×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Транзитният трафик ще продължи да минава през Ришкия проход и през зимата


Транзитният трафик ще продължи да минава през Ришкия проход и през зимата
Кметът на Айтос Васил Едрев разговаря с Иван Шишков, зам.-министър на регионалното развитие
14 Октомври 2021, Четвъртък, 19:10 ч.
Автор: Флагман, снимка: МРРБ

 МРРБ ще съдейства с експерти и финансиране, при нужда, за промяна на плана и проектиране на трасето

Транзитният трафик на камиони над 12 тона ще продължи да преминава през Ришкия проход и през зимата, а в това време държавата ще съдейства на местната администрация за изграждане на обходен път на Айтос. Това заяви пред журналисти в Айтос зам.-министър Иван Шишков, който посети мястото, на което преди месец стана тежка катастрофа с трима загинали.

В срещата участваха и зам.-областният управител Асен Бонджев и директорът на Областно пътно управление – Бургас инж. Митко Порязов.

 МРРБ ще съдейства с експерти и финансиране, при нужда, за промяна на плана и проектиране на трасето. Ще се търси подкрепа и от останалите министерства, които да съгласуват в максимални кратки срокове документите, които са нужни. Паралелно с това, ако общината покаже възможните терени за изграждане на обходния път, може да започне и проектиране, с което значително ще се скъси времето за изграждане на околовръстно шосе, обеща Шишков.

Зам.-министърът Иван Шишков със зам.-областния управител Асен Бонджев. В дъното на снимката е инж.Митко Порязов, директор на ОПУ Бургас

На срещата бе обсъдено и предложението за изграждане на две кръгови кръстовища, които да обезопасят движението. Едното е в рамките на Айтос, за което следва да се измени регулационния план на града. Инициативата за това следва да бъде от общината. Общината трябва да проектира и изкуствени неравности, които да се предоставят на АПИ за съгласуване и да се изградят от местната власт.

Към днешна дата са изпълнени само 6 мерки от страна на Областно пътно управление – Бургас, МВР и ДАИ. Сред тях са спиране на транзитния трафик на камиони над 12 тона, поставени са нови пътни знаци за ограничение на скоростта, положена е нова хоризонтална маркировка, засилено е полицейското присъствие, поставена е стационарна камера за скорост, а служители на ДАИ извършват проверки с мобилни кантари.

Предстои монтиране на автоматична система за теглене на автомобилите. Определени са и две аварийни отбивки за товарни автомобили при повреда, които предстои да се разчистят. 


В категории: Айтос


Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 0
7
Коментара по темата
7.
Русенец
15.10.2021 09:38:26
0
7
Ние ремонтираме пътищата с нашите данъци, а ги мачкат ТИРовете на Ердоган за търговията му с ЕС.
6.
Иван
15.10.2021 01:02:46
0
5
Оправихме старите, та нови пътища искаме. Да се ремонтират КАЧЕСТВЕНО всички пътища, след което да се включат за таксуване с тол такси, да се поставят камери с кантари на всяко населено място и да се свържат към всички контролни органи.
5.
Тодор
15.10.2021 00:38:56
0
4
Пак мерки на парче! Мислете глобално, как да се реши проблема в цялата страна с постоянните катастрофи, разбити пътища и претоварени тирове. Трябва решение и мисъл на национално ниво. Нужен е контрол от държавата и спешно поставяне на кантари и камери на пристанищата, кариерите, зърнобазите, строежите. Да се завишат и глобите за всички по веригата!
4.
Марио
15.10.2021 00:28:00
0
2
Ако бяха поставени кантари на всяка камера на ТОЛ системата и бяха свързани към КАТ и ДАИ, нямаше да е необходимо изграждане на обходи. Защо ще след изхарчените на празно милиони за неефективна и незавършена ТОЛ система, ще се наливат нови милиони за обходи, при положение, че има много по-лесно и евтино решение. Нанков нали твърдеше, че с ТОЛ камерите ще се глобява и за претоварване!???
3.
.
14.10.2021 21:39:37
0
4
Движението на товарни камиони през Карнобат е свръх натоварено.Отдавна е заложен обходен път на града,но явно от общината не са достатъчно настоятелни като айтозлии.Карнобатлии дишат изгорелите газове и също има жертви от катастрофи.Нима по малко опасно е движението на тирове през с.Прилеп,с.Лозарево и с.Вълчин.Идват избори! Не съм чул някоя партия да заложи в програмата си изграждане на обходни пътища на населените места,
2.
Данчо
14.10.2021 19:48:32
0
7
Заобикалят проблема, нищо не се казва за пунктовете в които се товари, глоби и т.н., за превозваяите с претоварени камиони и отнемане на лиценз, както и за това колко са съвестни шофьорите като се качват на претоварени камиони напълно умишлено. Ако имаше осъществен контрол с глоби, отнемане на лицензи и затвор, десетки ако не и повече хора щяха да сред живите. Това ще тежи на съвестта на всички отговорни, защото станалото не може да се промени. Господ вижда всичко.
1.
Едрев
14.10.2021 19:38:20
1
12
А какво ще се случи с населените места през ришкия прохот там не живеят ли хора бе вие нормални ли съе
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце Никога не е имало толкова жалък ерген Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Верижна катастрофа затапи бул.“Тодор Александров“ в Бургас Инцидентът стана преди около час Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Криминалист хвали полицаите в Пловдив за задържането на Караджов, бил високорисков Дори да не е виновен за смъртта на родителите си, е закоравял до такава степен, че може лесно да премине границата, коментира Иван Савов Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Има ли право Кирил Петков да използва кола на НСО Според бившият заместник-ректор на академията на МВР Милен Иванов колата, в която е пътувал бившият премиер, не се е движила много бързо Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му? Блъфирал ли е Венцислав Караджов, че ще има много пострадали, ако полицаи влязат в дома му?  Осъденият на доживотен затвор бивш полицай е говорил, че се е подготвил с опасни вещества, но такива не са открити Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавния зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралият се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Късмет за Везните, а Лъвът да внимава с парите Хороскоп за деня – 17 май 2024, петък
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори