×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собственикът на „Перла” пак кандидат за кмет на Айтос


Собственикът на „Перла” пак кандидат за кмет на Айтос
На миналите избори Стоян Колев, който е собственик и на хлебозавода в Айтос, спечели убедително на първи тур, но загуби на втория, снимка Дарик
23 Март 2011, Сряда, 16:02 ч.
Автор: Васил КАЛЪДЕРЕНСКИ

Общинската организация на СДС официално издигна Стоян Колев за конкурент на Врабчев

Бизнесменът Стоян Колев, собственик на търговска верига „Перла” и хлебозавода в Айтос, е първият кандидат за стола на кмета Евгени Врабчев на местните избори през октомври. Днес неговата кандидатура бе издигната официално от общинската организация на СДС. Сините в Айтос отчитат, че Стоян Колев е най-подходящият кандидат, тъй като е "с десни убеждения, млад, образован и успешен, със собствен бизнес", се казва в прессъобщението.

Това ще бъде втората битка на Стоян Колев за кметския пост. За общинските избори през 2007 година той събра 2600 подписа и се кандидатира като независим, макар тогава да се говореше, че си е осигурил подкрепата на най-силния играч в региона - ДПС. Колев нито орича, нито потвърждава това. Тогава официално той бе подкрепен от НДСВ, ВМРО, ССД и на първи тур събра най-много гласове – 5300, с цели 2100 гласа повече от кандидата на БСП и действащ кмет по това време Евгени Врабчев. Огромната преднина накара мнозина да смятат, че битката на втория тур е предрешена и през следващите четири години градът ще се управлява от Стоян Колев. Но се оказа, че гласовете за втория и третият кандидат в надпреварата – Ивелин Йорданов –  2500 гласа на първия тур и Красимир Енчев – 1900 гласа – изненадващо преляха към Врабчев. Така той събра 7700 гласа срещу 6700 за Колев и остана за втори мандат. Сега бизнесменът е готов за реванш.

Сините обаче са доста слаби в Айтос и в момента нямат дори и един общински съветник. Тук очаквано доминира ДПС с 12 избраници от общо 29, след тях е БСП с 6, ГЕРБ с 5 и т.н. В началото на мандата БСП, Атака и ГЕРБ се договориха да работят заедно и за шеф на Общинския съвет бе избран герберът Даниел Орлов с 15 гласа. Конкурентът му Севим Али взе 14. Още в началото на 2009 година обаче Орлов и Врабчев се скараха, което доведе до разрив и между БСП и ГЕРБ. Хората на Бойко, които се бяха уредили със зам. кмет – Кирил Кирилов – решиха да го изтеглят от властта, но той не се подчини и не напусна. Особено скандална бе сесията от 28 януари, която продължи 3 часа при непрекъснати препирни. Червените обвиняваха общинския шеф, че много от парите за представителни разходи на ОбС отивали за цветя от фирмата на жена му. Тя взела от общината хиляди левове и за озеленяването на центъра на града. „Става въпрос само за 20 000 лева, които са фактурирани преди още да вляза в общинския съвет”, оправда се тогава Орлов и на свой ред нападна Врабчев за изсечените дървета край Славеева река. По-късно, на извънредна сесия, Орлов бе свален с гласовете на БСП и ДПС.

Така или иначе – първият кандидат за властта в Айтос вече е ясен. Кои ще бъдат другите. Явно предстоят интересни събития в града, където партийните колаборации имат навика да се сменят или да преливат в групички по интереси.


В категории: Айтос


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
Дончо
07.07.2011 14:39:38
0
1
Човекът има толкова много опит в това да управлява хора и фирми, да дава заплати, да отваря нови работни места, да обновява и всичко друго жизнено важно за каквото и да е- дали ще е предприятие, град или някакъв клуб, колкото другите общо нямат. Вярно, че не е много добър в това да отговаря на интересите на голяма част от "клечките" в града и не няма опит в строенето на пейки и люлки с неземна цена... което наистина както долу от общината казаха е ГОЛЯМ и НЕДОПУСТИМ МИНУС за кмет на град АЙТОС.
20.
neutralen
17.06.2011 16:13:55
2
2
Е, с тези коментарчета хората на Стоянчо бая са се потрудили с оплювките. Ква стана тя - ела зло, че идва по-голямо...
19.
Радка Недкова с ПОКЛОН
01.05.2011 00:10:25
1
2
Важна е работа на общината и отговорна. Не можем да я оставим на хора без опит и образование за нея. Ето например как добре се представи Евелин само дето малко на живот я удари момчето ама беше младо и му се живееше. Евгени човек от народа ама е най-успешния от всички кметове на Айтос с авторитет и достойнство два пъти Айтозлии на него Фъргаха и пак Той трябва да е. желая му успех и много пари. Да е жив и здрав да гледа какво е сътворил и предал на поколенията за Айтос. Оставам и на вас да кажете какво е направил за Айтос Евгени Стоянов ВГРАБЧЕВ. извинете ма ако имом грешка просто съм си забрела очилата в Общината
18.
Eвгени Врабчев потрива................
29.04.2011 08:34:55
0
2
Айтос си заслужава съдбата. Дано на тези избори да тръгне в друга посока. Да се създадат работни места. Хората да имат самочувствие, че са от Айтос. Иначе ако продължим да затваряме училища, да се примиряваме с това комунистите да ни мачкат - нашите деца ще избягат от Айтос а Айтозлии ще плащат на общината по 30 лева за това че са от Айтос и ще са благодарни , че децата им бягат за да не ги сполети Айтоската действителност. Мислете , че после още 4 години ни чакат, а и кадърните хора ще са по-малко в Айтос.
17.
Малко истина сред махленските сплетни
27.04.2011 22:16:31
3
3
СДС показа политическо самочувствие като обяви преди всички своя кандидат за кмет на община Айтос. Според местния лидер на десницата Петър Янев младият предприемач Стоян Колев е последният шанс за цялата община да се превърне във фактор за регионалната и национална икономика.

В интервю за Дарик водачът на „сините" аргументира избора на своите съпартийци по следния начин.

Г-н Янев, защо решихте да издигнете кандидатурата на г-н Стоян Колев и да се обедините около нея?

Той е бизнесмен, знаем, че има десни убеждения и още преди четири години, когато се кандитаирна за кмет, СДС му предложи да го издигнем като наш кандидат, но тогава някои представители на малките партии вероятно заради политическа „ревност" му наложиха да се яви като независим кандидат...и според нас това беше фатална грешка от негова страна, че пррие този вариант.

Четири години ние решихме да издигнем кандидатурат м, за да поправим грешката от предните избори.

В неговия профил виждаме десноцентристкия кандидат, успял бизнесмен, с добро семейство, човек, който е направил всичко за себе си и семейството си, иска да работи за гражданите на Айтос, да създаде условия за развитето на частния бизнес, да прилече инвестиции и да разкрие нови работни места.

В лицето на Стоян Колев виждаме алтернатива на досегашното управление. За 8 години в Айтос няма привлечени сериозни инвестици, няма създадени номви работни места, не серабот идобре по евпопроекти и пракнтически Айтос буксува на едно място.

Смятате ли, че дясно управление на вашият кандидат може да промени бизнес климата и наистина е в състояние да привлече инвеститори?

Точно затова издигаме Стоян Колев. В него не виждаме политическа фигурла, а успял предприемач , който развива своя бизнес, успешно печели евпропректи, така че този човек има опит, знание, авторитет и се надяваме, че ще съумее да сформира печеливш екип, които да работи за просперитета на Айтос?

Ще искате ли от него да направи така ,че младите хора да се върнат или да престанат да бягат от Айтос?

Миграцията на младите хора към по-големите градове е огромен проблем за нашата община. През последните години нищо не се е правило, за да се промени тази тенденция. Именно затова залагаме на Стоян Колев, защото самият той е млад човек, в развета на силите си и основната ни цел е да създаде условия младите, интелигентни и образовани хора да открият своето развите и бъдеще тук.

Каква кампания ще го посъветвате да проведе повреме на изборите?

Ще провеждаме позитивна кампания. Смятам, че най-голямата грешка на българските политици е това, че като част от едно ново управление те не признават старото и обикновено през първите две години от мандата си най-вече отричат и предимно оплюват предшествениците си , т.е няма приемственост. Ние ще искаме от г-н Колев да доразвие със собствената си визия онова, което е започнато от предшествениците му, да запази добрите и и утвърдени специалисти в общината и да създаде условия за развитие на нови производства, защото в момента Айтос е задръстен от малки търговски обекти и кафенета, които не водят до развитие и икономически ръст в общината.

Вашият кандидат е прозиводител, затова очаквате ли, че ще може да инициира като кмет практики, които да стимулират местните производители?

Очакваме от него да привлече нови производствени мощности тук. В Айтос има стар проект за обособяване на индустриален парк и се надяваме, че точно Стоян Колев ще може да реализира този проект. Потенциалът на общината, евтината работна ръка и близостта до пристанище Бургас са факторите, които могат да привлекат вниманието на инвеститорите не само от региона или от страната, но дори и от чужбина.

Смятаме, че е абсолютно изпълнима цел е да бъдат разкрити между две три хиляди места вбъдещия индустриален прак.

Очаквате ли Стоян Колев да спечели доверието на избиратели и извън десния спектър, които биха го подкрепили като местен бизнесмен, а не като политик?

Бизнесът няма цвят. Той е подложен на големи затруднения в кризата. В лицето на г-н Колев виждаме човек технократ, който може да привлече избиратели от целия спектър на политически пристрастия, защото в крайна сметка хората оценят политическата и икономическата обстановка най-вече по джоба си и за тях не е от голямо значение коя партия кой кандидат издига.

В него виждаме човек, който може да отговори на очакванията на всеки гражданин за развитие на община Айтос.

Заедно ли ще формирате програма за управление на община Айтос? Той ли ще се вслушва в идеите на СДС или вие в неговите?

Основно, програмата за управление на общината ще се съобрази с очакванията и предложенията на дребния, средния и едър бизнес в Айтос. Всеки предприемач може да сподели идеите си с нас, приемаме всякакви съвети и препоръки, които ще работят в полза на общината.

Като дясна партия ще настоявате ли в управлението на Стоян Колев да се предвидят повече данъчни облекчения и стимули за бизнеса?

В СДС смятаме, че всеки предприемач, които поиска да развива някакво произвоство върху общински терен, трябва да бъде максимално улеснен за реализиране на идеите си.

При г-н Врабчев бяха продадени много терени, дори аз като общински съветник съм подкрепял тези сделки, но какво се получи на практика.

В купените терени от 50, 100 дори от 200 дка няма нито един лев инвестиран и няма нито едно разкрито работно място.

Затова подкрепяме кандидатурата на г-н Стоян Колев. Успешните му бизнес практики могат да бъдат приложени и в управлението на общината.

Улеснява ли ви това, че за добро или лошо Стоян Колев е с много високо ниво на разпознаваемост в Айтос и личната му история е известна на всички?

Така е. Това страшно много ни улеснява. Връщате ме към предишни избори, когато СДС допускаше една и съща грешка в Айтос. Издигахме способни, успели и почтени хора, но непопулярни в града и общината. Стоян Колев е преуспял бизнесемен и работодател, тук работи от 18 години, хората го познават.

Вярно е, че на предишните избори националистите направиха всичко възможно да го дискредитират, но повечето айтозлии го одобряват, защото той е техният кандидат.
16.
съдиево
26.04.2011 21:05:24
1
1
НЕКА ИЗБЕРЕМ ПАК ГРАБЧЕВ ,ЧЕ КМЕТЧЕТО ДА СИ ПОСТРОИ ХОТЕЛ И НА НЕСЕБЪР САМО ЕДИН НА САРАФОВО НЕ СТИГА
15.
Милю
26.04.2011 13:36:39
0
4
Хич не е прост Шайбата. Кандидат за кмет е и чака одобрение от централата. Всички тези караници са в негова полза. Затова ги подклажда под различни псевдоними.
14.
малка поляна
26.04.2011 11:05:57
0
5
Абе шайба, много си прост. Хората си издигнаха кандидат и щаб си сформираха. Ама нямат опоненти. Всички се изпокриха като мишки. С кого да се дъвчат?
13.
...
26.04.2011 10:50:16
1
5
Браво шайба. Добре го каза. И да не забравиш да отскочиш до Общината да ти затегнат болтовете.
12.
пенчо шайбата
26.04.2011 10:18:04
4
2
Ало, Щаба, поздрави! Много професионално - да се дъвчете по форумите с хората.Много стилна кампания, че и ви отива! Завиждам на Стоян Колев, с такива експерти е направо победител. Невероятни сте!
11.
Предизборен щаб на г-н Стоян Колев
25.04.2011 18:21:27
1
5
До "безпартиен": Вас може и да не Ви интересува, но обяснението относно осигуровките и заплатите е в отговор на участник във форума-"бизнес" (коментар 5). Нека уважаваме тези, които са поставили конкретен проблем.
За коментара, че "лъжем и мажем", отговор не очаквайте. Каним Ви да посетите клуба на СДС-Айтос и да се запознаете със счетоводните документите по случая. Ако и в тях не вярвате, то последното, което можем да Ви предложим и да Ви съдействаме да го получите е справка от НАП-Бургас.
10.
партиен
24.04.2011 23:08:09
1
2
НЕКА ИЗБЕРЕМ ПАК ГРАБЧЕВ ,ЧЕ КМЕТЧЕТО ДА СИ ПОСТРОИ ХОТЕЛ И НА НЕСЕБЪР САМО ЕДИН НА САРАФОВО НЕ СТИГА
9.
безпартиен
20.04.2011 13:42:04
4
4
Тоя Предизборен щаб на кого и защо обяснява кви осигуровки давал Колев. Кой го интересува - ама глупости? Даже не знаят кво да пишат. Ясно е, че лъжат и мажат. Със СДС кандидата няма да я докара до никъде - да са живи и здрави от ДПС, че покрай тях да събере някой друг глас.
8.
скеким
12.04.2011 22:44:31
4
1
Колев дано да имаш скрито оръжие,защото с това умряло СДС в Айтос нямаш шанс.
7.
Предизборен щаб на г- Стоян Колев
11.04.2011 11:42:08
5
12
Нека се позовем на фактите! За всичките тези 20 години заплатите на служителите на г-н Стоян Колев са били забавени един единствен път и то в рамките на 15 дни. Нормално е по време на криза да има забавяне. Коя фирма не изпитва затруднения?!
Относно осигуровките: към днешна дата няма неплатени осигуровки на служители от фирмите на г-н Колев. Истина е, че през последните няколко месеца не са били внесени навреме, НО при направена проверка е безпорно установено , че те са били начислени, с което г-н Колев е гарантирал пред държавата тяхното изплащане.
Кажете колко фирми в общината към настоящия момент с трицифрен персонал успяват стриктно да изпълняват своите задължения към служители и бюджет?
6.
ГЕРБ
04.04.2011 21:02:57
2
7
Питайте Евгени Грабчев В Айтос защо няма бизнес индустриална зона. Колко работни места е открил или закрил за последните 8 години.Сравнете с Карнобат ище видите за какво става думаV
5.
бизнес
25.03.2011 13:49:11
4
6
това е най-големият лъжец,мошенник, предател, и какво ли още не.нито осигуровки плаща, нито заплати навреме,лъже като циганин.пуска си служителите в неплатена отпуска,после бил стриктен работодател.КМЕТ ЩЕ МИ СТАВА
4.
А.Б
24.03.2011 11:41:06
3
5
Единствено в Айтос "благодарение" на Стоян Колев няма Билла, няма Пени Маркет и други нормални вериги. Има само скапаната му верига "Перла". А някой замислял ли се е кой подпали магазина Пени в Карнобат? Защо не се разследва и тази версия?
3.
отвратен
23.03.2011 21:05:53
6
4
Поредния скапаняк с комплекси. Стига вече сме се занимавали с комплексари. Те в СДС само такива боклуци. Некадърни и не могат пък им се иска. Стигаааааааааааааааааа!!
2.
......
23.03.2011 17:44:22
4
5
Пази боже.Магазините не може да си управлява както трябва,а тръгнал кмет да става.Аман от пишман бизнесмени с болни амбиции
1.
Айтозлия
23.03.2011 17:37:20
5
5
Този Колев го знам че е голям мошеник.От години чрез ортаците си в ДПС пречи на Била да построи магазин до автогарата защото иска той само да се гуши с пари.не са наяде.Доган го ритна и сега пристана в СДС.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори