×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кандидат-кметът Стойновски стартира с митинг пред общината, чака знак отляво


Кандидат-кметът Стойновски стартира с митинг пред общината, чака знак отляво
Каузата пак ще е Бургас както през 2007 г., кадърът обаче е от лятото, сега кампанията на Стойновски почна половин година по-рано
30 Март 2011, Сряда, 16:05 ч.

Турски близалки, картофи и найлонови калцуни ще раздават на протестиращите, за кмета Димитър Николов има подарък рибарски ботуши с посвещение

Ваклин Стойновски - първият, който обяви, че претендира за кметския стол на Бургас тази есен, на практика стартира от утре своята предизборна кампания с политически митинг пред общината. Организирането на събитието започна още преди месец чрез разгласяване от врата на врата, по офисите, в магазините и домовете на хората чрез емисари, които действат на територията на съответната избирателна секция. За перфектната вътрешщна организация, имаща за цел

предсрочно сваляне на настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Николов,

пръв и единствен съобщи besove.com, след като наш информатор ни донесе печатните материали, които се разпространяваха от ръка на ръка.

Митинг ще има и той е плануван като присъствие на поне 3 хиляди души, организирани от вътрешната завера на щаба на Стойновски. Той обаче е сменил поантата, която в началото трябваше да е свързана с проточилия се ремонт по главната улица, обвинения за корупционна схема при поръчката на турските плочки, където са потънали половин милион лева, както и срещу високите санкции за неправилно паркиране в ЦГЧ.

„Митингът ще е политически – не крия амбицията си да управлявам тази община и наистина ще направя заявка за сериозно участие във вота наесен“, каза Стойновски, след като в редакцията пристигна официална покана за утрешното събитие. То е от 18 часа. Стойновски подчерта още, че с изявата се надява мислещите хора от лявото пространство, както и от центъра, да си дадат ясна сметка дали си струва да продължават да търсят лидер в средите на БСП и с членска книжка на тази партия, способен за кмет или е по-разумно да се обединят около независимата, но с левоцентристка нагласа кандидат, какъвто е Стойновски.

Ако се вярва на печатните пропагандни материали, които отново са залели пощите на бургазлии, би трябвало утре на площада пред общината присъстващите да получат като подаръци турски близалки, които няма да се консумират, защото ще са от най-евтините, каквито са плочките на новия център. Близалките ще изпълняват специална роля – ще бъдат набучвани на голям картон, който ще бъде предаден на общинарите.

Като символ на бутафорното управление ще има и картофи,

които напоследък са любима тема на премиера Бойко Борисов, когато го питат за изхранването на народа. Картофите, които ще се появат около трибуната, ще са покълнали и всеки присъстващ може да си вземе от тях, за да ги засади пред жилищния си блок или в дупките по улиците. В програмата е включен и ритуал по раздаване на найлонови калцуни, за да предпазят обувките си гражданите из разкопания и разкалян от дъждовете район. Като дар за кмета на ГЕРБ Димитър Николов са приготвени гумени рибарски ботуши с посвещения.

Разбираме още, че на малкия площад ще бъде издигната трибуна с озвучители, реч ще произнесе Стойновски, а след него и други интересни хора, както е написано в  разпространените листовки. Впрочем те са от вестникарска хартия и от тях са издадени два броя, наричат се „ПРОТЕСТ в БУРГАС“. В бр.2 четем и какво иска Стойновски за своите съграждани от настоящата общинска администрация, но до този момент ОбС, чието мнозинство е на ГЕРБ, не желае тези промени. Напр.

*Намаляване на таксата за час престой в Синя зона с 20% - от 1 лв. на 80 ст.

*Намаляване на туристическия данък за хотелите от 2 лв. на 1 лв., за отдадените под наем стаи от населението от 80 ст. на 20 ст.

*Премахването на Паяк-а като средство за отстраняване на неправилно паркирали автомобили и използването му само и единствено в случаи на препречване на движението от неправилно паркирана кола на място, определено за хора в неравностойно положение.

*Глобата за неправилно паркиране да се намали от 51,60 лв. на 25 лв. , защото в София е 29 лв.

*Глобата за скоба в Синя зона да се намали от 15 лв. на 8 лв., защото в София е 9,90 лв.

*Връщане на старата такса за детска градина

*Да се премахне таксата за ясла

Публикуваме без редакторска намеса поканата на Стойновски за утре:

Протест "Кауза БУРГАС"

Компенсиране поскъпването на живота в страната чрез социални мерки на местната администрация

Утре, 31.03.2011 г. от 18:00 пред сградата на община Бургас, ще се проведе обявеният в началото на месеца организиран политически протест.

Политическите искания са за промяна на приоритетите в местната политика на Бургас.

По света има "бананови републики". Правителството обяви България за "картофена република". Управниците в София са си проблем за цялата държава. Ние протестираме срещу местната администрация в Бургас. Предлагаме алтернатива в местната политика.

Искаме социални придобивки и финансови облекчения за бургазлии.

Искаме цялостното поскъпване на живота в страната да бъде компенсирано на местно ниво от управляващите в град Бургас.

Настояваме парите, които хората допълнително харчат за поскъпналите стоки от първа необходимост да бъдат компенсирани чрез намалянето на местни данъци и такси. Настояваме за намаляне на размера на глобите в Бургас, които са по-високи, в сравнение със столицата.

Настояваме цените на услугите, които предоставя община Бургас, да бъдат намалени или направени безплатни, по примера на съседни общини.

Всички искания в протеста бяха представени на вниманието на съгражданите ни през последния месец, като част от моята заявка за кметския пост в Бургас на предстоящите избори.

Всички искания в протеста са били предложени и аргументирани от мен чрез докладни записки до Общински съвет Бургас, в качеството ми на общински съветник.

Всяко искане е било съпроводено с предложено решение на проблема и алтернатива.

Исканията са основа на една социално ориентирана програма за различно управление на Бургас, а не уличен популизъм.

Сега на площада, чрез протестен митинг ще покажем на управляващите, че в Бургас има алтернатива.

Всички искания ще бъдат оформени в подписка, която ще бъде приложена към нови докладни записки към Общинския съвет - Бургас. Знаете, че някой от моите предложения бяха отхвърлени само с няколко гласа и подписите на съгражданите ни могат да мотивират част от управляващото мнозинство да спре упорството си.

В митинга, участие са заявили структурите и симпатизанти на ПП "Бургас" от всички съставни селища и квартали на Община Бургас. Отделно има много обаждания и декларирани симпатии, както и заявено присъствие от обикновени наши съграждани, които не са съгласни с настоящата политика в страната и града ни.

Очакваме над 3'000 бургазлии да ни подкрепят в този ден. МВР и компетентните органи са уведомени и очакваме съдействие за спокойно провеждане на митинга.

Имаме обаждания от редица организации и личности в Бургас, които ще присъстват на протеста, солидаризират се с исканията ни, но желаят да запазят собствена политическа идентичност.

Приканвам всички партии в политическия спектър ляво-център да ни подкрепят за този протест. Исканията ни са за социално ориентирана политика в Бургас.

Заедно можем да го постигнем.

С Уважение: Ваклин Стойновски


В категории: Власт , Политика


9
Коментара
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 7
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
9
Коментара по темата
9.
Татко Йоан
01.04.2011 09:29:10
0
0
Ваклинчо, чедо...Ние с теб бяхме голяма комбина преди време. Смятам не си забравил добрините които направих за теб. Ееее....големия небостъргач не го направи,но ме свалиха от власт. Сега ако станеш кмет желая да ми осигуриш някое местенце в общината. Ако знаеш на още колко неща ще те науча.... нямаш си представа. Айде чедо.... със здраве!!!!

Твой татко Йоан
8.
Красина
31.03.2011 20:56:05
0
0
Ваклин, горкия тоя пък и сам себе си не може да вкара в съвета
7.
Стоян
31.03.2011 18:57:37
0
0
Ваклин излъга цял Бургас че ще построи небостъргач. Ама ся мълчи ни лук ял ни лук мирисал. Къде е небостъргача? къде е хубавия плаж? Няма ги.
6.
Стоян
31.03.2011 18:57:37
0
0
Ваклин излъга цял Бургас че ще построи небостъргач. Ама ся мълчи ни лук ял ни лук мирисал. Къде е небостъргача? къде е хубавия плаж? Няма ги.
5.
Успех на Ваклин
31.03.2011 18:08:28
0
2
герберта от МГЕРБ цял ден драскат глупостите си по сайтовете-ами като не стават за друго, това правят копеленцата.
Ваклин е супер читав и свестен и човечен и компетентен.Всички сме за него на тези избори!Успех, Ваклине!!!
4.
оня с камилата
31.03.2011 13:31:29
0
3
Ае Стойновски е супер свестен, добре, че е той, че да ги кастри онези мазните от ГЕРБ. Ще бъде страхотен кмет
3.
onq s konq
31.03.2011 04:04:22
2
1
Vaklineee,mama ti bokluk neden, djobati lev da ne vidi kradlivo kopelence....onaq rabota nikoga da ne ti stane
kmet ne kmet a minet trqbva da pravi6
2.
Киряз
30.03.2011 23:47:01
2
2
Да, всички от Бургас го знаят това момче колко струва и как разсъждава. Трябва да съм луд да гласувам за него.
1.
СДС
30.03.2011 17:58:50
2
4
Ваклине бе, мамина душичка сладка.. няма да спечелиш изборите, няма да си кметче.. кой ще гласува за теб? Всички те знаем коко си зле
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори