×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Моряците от "Вера Су" заплашвани, български екипаж поема кораба


Моряците от "Вера Су" заплашвани, български екипаж поема кораба
Евакуираните моряци ще бъдат разпитани от прокурори. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани
07 Октомври 2021, Четвъртък, 07:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Очаква се днес да разпитат шестимата чужденци 

Моряците от "Вера Су" са били заплашвани. Те твърдят, че не са си получили и заплатите. Общата сума на средства, които трябва да получат е на стойност 11 380 щатски долара. Днес членовете на екипажа трябва да бъдат разпитани в Добрич, съобщава БНТ.

След 17 дни в заседналия край Камен бряг кораб вчера те слязоха на брега и на борда се качи български капитан.

Екипажът беше евакуиран по искане на турския капитан, защото има опасност от пробойни в корпуса.

Моряците са настанени в хотел в Каварна и са в добро здраве. Няма да бъдат поставяни под карантина.

Представители на холандската фирма, ангажирана със спасителната операция, направиха оглед на кораба от брега. Силният вятър и вълнението на морето, което достига 3-4 бала, засега не позволяват разтоварването му.

Министърът на транспорта Христо Алексиев увери, че по случая ще бъде изнесена цялата информация.

Засега от компанията собственик на "Вера Су" отказват да разговарят с медии, стана ясно след като БНТ се свърза с мениджъра на компанията.

Журналист от националната телевизия успя да разговаря с екипажа на заседналия край бреговете на Камен бряг кораб "Вера Су".

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. БНТ разполага с документ, според който собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

Един от моряците на кораба, който пожелал да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си, споделил пред националната телевизия, че колегите му и той не са си получили заплатите.

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", казва морякът.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа остава неясна. Оказва се, че на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

БНТ разполага с документ, на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

"Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си", споделя един от моряците пред БНТ.

Междувременно Нова телевизия съобщи, че се очаква днес български екипаж да поеме управлението на заседналия в района на Камен бряг кораб.

Капитан ще бъде новият директор на Изпълнителна агенция "Морска администрация". 

Все още се чакат и трите баржи, които да помогнат за разтоварването на азотния тор.
 


В категории: Животът


13
Коментара по темата
13.
Бат Сали докерът
07.10.2021 15:55:12
0
1
С мойто бригада до ся щяхме да го разтоварим на ръце ....на не дават лев..
12.
хах
07.10.2021 13:51:12
0
0
Кое по-напред ли? Ами първо купуваш нов кораб преди да продадеш стария. Може и да е бил с 50 годишна апаратура, но като нямаш друго първо се сдобий и след това продавай старото.
11.
пичове пичове
07.10.2021 12:12:22
0
6
За мен лично това е или заспиване на мостика и/или повреда в рулевото устройство или е напълно умишлено! Тоя кораб за да попадне там се е движил извън курса поне 10 минути!
10.
пичове пичове
07.10.2021 12:07:55
0
11
Всеки, който е бил на мостика и е управлявал кораб (аз съм) знае, че вероятността да заседнеш в нормално състояние и хубаво време на такова място клони към 0! Да не казвам, че е напълно невъзможно! Трябва рулевия да е припаднал или да е изпил 15 водки... ВСИЧКО ТОВА Е НАПРАВЕНО НАРОЧНО ДАМИ И ГОСПОДА! Какво прави изобщо корабът толкова близо до брега. Някой от вас виждал ли е радар на кораб? Ще ти изкара очите, че си близо до брега!
9.
Ami
07.10.2021 11:43:35
2
0
Ами те карабините не плащат.Бях чул в турция плащат когато си искат.Няма дата.Може след три месеца да плати може изобщо да не плати.На корабите има навигация която показва всичко.За да заседне явно са оставили някой моряк на вахта и са пиели като луди.Може бързо да го изкарат като го разтоварят за ден два обаче наште са хитри.Всеки ден се плаща разтоварването и тез неща.Има да ги мотат хаха.И ако не си платят конфискуват кораба с товара който е сигурно към 20 милиона
8.
dddd
07.10.2021 11:31:44
3
2
как па един смел българин не излезе бе пуу много страхливци само по форумите са отворени
7.
Братството на почтените №5
07.10.2021 10:46:28
9
21
Какво може да очакваш от шайка измамници, обединени от юмрука на Румен Радев!
6.
Собствениците
07.10.2021 10:38:36
4
17
Са си направили сметанката,че операцията ще струва повече от тази заргана и за това е напускат,предават на всеки,който я пожелае!
Ако радевите калинки са в час,да ги санкционират за замърсяване на Натура 2000, ама едва ли ще им вземат нещо!
Те са офшоркаджии,както ПП-ПП , а гарван гарвано око не вади!
Ще има голям цъфтеж на водорасли и мор на рибите,ама това ще е грижа на следващото правителство и следващия Президент!
5.
''Fondation ''US 4 BG'�
07.10.2021 10:34:53
15
11
Смешно е да си мислим че 11.000 $ неизплатени на турските моряци са причина за аварията
Там има нещо ЗАДкулисно ДИВЕРСИЯ АКТ с-у България собственика вероятно е в комбина с ГЕРБaджията във БАНКЯ който е пръв авер на Турската държава и един такъв акт -като заседнал кораб добре се вписва в ЦЕЛИТЕ му ХАОС в страната за да могат хората да кажат ето РАДЕВ,Киро иАсен НЕмогат и са неспособни да управляват държавата с 1 кораб не могат да се справят
Кораба е на турската фирма
КАМЕР Марин Истанбул собственост на турската милиардерска фамилия ЮЛКЕР
Фирмата се управлява от ЛЕВЕНТ ЮЛКЕР
ЮЛКЕР фамилия имат дялове в Тракия глас и Шише джам-Търговище където са съдружници с Лидия Шулева -Биджерано/екс бг министърка при управлението на НДСВ/
Работа с турския аварирал кораб ''Вера Су'' намирисва много на активно Турско-ГЕРБ мероприятие с цел дискредитиране бг правителството и екипа на президента генерал РАДЕВ
4.
що ЛЪЖЕТЕ БЕ !!!!!!!!!!!!!!
07.10.2021 10:29:44
10
0
КАПИТАНА И ОЩЕ ЕДИН ЧЛЕН СА НА КОРАБА !!!!!!
3.
до 1 хаха ТИ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ БЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
07.10.2021 10:28:04
10
1
И ЗАЩО ТОЧНО НЯМА ДА ЯДЕШ МИДИ БЕ ГЛУПАК ???????????????????????????КАТ НЕ ЩЕШ ДА ЯДЕШ МИДИ ЯЖ .............МИ ..............ХАХА
2.
Гражданин
07.10.2021 09:17:06
0
15
Абсолютен прах в очите на хората. Кораба със сигурност заминава, лошото е че ще стои там завинаги. Плитко е и като се разцепи отломките ще се по скалите. С нашата организация никога няма да го махнат. А иначе турския екипаж слиза защото знае какво следва. Нашите щели да се качват? По голяма глупост не съм чувал, явно са успели да намерят отряд самоубийци...
1.
Морски
07.10.2021 07:41:47
1
40
Корабът вече е потънал, щом е легнал на дъното. До събота вятърът и вълната ще се усилват, съмнява ме да се запази структурната цялост на коритото. Тия баржи са прах в очите. Изтърваха перфектното време първата седмица, сега ще гонят Михаля. Задето отказа помощ и причини екологични щети в защитена местност, капитана и собственика трябва дабъдат съдени. Аз лично смятам да избягвам миди следващия сезон.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ проведе кампания по учебник в Бургас, очаква най-добрия си резултат от 7 години ГЕРБ проведе кампания по учебник в Бургас, очаква най-добрия си резултат от 7 години Ще се борят за поне 5 мандата от 2 МИР Бургас 3 конкретни начина да го накарате да се обвърже 3 конкретни начина да го накарате да се обвърже Вижте ги  5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите 5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите Ето кои са те  Ето колко ни струваше предизборната кампания и кой се облажи от нея Ето колко ни струваше предизборната кампания и кой се облажи от нея Според изискванията на Изборния кодекс договорите между партии и медии следва да се публикуват в тридневен срок от тяхното сключване и да се премахнат не по-рано от обявяването на изборния резултат Зодиите, които привличат всеки като магнит Зодиите, които привличат всеки като магнит Скорпионите излъчват излъчване на мистерия и интрига, което е просто неустоимо Комшийката ми каза тази рецепта за патладжанено рагу с качамак, бива си я Комшийката ми каза тази рецепта за патладжанено рагу с качамак, бива си я Идеално ястие за старт на вегетарианския ви начин на живот 6 навика, заради които дупето ви изглежда плоско 6 навика, заради които дупето ви изглежда плоско Високите токчета играят особено важна роля Пред Радев остана само Космоса! От Бургас утре завладява небето, земята и водата Пред Радев остана само Космоса! От Бургас утре завладява небето, земята и водата Президентът реши да се гмурка, затварят акваторията около о-в Св.Анастасия ГЕРБ-СДС обяви от Приморско: Ще спечелим парламентарния вот и ще работим за Бургаския регион (ВИДЕО) ГЕРБ-СДС обяви от Приморско: Ще спечелим парламентарния вот и ще работим за Бургаския регион (ВИДЕО) Ще имаме правителство, ще спазим демократичния принцип и ГЕРБ-СДС ще излъчи премиер и ще отразим вота на хората с тежестта, с която са гласували, в коалиционната си политика, обяви водачът Жечо Станков Областният управител инспектира брегоукрепителното съоръжение в Китен Областният управител инспектира брегоукрепителното съоръжение в Китен Вече са преустановени рушенето на брега към сушата заради срутищни процеси, които отнемаха територия и криеха рискове за хората
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори