×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ ще спечели, но кабинет може да състави само ПП


ГЕРБ ще спечели, но кабинет може да състави само ПП
Очертава се парламент от шест формации, обяви Юлий Павлов
28 Октомври 2021, Четвъртък, 12:58 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Румен Радев с 47.5% и Анастас Герджиков с 21.8% пък отиват на балотаж в битката за президент

ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг (ЦАМ), оповестено в БТА-София.

Партията на Бойко Борисов би спечелила изборите, ако те са днес, с 22.3%. Втора сила е „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков – 15.8%, а трета - „БСП за България“ с  15.1%. Следват партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ - 12.3%, „Демократична България“ - 11.8%, и ДПС – 10.3%.

Под бариерата, но все пак с шанс за влизане в парламента, остава „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ - 3.2%.

Партия „Възраждане“ засега е с 2.5%. Според директора на ЦАМ Юлий Павлов и тази формация има някакъв шанс да прескочи 4-процентната бариера, тъй като тя може да получи доверие от радикални елементи (предвид настоящата ситуация с ковид кризата, а тази партия поведе протестите срещу „зелените сертификати“ - б.а.).

Най-вероятно обаче парламентът ще е съставен от шест формации, с малък шанс за седем.

Според Юлий Павлов структурата на 47-ото Народно събрание няма да се различава съществено от предните две.

ГЕРБ и ДПС ще имат около 100 депутати. 

Партиите на промяната, антисистемната ИТН и БСП ще трябва да се обединят около кабинет, за да има такъв. ГЕРБ вероятно ще е първа сила, но победата пак щяла да е "пирова", защото партията на Бойко Борисов остава в изолация заедно с ДПС.

Според Юлий Павлов мандатът може да се осъществи само от формацията „Продължаваме промяната“ (ПП), независимо дали за премиер ще бъде предложен Кирил Петков или друга консенсусна фигура.

Павлов отбеляза, обаче, че в хода на кампанията лидерите на ИТН Слави Трифонов и на БСП Корнелия Нинова са поставили нови червени линии, което би затруднило преговорите за кабинет.

До вота на 14 ноември разликата с ГЕРБ вече не може да бъде стопена, смята директорът на ЦАМ. Първият мандат за правителство обаче пак няма да може да се реализира от партията на Бойко Борисов. Ако втората сила е ПП, мандатът отива при нея ex lege. Ако пък втора е БСП, не вярвам тя да обедини другите около себе си за правителство, посочи Юлий Павлов. Според него ПП да е дори шеста сила, президентът Румен Радев пак ще връчи евентуалния трети мандат на нея. 

Павлов смята, че решението от вчера на Конституционния съд (КС), свързано с двойното гражданство на Кирил Петков, би повлияло несъществено за вота на "Продължаваме промяната". От една страна, ПП можела да загуби гласове от бивши привърженици, например, на "Демократична България", които държат на законността. От друга, обаче, "арогантното поведение" на Петков, който атакувал "най-добрите съдии" - тези от КС, можело да се хареса на някои граждани. Т.е. решението на Конституционния съд нямало да повлияе на вота за ПП с повече от 1-2%. 

По отношение на вота за президент Румен Радев взима 47.5%, а Анастас Герджиков - 21.8%, според изследването на ЦАМ. Двамата вероятно ще се яват на втори тур, смята Юлий Павлов. Според него, избирателната активност вероятно ще е под 50%. 

Трети се очертава да е издигнатият от ДПС Мустафа Карадайъ - 8.6%, а четвърти - Лозан Панов с 6.2%. Костадин Костадинов взима 1.7%, а певицата Луна - 0.8%. 

От ЦАМ изследвали и настроенията по отношение на новите мерки, свързани със "зелените сертификати". 34.6% от българите по-скоро ги одобряват, 49,8% - по-скоро не, а 14.2% - не могат да преценят. 

Изследването е направено между 22 и 26 октомври, т.е. то включва и последните събития с въвеждането на „зелените сертификати“. В него участвали 815 пълнолетни граждани в интервю "лице в лице" (пряко, по домовете). 3% е максималната стохастическа грешка. Проучването било самофинансирано от ЦАМ.

 




Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
39
Коментара по темата
39.
Анти-ковидфашизъм
31.10.2021 11:52:52
0
2
ГЕРБ ще ви се да бият ако искате граждански войни всеки ден добре гърбавите да са.Радев.Борисофф и всички мастии в парламента са подлоги на еврейския бардак и СЗО това за мен е предателство.Няма да влезна в новия световен ред,както се започна с тези фалшиви сертификати.Ебете си майката няма и да гласувам вече пълни нещастници сте.
38.
XX
28.10.2021 21:50:09
1
7
Лично аз смятам, че Луна има по-голям потенциал от Герджиков и ще го измести с лекота за евентуален балотаж.
37.
до 34
28.10.2021 19:05:23
0
3
Ех, ниб, направо ми се иска някак си да спечелят, за да разбереш че разлика няма!
36.
Достатъчно е
28.10.2021 18:48:54
1
8
будалите да знаят, че е имало избори. Те не решават нищо. Който брои гласовете решава всичко.

Товарищ Сталин

П.С. Никой не си прави труда дори да ги брои. Просто определената за момента пионка се оповестява за "победител". И това не е нещо уникално тук. В целия свят е същото. А ако случайно някой неподходящ, разбирай патриот, действително се избере, веднага се обявява за чудовище и му се спретва цветна революция и/или война и се сменя с удобна подлога.
35.
Ами...
28.10.2021 18:28:15
2
6
В тази държава с полуидиотен народ всичко е възможно- както пак да си изберем Радев, така и Бойко! Както да сме гостоприемни и добри, така и да се мразим един друг! Мисленето ни куца и това засега няма оправяне. Не знам, някакви тъпи наивници ли сме, които възлагат на някакви болни мозъци да ни оправят, или по природа сме прост народ! Малокултурен и мразещ да чете! И не на последно място с къса памет. Изводът е, че ще сърбаме това, което САМИ си надробиме. А ще тръгнем напред и ще се оправим, когато ни узреят кухите кратуни, защото има хора, които гледат да ни използват, разчитайки на това, че сме недоучили и лековерни, мърморейки само пред компютъра и мързеливи да вземат съдбата си в ръцете си!
34.
_nib_
28.10.2021 18:17:40
7
4
Айде бе....Ако няма шментикапели с машините...Възраждане ще изкъртят процентите.....Само те не са свалили гащи пред мръсния американец.
33.
Кирил Петков е извършил престъпление
28.10.2021 18:06:51
9
19
Ако критерият е да има повече министри като Кирил Петков, то Централният софийски затвор разполага с богат асортимент от потенциални кандидатури за „Дондуков“ 1
32.
Боби
28.10.2021 17:34:40
24
18
Шом герберастите лаят по Киро, значи той е човека. Пак ше ви го набием шматки. Тоя път по-дълбоко.
31.
me
28.10.2021 16:47:11
21
15
Трагедия ще е ако Радев сертификата бъде избран да ни мачка пак. Доста лъжливи изследвания. Надуват на Радев и ПППП резултатите.
30.
Радев over
28.10.2021 16:40:43
19
21
Румен Радев ни нарече "мутри", сега ще му го върнем тъпкано,
29.
Лигльото Кики
28.10.2021 16:39:01
10
15
Вчера прати баща си (служител от ВКР) да му бърше сълзите и сополите!
Баси измекярчето, на 40+ години да търси защита от бивш служител на ВКР!
ПП ПП на Прокопи,много пyткински манталитет имат,сигурно щото Спецов им сцепва задния двор :))))
28.
до 21
28.10.2021 16:12:57
6
16
ще добавя още нещо - дали един нормален човек би се отказал от канадските благинки, за които вчера Кирчо така мило говореше, ако не е знаел предварително резултата от мача?
Помислите малко и не допускайте повече да Ви манипулират така елементарно.

Ще споделя и още нещо. Плаши ме и възможността този сценарий да е с участието на ББ, за да може да се върне на бял кон, а не знам кой от двамата (ББ или Радев) могат да направят по-големи поразии на държавата. Трябва ни пъстър парламент, който да не дава възможност една или друга партия да краде безконтролно. Нека ГЕРБ да са първи, но да има кой да им слага намордника, ако прекалят!
Знам едно със сигурност - не искам да съм под ботуша на Държавна сигурност. Тези хора доказаха, че могат да крадат много, без въобще да мислят за народа!
27.
Радев, вън!
28.10.2021 16:03:04
17
16
Румен Радев може да загуби "спечелени избори". Бойко Борисов вдига бунт!
Седмица преди изборите лидерът на ГЕРБ ще изкара партията на улицата.
26.
до 21
28.10.2021 16:02:07
12
24
Измами на Радев не са излизали... Да ти освежа ли паметта за делаверите му със службицата на Деса?
Понеже се опитваш да защитаваш фатмака, обясни ми следното:
На 23.04 ГЕРБ връщат мандата.
на 28.04 ИТН връщат мандата.
на 05.05 БСП връщат мандата.

На 21.04 Киро Канадеца си подава документите за отказ от канадскато гражданство с мотива, че щял да става министър!!!

Значи още преди да е ясно, че парламентът не може да избере кабинет, Кирчо вече е знаел, че ще бъде министър. Този човек да не би да е скрит наследник на Ванга?
Всички защитници на фатмака и партията му "ПП" сте манипулирани изключително ловко,но фактите говорят, че схемата е била предварително нагласена. Докараха ви едни младежи с дипломи от Харвард(макар, че КП не го е завършил, а има само квалификация) и на простолюдието му висна ченето... Ето тези ще ни оправят... Ще оправят себе си и всички тарикати от Държавна сигурност, които изградиха този сценарий. А народът ще плюе по ББ и ще се самонавива за новите измислени наглеци.
25.
правителстото на Радев
28.10.2021 15:56:53
11
15
След това ИТН ще припомнят за президентска република и промени в Конституцията и ще си имаме официално избрана военна диктатура!
24.
Може и да гризнат дръвцето
28.10.2021 15:23:46
16
18
Те нека да дойдат изборите, пък да видим изобщо какво ще хванат Герб. Да не хванат най-дългото от чувала само
23.
До 6
28.10.2021 15:05:47
9
25
Гласува за него лошия мат'рял. Това са 20% лош, прост мат'рял. Той им го каза много хубаво простият еднокнижник. Вие сте прости и аз съм прост. Затова се разбираме. С една дума само мазохисти гласуват за съдрания капут.
22.
*********
28.10.2021 15:03:57
3
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
21.
Do 16
28.10.2021 14:52:46
17
8
Давай, почвай още отсега да каканижеш за "електрическо фалшифициране" ....
"Бърникат машините" беше вопъл на твоя гуру Боко ...
А измами на Радев не са излизали...
Излезе нарушение на един архаичен текст на Конституцията , от който България трябва да се срамува !
Но тя, нашата Конституция къде ли не е нарушена - като се почне от ДПС та се мине през безработицата и свободата на словото...
20.
до 19
28.10.2021 14:50:37
5
12
Писна ти , но не излиаш да протестираш нали?
19.
Писна ми
28.10.2021 14:30:00
8
20
Повечето от тези кандидат-някакви ще търпим само до изборите. После ще си изпълзят обратно в дупките на личното си безличие. Но солистът на този малоумен хор ще остане не просто сред нас. Той пак ще е ПРЕД нас. Ще ни води.
Хора, НЕ МОГА ПОВЕЧЕ. Този тиквоумен мутроид, който 12 години клатеше държавата като дърво за брулене, днес продължи да налива масло в огън, който запали сам – с двете си, проклети, престъпни, тутманичести ръце. Този величествен здравен експерт с два пръста чело и повече гънки на врата отколкото в черепа, който вдигаше и сваляше мерки като стрелочник на селска гара, подхвърляше здравни заповеди като кръчмарски салфетки… той днес публично сравни ваксините с киселото мляко и отново оспори тяхната годност и съхранено качество.
НЕ МОГА ПОВЕЧЕ, наистина. Мястото на този човек е в срамните ни спомени. В обицата на ухото ни. В лошите примери за децата ни. Разберете, това вече не е въпрос на възмездие. Въпрос на оцеляване е.
Радослав Бимбалов
18.
до 16
28.10.2021 14:26:51
10
18
Ами това беше и целта за преминаването към изцяло електронно гласуване. И не им е лоша идеята. Няма да манипулират вота само към една партия (примерно БСП), а ще понадуят резултата на ПП и ДБ. Само едно не ми е ясно, дали ДБ ще се изплюят в лицето на цяла Демократична България и ще се прегърнат с БСП. Тогава наистина може да изкарат хората на улицата, така както излязохме заради Пеевски.
17.
Chepa
28.10.2021 14:25:15
39
14
Мачкай Бойко. Ти си. Другото е кир
16.
Може да стане само при електронно фалшифициране на
28.10.2021 14:16:25
33
17
Няма как след като излязоха измамите на Радев и Президентската партия да получат 15%. То е под въпрос дали ще получат и 5%. Радев не го подкрепят дори от БСП, пък щял да има 47%. То затуй ходи да си прави кампанията по горите далеч от Народната любов. Новите Милен Велчев и Ники Василев нямат хора, дето да стоят в шатрата им и тя е затворена празна.
Положението е следното- на балотажа Герджиков и Луна.
В парламента: ГЕРБ - 38%, ВМРО - 14% (двете правят правителство), ДПС - 11%, ИТН - 9 %, БСП - 8%, ПП - 3.8%, ДБ - 2.9%, ИБГНИ - 1.8%, Възраждане - 0.9, Останалото ще се пръсне между другите, като има вероятност някои от тях да вземат и повече от Възраждане.
15.
СтрахливКоронар
28.10.2021 14:08:12
13
12
Само истински неук и прост човек, може да гласува за първите 5-6 политически порнографии , според всички агенции! Правете си сметката колко сте зле ако подкрепяте някоя от тях! 32 г Ви шибат и пак искате да Ви шибат
14.
Лили Иваанова
28.10.2021 14:08:04
15
26
GERB e mafia. Posledno miasto v Evropa 10 godini sram sram sram. Nikoga poveche GERB.
13.
до Lambada sars covid
28.10.2021 13:59:07
4
16
ЦАМ значи Център за Анални Манипулации.
12.
Lambada sars covid
28.10.2021 13:48:07
4
13
Ko e tva цам ма централен магазин ли
11.
Кажете
28.10.2021 13:41:18
6
40
НФСБ и Валерката, колко имат? Дали ще са по малко от гласовете на Луна, че се хванах на бас ;)
10.
КЕФ
28.10.2021 13:38:11
12
41
Тулупете са безпомощни. Хем печелят, хем нищо не могат да направят.
9.
до 6
28.10.2021 13:35:54
11
25
Роми пич.Неграмотни,крадливи подкупни индивиди на помощи.Те са 20%.
8.
до 6
28.10.2021 13:25:28
27
16
може да си стар десен пес, ама по-скоро си проста мастия, дето се движи в лявата лента... Айде легни за 50...
7.
поредното облъчване
28.10.2021 13:23:41
46
36
Партията на фатматака, начело с Кирчо и Кокорчо (със Спецов отзад), не може да събере толкова много проценти. Още повече след издънките на пРезидента с гражданството на Кирчо. След като балонът вчера се спука официално, сега ще ни облъчват с подобни фейк коментари.
Но при толкова прост народ - оправдано е, има доста бунаци, които да гласуват за тези измамници.
6.
стар десен пес
28.10.2021 13:18:02
30
70
Не мога да разбера кои са тези 20% гласуващи за ГЕРБ.Това идиоти ли са?Бавноразвиващи.12 години последни по ВСИЧКИ показатели (освен корупция).1 000 000 напуснали страната.И ДА ИСКАШ ОЩЕ ОТ СЪЩОТО? НАРОДЕ???
5.
Бай....
28.10.2021 13:16:31
25
42
GERB OVER !
4.
Възраждане
28.10.2021 13:16:15
56
15
Възраждане ще вземат над 5 процента и са в новия парламент. Ще гласувам за тях, защото са против ковид-фашизма, зелените сертификати и безработицата която се очертава при локдаун.
3.
Burgas
28.10.2021 13:15:07
11
30
Свободни анкети в интернет показват съвсем други резултати, от които става ясно защо герб направиха всичко възможно, за радост неуспешно, да саботират листите на ДБ.
2.
Някой
28.10.2021 13:11:31
23
38
Тия от Възраждане трябва да ги тикнат в затвора. Яхнаха протеста срещу ваксинирането, а това ще убие много хора и ще ни вкара в още по-голяма икономическа дупка. Русофилите разбира се ги интересува само да прескочат 4-те процента. Все им е тая за Ковида и умиращите.
1.
Хахахаха
28.10.2021 13:10:02
23
38
Още ще се свият процентите на гр0б след като ония психопат Рашков пресече и купения вот.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори