×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Протестиращи блокират София, глобяват ги


Протестиращи блокират София, глобяват ги
Протестиращите пътни строители са на входа на столицата от рано сутринта. Очакват се блокади по бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“
11 Октомври 2021, Понеделник, 07:33 ч.
Автор: Флагман.Бг

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова

Около стотина пътни строители с камиони и тежка техника влизат в София, за да се включат в четвъртия национален протест на пътните строители. Този път той ще е с тежка техника на жълтите павета в София, съобщава Нова телевизия.

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания. Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона. Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града.

Протестът ще започне от 8:30 часа пред Министерски съвет и ще продължи до 12:00 часа, съобщава БНТ. През това време ще бъдат блокирани бул. „Дондуков“ и „Цар „Освободител“.

По данни на организаторите в протеста ще се включат 60 камиона и 40 - строителна техника. Вчера от полицията съобщиха, че ще глобят водачите на тежка техника с 30 лв. защото по закон нямат право да навлизат в столицата. 

Пред БНТ председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков каза, че иска от правителството ясна перспектива в какви срокове хората ще си получат изработените средства. Към 70 фирми има неизплатени суми, уточни той.

"Госпожа Комитова нарушава законодателството, ние сме работодателска организация и имаме право да преговаряме с правителството, коментира Чайков по повод искането им за оставка на регионалния министър Виолета Комитова.

"Нямаме друга алтернатива, браншът е тук и е обединен", допълни той.
 


В категории: Животът


16
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
16
Коментара по темата
16.
1111
11.10.2021 10:37:37
3
2
Пожелавам на всички платени червени тролове да не им платят заплати Много кърлежи станахте В тази държава трябва и да се работи
15.
гражданин
11.10.2021 10:05:41
2
7
Правителството на Борисов не се различава от това което се случи в навечерието на 10.111989го.дТогавашните управляващи като видяха че се разпадат и раздадоха куфарчетата Икой както може да се управя .По съ щата алтернатива Бойко раздаде парите на строителните фирми без да има планирани пътища и участъци на магистрали .Сега не да се протестира пред строителното министерство апред къщата на Борисов .
14.
А кой
11.10.2021 10:03:32
3
5
е разрешил протести с влизане на тежка строителна техника на жълтите павета ?!
Да не би да е екипа на една кметка, която милее за София ?
13.
до 8
11.10.2021 10:01:13
2
3
ееее, твоята теб като те е родила тъпичък, аз каква вина имам ?!
12.
За тези 5 месеца
11.10.2021 09:58:53
2
5
докато Боко е встрани от държавната касичка, трябваше всичките му калинки от министерства, областни и ред държавни агенции да бъдат изринати до ниво "началник отдел".
Да бъдат изчегъртани, както каза един диванен политик , който се оказа единствено в това напълно прав!
Сега тези калинки организирано работят за Боко и създават хаос, който после ТОЙ ще оправи!
Само като им скръцне със зъби!
Това е нашата, балканска демокрация!
11.
Русенец
11.10.2021 09:53:15
2
8
Пак питам:
Кой ви е обещал пари и защо си ги искате от друг чорбаджия?
10.
До 8
11.10.2021 09:44:55
3
10
Заплатите им са в работодателите им и собствениците на измислените им фирми, трудно ли е да го схванеш?
Парите са платени авансово, това казва министърката, затова иска да се види със собствениците...
Но те се крият зад гладните работници!
9.
sss
11.10.2021 09:38:39
5
7
да ходят пред къщата на толупа от него да си искат парите!
8.
До4
11.10.2021 09:22:17
11
7
Майка ти е измет .Дето та е родила некадърник Хората си искат заплатите мухльо
7.
Тиквеници за всеки
11.10.2021 08:55:44
9
11
Наредено им е да правят смут преди изборите, за да вика Тиквоко, че в държавата има хаос, нали това им е предизборното мото "Ред в хаоса". Тия са толкова елементарни не могат нищо ново да измислят едни и същи тъпотии мислят
хората вече им ги знаят наизуст номерата
6.
Боко
11.10.2021 08:45:56
5
8
Да продават камионите и да си плащат заплатите !
5.
Отврат
11.10.2021 08:32:33
8
21
Не мога да разбера за какво протестират тия. Всички дължими суми по договори за 2021 г. са им изплатени още до сдаването на властта от Герб.!!!!! Оттам насетне всичко е въпрос на добра воля и пари в бюджета. Малко приличат на майстор, който иска допълнителни пари защото сменил това онова допълнително, направил и др работи, свършил парите и излязло много по-сложно и скъпо отколкото сте се договорили предварително. Ако собствениците на фирмите са "инвестирали" всичко получено без да си оставят пари за заплати на работниците до края на годината това си е техен проблем !!!!! Тия номера да ги продават някъде другаде !
4.
Smith
11.10.2021 08:00:40
12
35
Когато Боко Мутрата им наливаше милиони от нашите данъци авансово, без търг и държавни поръчки им беше хубаво, сега като секна кранчето реват. Ами да си оправят некадърното строителство първо! Щото шефовете наемат от гетата най-долнопробната измет да строи, с горницата си купуват джипки, коври и бело, и съответно пътя се разпада един ден след като изтече гаранцията. Никаква милост за тези крадци!
3.
xx
11.10.2021 07:55:49
14
26
ГРОБАРСКИ напъни - няма да стане . Радев-Президент , Боко в зандана.
2.
ujas
11.10.2021 07:41:36
9
9
skoro shre se zatvori i parq byrgas-vetren,zaredi karierata v banevo!!!!qvno po normalen nachin nestava
1.
the
11.10.2021 07:39:31
15
25
na boko tivkvata nomerata nqmat krai!nqma takava darjava
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори