×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 47-ия парламент да си стиснат ръцете


ИТН откриха шатрата си в Бургас с призив партиите в 47-ия парламент да си стиснат ръцете
Водачът Ивайло Вълчев, вторият – Златомира Карагеоргиева – Мострова, областният координатор и трети в листата Тодор Иванов, заедно с целия експертен екип на ИТН се срещнаха с бургазлии
25 Октомври 2021, Понеделник, 16:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Според водача Ивайло Вълчев, най-важното е всички да имат готовността да работят заедно и да си научат уроците от предишните две НС

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева, зам.-председателят на ПП ИТН Филип Станев, председателят на Бюджетната комисия в 46-ия парламент Любомир Каримански и кандидатите на „Има такъв народ“ от бургаската листа откриха предизборната шатра на партията.

Водачът Ивайло Вълчев, вторият – Златомира Карагеоргиева – Мострова, областният координатор и третият в листата Тодор Иванов, заедно с целия експертен екип на „Има такъв народ“ в Бургаска област представиха основните приоритети на партията пред бургазлии.

Това са трети избори за 6 месеца, в които политиците не са свършили кой знае какво ново, за да се променят нещата, подчерта в своето изказване Ивайло Вълчев, който на последните два вота бе истински шампион по преференции.

Ива Митева празнува ЧРД в Бургас, призова за разум и обединение след 14 ноември

„Хората продължават да искат същото като предния път. Радвам се, че са повече тези, които разбират защо се стигна до трети избори и които виждат, че не е наша вината да няма правителство, не е наша вината отново да сме на избори. Радвам се, че са много повече тези, които стоят зад нас заради това, че сме били такива, каквито сме в това Народно събрание. Ние не играхме игрите на другите така, както се очакваше от нас“, каза водачът на ИТН за Бургас Ивайло Вълчев.

Областният лидер на ИТН и трети в листата Тодор Иванов, зам.-председателят на ИТН Филип Станев и финансовият експерт и председател на Бюджетната комисия в 46-ото НС Любомир Каримански (отляво надясно)

Ивайло Вълчев добави, че желанието на хората е партиите да работят за това страната да получи управление, зад което да стоят политически идеи, а не да се разчита на кабинет, който управлява на автопилот. Ние ще настояваме да има хора, които да стоят и да отговарят с имената и лицата си за всичко, което има да се случва, каза Вълчев.

Той изрази надежда резултатът в цялата страна да бъде такъв, че в парламента да попаднат тези партии, които ще си стиснат ръцете и ще имат готовността да работят заедно този път с уроците от предишните два парламента. Това, според Ивайло Вълчев, е най-важното.

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание празнува рождения си ден в Бургас, заедно с колегите си на предизборна обиколка

„Надявам се, че хората са достатъчно ядосани, за да излязат и още един път да гласуват. Надявам се, че няма да има безразлични, а това какви ще са резултатите на конкретните партии, ще бъде и оценка за това какво са видели в нас по времето на работата ни там. Не си поставяме цели, основани на социология или нещо друго. За нас е важно да сме навън, да чуем желанията и мненията на хората. Най-важното е тези, които попаднат в Народното събрание, да работят така, че след месец и половина-два да могат да се разходят спокойно по улицата с чиста съвест, а не да се крият от хората, за да не ги видят и да не им зададат някой въпрос някъде“, каза Ивайло Вълчев.  

Общинският координатор за Карнобат и шести в листата Живко Канев (в средата)

„За разлика от другите партии под работа за увеличаване на подкрепата нямаме предвид подмолна работа, защото знаем как е било преди това с организирането на всякакви вотове… Ние нямаме тези възможности нито това желание“, отсече той след въпрос на Флагман.бг. „Разчитаме изцяло на преките разговори с хората. Бургаската листа е съставена на 100% от местни хора, момчета и момичета от общините, наши координатори, които са били там, работили са на място, имат резултати, хората ги познават. Разчитаме точно на това, че в наше лице избирателите ще видят хората, които могат да работят“, каза още Ивайло Вълчев.

Председателят на Бюджетната комисия в 46-ото Народно събрание Любомир Каримански подчерта, че се радва, че се намира точно в Бургас, защото обича този град като роден. „Тръгваме със самочувствието за победа, иначе нямаше да бъдем на избори, ако не искаме това. Можем да покажем неща, които в момента не са направени за България. Особено когато говорим за криза в енергетиката, имаме достатъчно добри експерти, достатъчно мерки, които сме подготвили и смятам за възможен изход от ситуацията в момента чрез бъдещо правителство, за което сме готови. Чрез него ще можем да реализираме всички мерки, които сме предвидили и в енергетиката, и в социалната политика“, каза Каримански.

Ива Митева заедно с координатора за Поморие и седми в листата Найден Пулакев (вляво) и Щерион Янев, който е под номер 19 (вдясно)

И добави, че след като минат изборите, ще има принципна основа за разговори, тогава е моментът за тях. „След като свърши надпреварата и видим кой какви проценти ще има и колко мандата, ще можем да седнем и да говорим за принципни политики и за начина на реализирането им“, каза Любомир Каримански.

Сред националните приоритети на ИТН е мярка за намаляване на ДДС на електроенергията, с цел да бъдат облекчени битовите потребители и бизнесът. Така само може да се помогне на всички други стоки, тъй като енергетиката и електроенергията са мултипликатор към всички стоки, изтъкна Каримански като аргумент за предложението на ИТН.

Златомира Карагеоргиева - Мострова - втора в листата и арх. Росица Петрова - номер 9

В следващия парламент от ИТН ще предложат промени в Закона за публичните финанси и Закона за концесиите. „В Закона за публичните финанси това се налага от гледна точка на стриктен контрол на централния бюджет и начина, по който се изразходват средствата. До този момент имах възможност да се запозная в 46-ото Народно събрание с начина, по който се управлява централният бюджет и бих казал, че там може да се направи икономия, която да бъде само в полза на всички граждани.

Законът за концесиите има нужда да бъде променен, за да постигнем по-голяма събираемост. България е достатъчно богата на природни ресурси, но трябва да направим всичко възможно съобразно средноевропейските такси за концесии, да наложим адекватни и за страната ни, за да имаме догонващо развитие в публичния сектор“, каза Любомир Каримански.

Росен Костов - координатор на ИТН за Созопол, номер 11 в листата
Драгомир Костадинов - номер 8, Добромир Гюлев - номер 5, Боян Хлебаров - номер 4, Живко Димов - 21 и Венцислав Велков - 16 (отдясно наляво)
Кандидатът Велин Величков, който е под номер 13, разговаря с избиратели



България Всички новини
Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Този скален манастир пази тайни за имане и страшна битка Гъстата зелена пелена, покрила възвишенията край западната ни граница, прави намирането на каквото и да било трудна задача Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Той отиде да печели пари в Нидерландия, но загина по нелеп начин Младият българин си отиде блъснат от влак Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Правят нов опит, за да изберат днес Сливенски митрополит, фаворитът Йеротей не е допуснат Светият синод започна проверка срещу него и използва тази причина, за да го отстрани от избора Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Откриха изчезналия Сашко, жив и здрав е! Дадох му вода, ябълка, каквото имах в джипа. Не се притеснявах, че жена ми и детето също са вътре, разказа спасителят му Дейвид Бегов Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Любов за Овена, а Телецът да внимава с авантюрите Хороскоп за деня – 19 май 2024, неделя  Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало
Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори