×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави излезе с нов ултиматум, за да участва в управленска коалиция


Слави излезе с нов ултиматум, за да участва в управленска коалиция
ИТН можело да участва само в управление, което приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на гласуване по интернет
Ключови думи: ИТН, парламент
13 Октомври 2021, Сряда, 18:07 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Приласкава българите в чужбина - иска въвеждане на електронно дистанционно гласуване

Слави Трифонов изненадващо постави ултиматум за участие в бъдеща управленска коалиция.

Припомняме, че докато 46-ото Народно събрание се проваляше в съставянето на правителство, лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) обяви, че следващият парламент трябва да излъчи кабинет на всяка цена.

Сега обаче в предизборна ситуация явно Слави пак решава да втвърди тона, опитвайки се да приласкае българите в чужбина, откъдето ИТН получи много гласове. Според него задължително трябва да се въведе възможност за гласуване в интернет.

В свой пост във „Фейсбук“ Трифонов пише: „...Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност. Затова, отсега да е ясно - “Има такъв народ” може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване. Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас.“

Според социологическо проучване на "Алфа Рисърч", обявено вчера, електоратът на ИТН се е сринал наполовина. 

Ето целия пост на Слави Трифонов:

Обикновено на всеки 10 години държавата прави преброяване на всички хора, които живеят в България, независимо дали са пълнолетни български граждани, непълнолетни български граждани или постоянно пребиваващи чужди граждани. Броят се всички хора.

В момента тече преброяване на населението на България и междинните резултати са изключително тревожни. Преброили са се 5 658 000 души или около 82% от населението, според информацията на НСИ.

Тоест, с достатъчна точност може да предположим, че цялото население на България е около 6,7 млн.души.

Сега ще ви кажа, че при последното преброяване от 2011 г. населението на България беше 7 364 570 души.

Това означава, че за 10 години България се е “стопила” с близо 700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново! Истината е, че през тези 10 години отрицателният естествен прираст и външната миграция са добили застрашителни размери за нас, като нация. А това е ужасно.

Днес България е пред прага на изключително важни избори - парламентарни и президентски. И сега не знам дали на вас ви прави впечатление едно нещо, но на мен ми боде очите. Значи, цялото население на България към днешна дата е около 6,7 млн. души.

А тези дни ЦИК обяви, че за изборите на 14 ноември с право на глас са 6 708 189 български граждани.

Какво излиза? Броят на цялото население на България е равен на броя на хората с право на глас. Как става тоя номер? Явно, без да знаем, избирателни права са добили и всички над 1 милион непълнолетни българи у нас - децата в училище, децата в яслите и детските градини, бебетата вкъщи. Даже и чуждите граждани са добили избирателни права.

Шегата настрана. Всъщност, истината е доста проста. Големият брой гласоподаватели се дължи на неактуализираните от години избирателни списъци и на наличието на т.нар. “мъртви души” в тях. “Мъртвите души” не са непременно починали хора, макар че допускам в избирателните списъци да има и такива, след като няколко партии за пореден път се опитаха да се регистрират за участие в предстоящите избори с подписите на починали хора.

Със сигурност обаче огромната част от т.нар. “мъртви души” са си съвсем реални хора. Това са българи, които от години живеят и работят в чужбина - дали в Испания, дали в Германия, дали в Турция, дали в САЩ, но имат постоянен адрес в България и фигурират в избирателните списъци в страната. Със сигурност българите с избирателни права в чужбина са над 1 милион. Но години наред българските политици правеха всичко възможно да ограничат гласуването на тези наши сънародници зад граница.

Нали не сте забравили? Политиците нагло им казваха да не им се бутат в краката. Ще ви напомня само наглото ограничение от 35 секции за страните, извън Европейския съюз, което бяха наложили партиите на статуквото. Ограничение, което успяхме да премахнем с предложения от “Има такъв народ” Изборен кодекс в 45-ото Народно събрание.

Трябва да се каже, че присъствието на българите зад граница в избирателните списъци у нас и практически невъзможността те да гласуват, понижава изкуствено общата избирателна активност. От друга страна, така големите партии години наред завишаваха фалшиво процента гласове за себе си.

Невъзможно е над 1 милион българи в чужбина да упражнят конституционното си право на глас в 400, в 700 или в 800 секции зад граница. Тези българи трябва да бъдат включени в политическия живот на родината си, те “имат право на България”.

Въобще, на всеки български гражданин трябва да му бъде осигурена възможността да гласува. Само така ще имаме по-честни избори с обективна избирателна активност и избори с по-голяма представителност.

Затова, отсега да е ясно - “Има такъв народ” може да участва само в такава управленска коалиция, която приеме за свой основен ангажимент задължителното въвеждане на електронно дистанционно гласуване.

Защото България е там, където има и само един българин, и защото всеки има право на глас.

 




33
Коментара
33
Коментара по темата
33.
До Велико Търново
14.10.2021 11:33:26
4
3
Виж прочети статията още веднъж. Слави казва, че намаляваме със 700 хиляди на 10 години. Това означава 70 хиляди на година, колкото е населението на Велико Търново. Слави се обръща към по умните българи, тъпите няма как да го разберат. С теб сме Слави!
32.
Русенец
14.10.2021 10:53:40
1
6
Продължавам да се чудя, как САЩ могат да управляват 300 млн народ само с две партии, а ние, дето сме колкото един техен квартал, да имаме над 60 партии на хранилката?
31.
Русенец
14.10.2021 10:27:41
0
8
Проблемът на българският гласоподавател е, че гласува за манекена, който води листата.
Слагат ни един, когото му харесваме нещо си, дали песните, или предаването, или постиженията в спорта, или дори само дрехите, и ние гласуваме за цялата партия от членове, за които иначе не бихме гласували, ако го няма лидерът, с който ни омайват.
Така, един познат на народа прокарва цяла глутница в парламента.
Щяхте ли да гласувате за Тошко и СИЕ, ако го нямаше Слави?
По същият начин ндсв влязоха в парламента, скрити зад фигурата на царя. А овчият народ пусна вълците в кошарата, без да види кой седи зад омайната му осанка.
30.
Слави
14.10.2021 10:22:15
4
7
Защо Те е страх да излезеш на живо, а общуваш чрез социалните мрежи и те пазят една сюрия бодигардове?
От народа ли те е страх, Чалгарю?
Или всички толкова много те "обичат", че не смееш носа си да покажеш навън без стабилна и въоръжена охрана?
29.
Русенец
14.10.2021 10:20:07
2
9
Гласуване в интернет?
Този продължава да поставя абсурдни изисквания, за да е сигурен, че няма да му се налага да взема тежки, управленски решения.
При първите избори, когато слечели неочаквано, се беше скрил в миша дупка и не се показа. Накрая излезе с оправданието, че няма да управлява, защото нямал 100% от гласовете. Че кой има 100%?
Тези са влязли в политиката с идеята, да се закачат на хранилката и да поличават по някой лев, без да са в управлението и без да носят отговорност за каквото и да е.
И изведнъж БУМ - победители с мнозинство и от тях се иска да ръководят народ и държава?! Толкова бяха ошашкани, така не знаеха какво да направят, че се чудиха как да го извъртят, само и само да не сформират правителство, а да прехвърлят топката на някой друг.
Единственото, което направиха, е да прокарат повече избирателни секции в Турция, и в Германия, откъдето са им избирателите.
Още ли си мислите, че българите решават за България?
28.
Уикипедия
14.10.2021 10:18:29
1
7
Велѝко Тъ̀рново е град, намиращ се в Северна България, център на едноименната област, както и на Северен централен регион. Градът е столица на Втората българска държава и на Княжество България в периода 1878 – 1879 г. През Средновековието носи името Търновград, като постепенно става известен с наименованието Търново. На 27 юли 1965 г. пред него е добавено „Велико“[2] в чест на предишната слава на града. Благодарение на богатото си културно-историческо наследство Велико Търново е важен туристически център.

Градът е 13-и по големина в България с население 68 828 души към 31 декември 2019 г. и е един от четирите града в България с положителен естествен прираст от 2006 до 2014 г. Агломерацията Велико Търново – Горна Оряховица и още няколко по-малки населени места е с население над 130 000 души.
Славчо, къде ги видя 700 000 човека във Велико Търново?
27.
Важното е, че Търново расте!
14.10.2021 09:34:46
4
7
"700 хиляди души! Това пък означава, че всяка година България се “стопява” с един град като Велико Търново!"
Важното е, че благодарение на Чалгарчо Учиндолски Велико Търново от 70 000 души се увеличи на 700 000 и вече е вторият по големина български град! Разбира се ако заслугата за цифрите не е на някой талант от Флагман.
26.
Фак
14.10.2021 06:35:51
5
15
Твойта свърши бе бастун не разбрали мача свърши мършо
25.
Някой си
14.10.2021 00:28:16
3
18
Продукта на генерал Любен Гоцев и кръга мотерей! Мафиот и дружка на Георги и Васил Илиеви - МУТРА!
24.
До 9
14.10.2021 00:13:57
4
8
Те да не заминали от хубаво?Имали са претенции към държавата за работа със заплащане да си гледаш семейството, а същата тази държава ги е прогонила с мижавите обяви за работа и нагласени калинки по всички конкурси.
23.
Емигрант
13.10.2021 23:58:30
3
17
Славчооо, емигрантите вече разбраха, че ИТН за никъв … не става! Какви са тези условия още преди са си спечели, май почнахте да клякате ааа? Тошко Маймунски тотално показа във неговите изказвания и поведение:”дайте власт на селянина и му гледайте сеира”!
Харвардчетата ще ви изядат баницат. После се чудете със тея сценаристи защо не се случиха нещата по сценарий!?
22.
Герберас
13.10.2021 23:47:51
12
6
Гербераси айде идвайте в германия за общаци ве. Не може всички гербераси да сте джъндари, военни и всякакви там държавни. Елате малко при нас да изкарате малко евро
21.
Скрий се,
13.10.2021 23:12:23
2
13
бе, капут!!
20.
АСЕН ИЛИЕВ
13.10.2021 22:51:35
4
6
МАЙМУНАТА Ч И Ф У Т ИЗМИСЛИ ИЗБОРИ 2 В 1 И С 50 КАНДИДАТА ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ТА КАТО ИДЕШ ДА ГЛАСУВАШ, СРЕЩУ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ТОЯ ИЛИ ОНЯ, КОЙТО МРАЗИШ ДА ПУСНЕШ БЮЛЕТИНА И ЗА ПАРТИИТЕ ДТА ДА НАГЛАСЯТ ИЗБОРНАТА АКТИВНОСТ И ДА НЕ СЕ РАЗКРИЕ ИЗМАМАТА. ОСВЕН ТОВА СВИНЕТЕ, ЩЕ КВИЧАТ, ЧЕ СА ЛЕГИТИМНО ИЗБРАНИ :)
19.
Олд Зомби
13.10.2021 22:48:35
3
9
Напрао баси стайлинга, ко стана с татосите лек, ужас...
18.
ами да
13.10.2021 22:38:57
12
9
Много герберисти тука бе!Надъхвате се един друг,че чак си и вярвате!След месец ще стане ясно кой с кого ще управлява!
17.
суверена
13.10.2021 21:53:45
6
17
Тъй като Вие г-н Трифонов често говорите от име, без да ме питате, нека Ви кажа нещо и аз. Ще Ви ударя една здрава плесница на изборите, защото ми омръзна от арогантните условия , които непрекъснато поставяте. Омръзна ми да се държите като ощипана учиндолска мома, каквато не сте, но явно искате да бъдете!
16.
Lorda
13.10.2021 20:33:05
8
33
Кой беше ти бе каун нещастен?
15.
възмутен теляк
13.10.2021 20:27:33
4
32
Този път ще направят коалиция без Станислав и няма да има значение какво иска. И стига с това фамилиарничене, това не е Шоуто на Слави, тук той е Станислав Трифонов, нека застане с истинското си име. Не казваме Баце , а Бойко Борисов, не казваме Румбата, а Румен Радев.
14.
Бургазлия
13.10.2021 20:23:29
6
36
Чалгарчо,коня вече отиде в рЯката
13.
777
13.10.2021 20:03:51
6
21
ХАХХАХАХА УУУУУУУУ!!!! К...ВИ И Б...ЛО НЯМА ЛИ ДА ИСКАШ КОМИК!?
12.
Glarus
13.10.2021 19:55:10
8
38
Да беше вземал шанса когато го имаше сега ревеш
11.
Цв.
13.10.2021 19:48:56
8
52
Този какъв е, че поставя ултиматоми? Той и неговите подопечени на 2 избора не успяха да съставят правителство, благодарение на алчността за власт, сега отива към 3-4 място и пак УСЛОВИЯ!! КОЙ СИ ТИ БЕ, МЕГАЛОМАН КОМПЛЕКСИРАН???
10.
Джаро
13.10.2021 19:35:53
7
52
Значи Слави не се интересува как ще гласуваме тук в страната, но живо го вълнува как ще гласуват българите в чужбина. Той май се готви да емигрира след тези избори.
9.
Ами
13.10.2021 19:10:15
7
53
Защо там, където няма интернет тв и тел да не се гласува с димни сигнали????! Така всеки бг гражданин ще може, особено там където има по 3ма в някое село!! На хората извън бг изобщо трябва да им се въведе условие за уседналост, като при местни избори! Обаче 12 месеца! Имаш претенции към държавата, ами стой си в нея! Не да даваш ум и учиш на морал от лошия кап свят с неуредения живот!! Този път учиндолеца мисля че сгази лука! Май него ще чегъртат?
8.
111
13.10.2021 19:02:09
11
54
Управление този път и без Славун ще има. На партиите им е ясно какво и колко губят от поведението си и как от това печели ГЕРБ. А Славуца се е самозакопал отдавна. Няма шоу, няма партия. Да отива и да продава мартеници.
7.
Пешо кура
13.10.2021 19:01:01
10
58
Те не го искат в селото ,той иска поп да става Аве смешник кой си ти че да поставяш условия
6.
Карадайъ
13.10.2021 18:59:33
10
50
Наркомана изпълзя пак. Взел дал завалийката. Ще активизира тъпаците да гласуват за тях.
5.
burgas
13.10.2021 18:37:25
9
53
абе тъпанар прост славун отиди се гръмни някъде,профан!!!
4.
Супер интересен надпис!
13.10.2021 18:34:49
6
30
Направен... преправен? да прилича на "демон" на български...?! Това вече е известно на доста хора, мисля...?!
3.
Този
13.10.2021 18:33:36
5
39
успешно ще зацикли и този Парламент...
Ще направим и четвърти парламентарни избори в рамките на една година...
2.
спешно отделение
13.10.2021 18:25:31
12
65
Слави имаш нужда от спешна медицинска помощ. Заболяването ти за жалост се развива прогресивно.
1.
Гражданин
13.10.2021 18:21:57
14
84
Абе издухан, скрий се някъде и въобще не се показвай. Побъркахте хората с вашата алчност за власт. Два пъти се издънихте, не ви ли стига. Излъгахте така наречения от вас "суверен". Аз не съм суверен и не ми казвай какво да правя със своя глас. За всеки случай няма да гласувам за вас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Арестуваха кандидат-депутат след бясна гонка с полицията Отказва проба за наркотици "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите "Хелс Китчън" е по-интересен отвсякога, ясни са финалистите Един от участниците ще спечели пръстен с диамант Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тази участничка от "Ергенът" призна за проблеми в главата Тя бе напъдена от интригантското шоу Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение
Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори