×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?


Откритието на ИТН Живко Канев отмъкна сложния Карнобат и от БСП, и от ГЕРБ, ще успее ли отново?
Живко Канев е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка, избрал е там да създаде и своето семейство, затова полага усилия за положителната промяна в общината
09 Ноември 2021, Вторник, 12:23 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава, споделя Живко Канев

Общинският координатор на „Има такъв народ“ в Карнобат Живко Канев е едно от откритията сред новите лица в политиката. За краткото време, откакто е начело на организацията, той постигна впечатляващ резултат. Живко Канев сътвори сензацията във Втори МИР-Бургас, след като на последните парламентарни избори изведе ИТН на първо място в традиционно червената община. В Карнобат дори и ГЕРБ в най-силните си години трудно успяваше да спечели. Общината, която е считана за крепост на БСП, на 11 юли бе завладяна от Слави Трифонов. Инфарктно чрез резултата от последните секции ИТН проби там, a разликата с БСП бе 40 гласа. На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига.

В момента Живко Канев е отворил приемна за жителите на общината, които всеки ден могат да се срещнат с него, да чуят предложенията на ИТН за региона, както и да споделят с него проблемите си.

Живко Канев е на 44 години, той е израснал в Карнобат в семейството на кмет и счетоводителка. След това е избрал там да създаде и своето семейство. Канев е категоричен, че в бъдеще ще има какво да се случва в неговия красив роден край и ще положи усилия за това.

Младият политик работи в голяма българска компания за търговия с пропан-бутан и изграждане, управление и поддръжка на бензиностанции и газстанции. Започнал е от най-ниското ниво на професионално развитие и в продължение на 23 години е натрупал опит като регионален мениджър на фирмени обекти и търговски посредник продажби на едро на пропан-бутан.

Висшето си образование завършва в УНСС в специалност „Икономика на индустрията“, притежава и магистратура по Банков мениджмънт от БСУ. Женен, с две деца.

Споделя, че се е присъединил към ИТН заради идеята за нещо различно от българската политическа действителност от началото на демокрацията.

На прага на третите избори за него само в рамките на 6 месеца репортер на Флагман.бг го пита – ще има ли сили ИТН отново да победи опонентите си и да докаже своята мощ в Карнобат, както и какви са неговите цели в полза на местните жители, ако бъде избран за народен представител.

Живко Канев на откриването на кампанията на ИТН

- Г-н Канев, какво предвижда ИТН в програмата си за развитието на земеделието – основен поминък на община Карнобат?

- Проблемите в този сектор не са от вчера. Заради начина на прилагане на Общата селскостопанска политика производителите ориентираха своето производство спрямо получаваните субсидии, а не спрямо икономическата полза от пазара. Досегашният модел на подпомагане остави уязвими сектори като производство на зеленчуци, пчеларство и животновъдство.

Необходимо е приемане на закон за комасацията на земеделските земи, поради разпокъсаността й вследствие на неправилното провеждане на поземлените реформи.

Нерегламентираното третиране на земеделски култури и високата смъртност в пчеларския сектор също е сериозен проблем .

Нужна е и промяна в модела на финансиране на ветеринарните услуги и увеличаване на правомощията и отговорностите на ветеринарните лекари.

Живко Канев и Златомира Карагеоргиева-Мострова посрещат граждани в приемната в Карнобат

- Карнобат е град с ниска безработица, но какви според Вас са правилните мерки, за да се върнат младите хора в града?

- Безработицата в нашата община е с нисък ръст, но огромната „ножица“ в заплащането на един и същ специалист от малкия град спрямо такъв в голям град принуждава младите хора да напускат родното си място. Тревожна е тенденцията и в обезлюдяването на селата в нашата община. Повишаването на заплащането, създаването на центрове за социална комуникация сред младите хора, повече  възможности за спортни и културни развлечения, би допринесло за  намаляване на миграцията към големите градове.

При множеството проведени диалози с наши съграждани, синтезирахме някои наболели проблеми, свързани с нашата община, сред които най-наболяла е темата за изграждане на околовръстен път за тежкотоварни автомобили.

 

Живко Канев и кандидати за народни представители на среща с избиратели в Карнобат

- Каква е формулата на успеха в два поредни избора ИТН да бие и БСП, и ГЕРБ в Карнобат?

- Без никакъв политически опит в „партийното строителство“, заедно с областния координатор Тодор Иванов, Тома Николов и група образовани млади съграждани направихме така, че Карнобат да има водеща роля за случилата се промяна в нашата държава. Нали държавата - това сме ние, всеки останал да живее, учи и работи в нея. А държавността е усещането за смисъл от това да живеем на едно място като общност от хора.

Как станахме номер едно в община Карнобат – явно съгражданите ни видяха алтернатива и надежда в нашия политически проект. Това, че зад него стоят на местно и национално ниво, млади хора, с чисто и неопетнено минало, неучаствали във властта, със съответната експертност и компетенция по отделни отрасли, с ясна стратегия, методология на работа и цели, обвързани с времеви периоди. Това се е понравило на голяма маса от хора, включително и на жителите на града ни. Отчитаме и като много положителен начинът на провеждане на изминалите две предизборни кампании.

Със сигурност доста нетрадиционни, съпоставени с тези на нашите политически противници. Заложихме на пряка връзка и спонтанни диалози с всеки поинтересувал се от това  кои сме ние и какво искаме да променим във всяка една сфера, с разясняване на разработените от нашите експерти програми, а не с голи обещания, празни приказки, както и обратна връзка след приключване на изборите.

На този вот със сигурност в Карнобат отново ще има интрига, a Живко Канев и колегите му работят за още по-голям успех

В града се откри приемна, която е отворена за всеки жител на общината, желаещ да се запознае с гостуващите експерти и секторните политики на партията. Заложихме също и на разяснителна кампания на местно и национално ниво, относно "притеснителното" машинно гласуване. Предложихме на съгражданите си „изборен симулатор“, с който да се уверят, че няма нищо страшно, относно предубежденията, свързани с машинното гласуване, които някои политически сили се опитваха да насадят у хората. В директен контакт карнобатлии имаха възможност да разговарят с водача на листата на ИТН за 2 МИР – Ивайло Вълчев, както и с водещите експерти на партията – Ива Митева, Димитър Гърдев, Ивайло Кожухаров, Златомира Карагеоргиева-Мострова, д-р Николай Драгнев, Георги Султанов и Християна Тодорова.

Хората, които стоят зад ИТН в града, не се различават от хората в структурите в цялата страна. Обединява ни идеята за по-добър живот, за по-добро здравеопазване за родителите ни, за по-добро образование за децата ни, за по-достойни старини на бабите и дядовците ни, за завръщането на множеството приятели и роднини, които се принудиха да напуснат родината ни. Това са част от общите ни цели. Изборът ни е да останем тук и да се борим, а не да чакаме някой да ни оправи. Сами да  подредим къщичката си.

В малкото свободно време, което му остава, Живко Канев спортува, обича и разходките с приятели в планината

 

- Какви са личните Ви цели като народен избраник и трябва ли според Вас да се работи за по-сериозна децентрализация, за да са по-автономни общините?

-  Плахите стъпки, които  се правят през последните години по процеса на децентрализация на общините, допринасят за тяхното забавено развитие и застаряване. Порочното разделение на общините от предходните години спрямо партийната обвързаност на местната власт създава неравнопоставеност във финансирането от централната власт.

Основните мотиви в полза на децентрализацията са:

- по-бързо разрешаване на проблемите там, където те реално възникват;

- познаване на средата и конкретните нужди и потребности на местната общност;

- значително оптимизиране на разходите и сроковете за изпълнение.

Всичко това обаче задължително следва да се случи след актуализиране информацията, свързана с населението – Национална база данни „Население“ въз основа на действителното състояние.

За да подкрепите Живко Канев, гласувайте с преференция 6 в листата на "Има такъв народ" под номер 24.






Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
България Всички новини
Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори