×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С мощна подкрепа посрещнаха проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Бургас (СНИМКИ, ВИДЕО)


С мощна подкрепа посрещнаха проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Бургас (СНИМКИ, ВИДЕО)
Стотици дойдоха за срещата с кандидатпрезидентската двойка, подкрепена от ГЕРБ, от сцената в Бургас проф. Герджиков отново призова Радев на дебат
07 Ноември 2021, Неделя, 13:35 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Светлозария КИДЕРОВА

Разговорите с избиратели продължиха повече от час, а опашката за снимки с кандидатпрезидентската двойка бе огромна

Кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева срещнаха мощната подкрепа на бургазлии. Те представиха своите приоритети и обявиха пред своите поддръжници, че основна задача пред тях е преодоляването на политическата криза, в която е страната ни. За срещата с тях в Бургас пристигнаха представители на всички общини в Бургаска област, членове на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева. В него влизат и редица бургазлии, сред които кметът Димитър Николов, обичаната Тони Димитрова, актьорите Юрий Ангелов и Тончо Токмакчиев, доц. Драгомир Стефанов, който е председател на Движение „Гергьовден“.

Експертите от листата на ГЕРБ-Бургас, начело с водача Любен Дилов – син, посрещнаха кандидатите за президент и вицепрезидент. Разговорите с избиратели продължиха повече от час, а опашката за снимки с проф. Герджиков и полк. Митева бе огромна.

От откритата сцена до Часовника проф. Анастас Герджиков покани за пореден път Румен Радев  на дебат. Признателни сме, че сте се събрали толкова много. Но има хора, които не се справят с обединението, а допринасят за разединението, каза проф. Герджиков и припомни, че от 20 дни отправя тази покана към Радев – да се срещнат.

Г-н Радев, утре по програма ние трябва да сме в Хасково. И Вие сте там. Съдбата ни среща, нека да отидем в сградата на БТА-Хасково и да проведем най-сетне този дебат, конкретно призова проф. Герджиков.

От откритата сцена до Часовника проф. Анастас Герджиков покани за пореден път Румен Радев  на дебат, тъй като утре и двамата ще бъдат в Хасково

Кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ, СДС и БЗНС, обяви, че и въпросът с тези 228 машини за гласуване трябва да се изясни изцяло, тъй като те пристигнали вчера в страната ни, но са предназначени за друга държава. „До момента, в който не чуем какви са те и за какво щяха да се използват, аз ще продължа да се съмнявам, че има хора, на които не им е нужен дебат, защото вече знаят резултатите от изборите“, каза проф. Герджиков.

„Ако аз бъда избран за президент, няма да внасям раздори между партиите и да осуетя създаването на редовно правителство. Ще направя всичко възможно не с формални консултации, а с дълга градивност и подход – ще имаме редовно правителство“, обяви проф. Анастас Герджиков и срещна бурните аплодисменти на присъстващите.

И добави, че когато с Невяна Митева са подготвяли книжката със своите приоритети, дори не са подозирали за колко от тези области в нея ще се окажат прави.

Проф. Анастас Герджиков заяви, че страната ни е в криза и изброи всички области, които тя обхваща. Най-важна обаче, според кандидатпрезидентската двойка, е политическата криза. „Преминаваме в образователна криза – университетите са затворени и училищата също. Ценовата криза – цените са фиксирани по договори, а цената на тока нараства всеки месец. Произведеното е този месец, а колко е струвало, ще разберем другия. Фирмите имат два избора – или да фалират, или да повишат рязко цените. Така до Нова година цените ще се вдигат, а след това ще се вдигне и цената на тока, защото са защитени само до 1 януари. Шест месеца служебното правителство не взе необходимите мерки, особено в първите 3 месеца, когато смятаха, че ще имат кратък мандат и е достатъчно само да плюят предходните власти. Здравната криза ще ни се види нищо в сравнение със следващите 6 месеца, когато ще видим енергийната. Как да работи едно предприятие, като токът се вдига постоянно. През лятото не свършиха нищо за здравната криза, сега няма да направят нищо и за това“, каза проф. Анастас Герджиков.

Вярвам в силата на българката, защото тя заслужава много повече, каза полк. Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент

Кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева заяви на свой ред: „Аз съм обикновена българка като всички тук, дошли да ни уважите дори в почивния ден. И нашата блага и искрена дума е: „Тежка зима ще ни чака за съжаление.“ Но аз вярвам в мъдростта и разума, изключеното от емоции рационално мислене на българина, който не се поддава на фалшивото говорене. Който вижда в нас хората, които ще подадат ръка и ще помогнат. Вървим от град на град и благата ни дума е по-силна от всяка критика към нас“, каза полк. Митева и добави:

„Вярвам в силата на българката, защото тя заслужава много повече. Да се чуе и нейният глас. Скромната й дума е на място и в най-тежките моменти, когато е заставала силно до своите мъже“, обяви кандидатът за вицепрезидент – първата жена с военен ранг в демократичната история на страната ни, издигната за този пост.

Много често ни питат какво е направено за 12 години, продължи тя и добави, че Бургас е най-добрият пример за това с какво можем да се гордеем.

„Спортистите ми споделиха, че тук се живее добре. С проф. Герджиков няма да разделим и олимпийските шампиони на България. Всички те ще бъдат поканени в Президентството. Защото и това се направи – някои не бяха поканени там при Радев. Няма да Ви призовавам да гласувате. Знам, че ще го направите. Защото Вие сте тези, които ще решите бъдещето на всички нас“, обърна се тя към присъстващите, която я аплодираха.

Кметът на Поморие Иван Алексиев и представители на ГЕРБ-Поморие

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов – син призова на свой ред да сверим часовниците с две личности, на които изключително много залагаме за бъдещето на България. „С проф. Герджиков се познаваме от студентските години и това е най-точният човек, в точното време, на точното място. Както той каза снощи – няма как да решим която и да е криза, без да се справим с политическата. Все едно да сме всички в една лодка, която е в буря, а в същото време капитанът и боцманът да се бият по цял ден. Нужни са хора, които имат ясна представа каква е функцията на президента на България. Виждам доста приятели от академичните среди – ясно Ви е какво означава да се управлява университет с 16 факултета. Все едно конфедерация с 16 републики“, каза Дилов.

Снимките с кандидатите за президент и вицепрезидент продължиха повече от час

„Проф. Анастас Герджиков ще успее да обедини партиите. Това е основната задача на президента в България. Радев 5 години не разбра какво работи президентът. Много от нас не харесваха Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, но и тримата се справиха блестящо с функцията на президента, независимо от политическите им предпочитания, свързаха партиите.  Президентът по Конституция има една много важна задача. Когато избираме президент и човек, който да ни смени плочките в банята – има един въпрос: може ли този човек да свърши работата? Президентът трябва да е медиатор, функцията му е ясна“, каза Любен Дилов, водач на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС в Бургас.

Кметът на Бургас Димитър Николов, който е в Инициативния комитет по издигането на кандидатпрезидентската двойка, припомни пред Флагман.бг, че преди 3 години проф. Анастас Герджиков каза, че Бургас задължително трябва да има филиал на Софийския университет. "Разпитам на неговата подкрепа. Надявам се това да се случи максимално скоро“, каза Николов.

Кметът на Бургас е категоричен, че проф. Анастас Герджиков ще успее да се справи и да обедини партиите. Той е балансьор, открива различните гледни точки и намира решения, смята Димитър Николов.

Кметът на Бургас Димитър Николов разговаря с актьора Юрий Ангелов - и двамата са в Инициативния комитет по издигането на кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева

Уважаваният преподавател от Бургас проф. Сотир Сотиров каза пред Флагман.бг, че според него няма нищо общо между проф. Герджиков и другите кандидати. Той ще е от тези хора, които ще успеят да обединят хората, независимо с каква политическа убеденост са те. Крайно време е да се обединим и да застанем зад човек, който може да обедини“, каза проф. Сотиров и добави, че проф. Герджиков е свикнал да работи с много различни личности и различни интереси.

Според Дончо Златев от СДС-Бургас, проф. Герджиков освен представител на академичната общност ще е и такъв на цялата държава. „Въпреки критиките, той е доказал, че е способен да помогне на младите хора. Полк. Митева също е вицепрезидент, с когото България може да се гордее“, смята Дончо Златев.

Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев също е категоричен, че всички се убеждаваме, че това е правилната кандидатура, проф. Герджиков ще постави обединението на масата, той ще постави и диалога. „Виждаме политическата криза до какви други кризи доведе. Проф. Герджиков ще успее да обедини партиите – да постави началото на разговорите и впоследствие обединението на политическите сили за съставяне на правителство“, каза Бойчев.

Проф. Герджиков ще постави обединението на масата, той ще постави и диалога, категоричен е областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев

Доц. Драгомир Стефанов от УНСС заяви на свой ред, че с огромно желание се включил в Инициативния комитет. „Познавам проф. Герджиков от 2003 г. като много добър управленец - и администратор, и мислещ човек. Никога не търси разделението, а по-скоро – консенсуса и диалога. България има нужда от такъв президент.

Полк. Митева е изключителен човек. На първо място спортист, което изгражда стремеж за победа и успехи. В същото време е и майка на 3 деца – в духа на християнското семейство, нещо, което забравихме в последните години“, каза доц. Драгомир Стефанов, който е и председател на Движение „Гергьовден“.

Композиторът Стефан Диомов също заяви, че безрезервно вярва и желае успех на кандидатпрезидентската двойка проф. Герджиков и полк. Митева.

Евелина Михалева, която е областен координатор на Жени-ГЕРБ, заяви, че са нужни ред и дисциплина на политиците. „Полк. Невяна Митева може да внесе това. Красива, умна, успешна. Надявам се това да е нашият вицепрезидент“, каза Михалева.

Обиколката на кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева продължава. Ако ги подкрепяте – гласувайте за тях с номер 15 в бюлетината за президент.

Проф. Сотир Сотиров
Актьорът Юрий Ангелов, който е член на Инициативния комитет по издигането на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева
Доц. Драгомир Стефанов, председател на Движение "Гергьовден"
Дончо Златев от СДС
Кметът на Бургас Димитър Николов и композиторът Стефан Диомов

 






Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
България Всички новини
Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада
4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори