×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ива Митева празнува ЧРД в Бургас, призова за разум и обединение след 14 ноември


Ива Митева празнува ЧРД в Бургас, призова за разум и обединение след 14 ноември
Всички трябва да потиснем егото си, да бъдем по-мъдри и наистина промяната, за която толкова говорим, да опитаме да я приложим на практика, призова Ива Митева
25 Октомври 2021, Понеделник, 14:47 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Вярваме в знанията и опита си, но не се самозабравяме, имаме допирни точки с повечето партии, категорична е тя

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева избра да празнува рождения си ден в Бургас. Тя пристигна в морския град заедно със зам.-председателя на ИТН Филип Станев и Любомир Каримански – председател на Бюджетната комисия в 46-то НС за откриването на предизборната кампания на партията.

Водачът Ивайло Вълчев, вторият – Златомира Карагеоргиева – Мострова, областният координатор и трети в листата Тодор Иванов, заедно с целия отбор на „Има такъв народ“ в Бургаска област представиха основните приоритети на партията пред бургазлии. Те дадоха заявка за позитивна кампания и диалогичност.

„Трябва да се обединим, смятам, че няма какво да делим. Всички трябва да потиснем егото си, да бъдем по-мъдри и наистина промяната, за която толкова говорим, да опитаме да я приложим на практика“, категорична е Ива Митева.

Водачът на листата Ивайло Вълчев подари на председателя на 45-ото и 46-ото Народно събрание огромен букет от името на всички колеги

„Избрах на личния си празник да бъда в Бургас. Лятото бях тук за откриването на кампанията и срещнах много мили хора, беше ми много приятно и затова държах този ден да го прекарам отново тук в Бургас с избирателите“, каза Ива Митева пред медиите.

Вярваме в знанията и опита си, но не се самозабравяме, добави тя.

„Всички сме еднакви, добри сме в професиите и всеки трябва да се утвърждава там, където показва, че му е мястото. Без да сме заедно и без да се свържем като хора, нищо няма да стане“, каза Ива Митева.

Тя даде за пример своя лична история от последните дни. „Един мой колега ми даде свое есе, в което беше написал, че вече забравихме дори и ценностите, които са във всеобщата декларация за правата на човека – за разум и съвест, както и че трябва да се отнасяме един към друг в дух на братство. В декларацията за независимостта пък се говори за стремеж към щастие. Това са неща, които ни свързват като хора. Трябва да обърнем внимание на тези ценности, за да вървим напред заедно като хора“, каза Ива Митева.

Тя е категорична, че народните представители трябва да са обединителната връзка на държавата. „Ако не започнат да работят заедно, нищо няма да се получи. Този път ни трябва много разум, и то не само на думи, а наистина трябва да го прекроим в дела“, добави Митева.

От дебата с колегите от други политически сили, според нея, е станало ясно, че и с „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, и с „Демократична България“, и с БСП, и с „Продължаваме промяната“ от ИТН гледат и говорят сякаш в една посока. „За много неща имаме допирни точки, по много теми можем да си подадем ръка, не трябва да изпускаме този шанс повече. Хората го очакват от нас и вече може би няма да ни простят, а и ние няма да си простим сигурно“, каза Ива Митева.

Според нея, най-трудно е в момента да си председател на Народното събрание в България, независимо кой си, защото този човек е пръв сред равни и трябва да се съобразява с всички останали парламентарни групи, особено когато няма мнозинство. „Когато има мнозинство, е много лесно. До скоро всички парламенти имаха стабилно мнозинство зад гърба си и председателят влизаше и просто си водеше. В момента обаче е много важно да се преценява всяка една ситуация, да следиш погледите на колегите от всички парламентарни групи, за да можеш да балансираш между тях. Имаше много инфарктни ситуации и ако си позволя да поема в една или друга посока и се опитам дори малко да наруша Правилника на парламента, това веднага ще бъде повод за искане на оставка. Тя ми беше ежедневно в джоба, защото така се получаа, когато няма стабилно мнозинство“, каза Ива Митева.

Отборът на „Има такъв народ“ в Бургаска област представи пред бургазлии основните приоритети на партията и отново даде заявка за победа

Тя подчерта, че вчера заедно с експертите са посетили Ямбол. „Много е тъжно да видиш тази болница в града и как хората не могат да се лекуват и умират между павилионите. Тук виждам наредени няколко шатри на партии, които са били над 30 г. в управлението. Трудно е след толкова време и мандати да се изправиш и да искаш отново доверието на хората. В момента аз го правя, защото не сме управлявали още. След едно управление и след неуспехи на съм убедена дали ще искам да остана и дали ще мога да се изправя срещу хората. Затова ни трябват смели и честни хора, които могат да вземат решения, за да могат после да се изправят и да гледат хората в очите, а не да се говори за мандати. Аз не се боря за имунитет, не се боря да си запазя бизнеса, нямам такъв. Боря се просто наученото да мога да го приложа и ако може, хората да живеят по-добре в България, да станем една държава като всички останали, да има ред, да знаем какво е законност. Не само да говорим, че сме за спазване на принципа на законност, а да го прилагаме на практика. Всеки ден, всеки един от нас да спазва закона и да знае, че ако го наруши, ше последват най-строгите санкции“, каза Ива Митева и отново призова за разум и обединение в 47-ото Народно събрание.




България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори