицински дейности, манипулации и услуги в системата на здравеопазването, както и за въвеждане на законови норми за понятието „защитено лечебно заведение“, което има отношение към по-отдалечените и планински райони в страната. “

Във връзка издаването на „зелен сертификат“ и здравната криза в момента, той каза:

„Ние от „БСП за България“ считаме, че ваксинацията е личен избор, но в същото време ще работим в посока за популяризиране на ваксинациите, така че повече информация да достигне до гражданите, за да могат те направят своя избор.“

Станимир Баев коментира липсата на кадри и адекватно заплащане на медиците:

„Липсата на кадри е свързана предимно със заплащането. Няма как да имаме добро здравеопазване без да има добро заплащане на медицинския персонал.”

Той бе категоричен, че добавката, предвидена за работещите на първа линия, трябва отново да се възстанови.

“Това са хората, на които дължим здравето и живота си и особено в пандемичната обстановка, в която сме в момента и дежурствата, които се поемат от медицинските работници в лечебните заведения, натовареността, която имат, мисля, че това е минималното, което може да се направи“, заяви още кандидатът за народен представител.

 




България Всички новини
Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение  
Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори