×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

КАТ вади жесток нов арсенал срещу джигитите


29 Октомври 2021, Петък, 19:41 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Нови 56 камери за скорост от типа на триногите е закупило МВР за „Пътна полиция“

Жестока секира точи КАТ за джигитите. Пътните полицаи ще извадят нов допълнителен арсенал от устройства, с които да ловят нарушителите. Нови 56 камери за скорост от типа на триногите е закупило МВР за „Пътна полиция“. Това стана ясно от публикуван на 22 октомври договор с фирмата, спечелила обществената поръчка “СЕКТРОН“ ООД. Той е подписан на 30 септември, а поръчката е обявена на 26 април тази година. Новите камери ще са преносими, от модел ARH CAM-S1. Те са унгарско производство и КАТ вече разполага с 28 такива устройства от 2018 г., пише в днешния си брой в. "Телеграф".

На пътя

Обявеният срок за пускане в експлоатация на новите камери е 29 март догодина. Цената, която МВР заплаща за унгарските устройства, е общо 3 072 384 лв. с ДДС. В нея е включено и разработването на софтуер за връзка с информационната система на МВР и връчване на електронен фиш. От пресслужбата на вътрешното министерство не отговориха на официално запитване на „Телеграф“ къде ще бъдат разпределени новите устройства. При предишната доставка всяка област от общо 28-те в страната получи по една бройка. Ако от „Пътна полиция“ следват този принцип, сега би трябвало областите да получат по още две камери.

Как работят

Периметърът на действие на триногите е до 600 метра и са с вградено разпознаване на регистрационните номера, обясниха катаджии. Те работят с лазерен лъч, включително и в тъмната част от денонощието и са способни да засичат по трима нарушители наведнъж. Дори шофьор да разполага с антирадар или радар детектор, те не вършат работа срещу новите камери. Включително и радар детекторите с лазерни честоти, тъй като те стоят на челното стъкло или вътре в купето на автомобила, а лазерният лъч е насочен към номера. Така, когато устройството сигнализира, вече сте снимани. Единствената работеща защита срещу триногите са т.нар. джамери, които са датчици, монтиращи се около регистрационния номер, свързани с радар детектора в купето. Цената на такъв комплект обаче е над 1000 лв. и изисква сложен монтаж.

Проверка на „Телеграф“ в търговския регистър показа, че управители на спечелилата обществената поръчка фирма „СЕКТРОН“ ООД са инж. Павел Виденов и Георги Виденов. Павел Виденов е бивш кадър на МВР, който основава фирмата през 1990 г. През 1992 г. тя пуска в експлоатация първата в страната радиосистема за охрана за нуждите на Столична дирекция на МВР. През 1994 г. инж. Виденов създава и дъщерната фирма „СОТ – сигнално-охранителна техника“ ЕООД, известна по-късно и като СОТ 161.


В категории: Животът


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
12
Коментара по темата
12.
OG KUSH
31.10.2021 15:08:19
0
0
КАТ първо да си извадят зелен сертификат, а пък после да мислят за работа. Смешници.
11.
Бай ви Куро
31.10.2021 14:41:04
0
0
Ало Флагменчета джигит ще викате на майките си
Според вас всеки който кара малко по бързо е джигит така ли
Все едно вие никога ама никога не сте приеишавали скороста
10.
АМА У ЧУЖБИНАТА
30.10.2021 08:20:47
0
4
Се ослушвате като мишки в трици и спазвате законите и правилата със запетайките,зер ша ва гази мечка......
9.
ИДА
30.10.2021 08:18:42
6
4
Камерите имате, но глоби- не можете да събирате... Направете, като в нормалните държави, след 10 дни , блокирайте дебитните и кредитните карти и ще стане....
8.
Аааа то за лазерите знаем
30.10.2021 06:09:51
2
1
Сега остава дарт вейдър и хан соло да извикат че те 6,7 серии се целят с лазери
7.
ХуйБай
29.10.2021 22:19:25
2
9
"Периметърът на действие на триногите е до 600 метра и са с вградено разпознаване на регистрационните номера, обясниха катаджии. "

Е това обяснява всичко. Скоро ме глобиха за 65 км.ч в населено място. Тия са настройли камерата веднага след знак населено място ( табелата с името), а те с а около половин километър напред( колата на КАТ и триногата) и всеки който не скочи върху спирачките е сготвен.
6.
А за оня
29.10.2021 21:30:44
3
22
с кюлчетата кога ще има наказание?? Не съм за малоумното и безразсъдно каране ама 50 на 5-ти км и на много други места си е печатница за пари, а не превенция!! Задължително инвестиция във висок клас детектор (не спорете катаджийчетата, защото има такива, които ловят лазера и дават 5-10 секунди за реакция) + WAZE дори когато отивате до кварталния магазин!!!
5.
_nib_
29.10.2021 21:01:34
0
0
А!!! Снайпери ли бе? Най-накрая ще се справите с проблема.
4.
Данчо ларша
29.10.2021 20:47:13
1
4
Ще си купя една s класа на абхаски номера. И ще си патърка из Бургас с нея
3.
KAT
29.10.2021 20:45:23
1
14
За кокошка няма прошка,за милиони няма закони..
2.
me
29.10.2021 20:17:56
1
32
И къде ще го сложат тоя "арсенал"? След знак 40 или 60 на междуградско. Не на магистралата да хванят някой герой с 200, да ударят някой дето е минал с 80 при ограничение 60. Абе...
1.
GENEVO PRO II M
29.10.2021 19:56:04
1
10
Te q sa въоръжена ОПГ ползваща нелегални СРСта с цел лична облага
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори