×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

България пред национална катастрофа? Служебно правителство ще управлява кризи без нито един лев


България пред национална катастрофа? Служебно правителство ще управлява кризи без нито един лев
Недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че COVID-19 и пенсиите не го интересуват, а само бежанската криза, каза министърът на икономиката Кирил Петков
17 Август 2021, Вторник, 09:02 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Почувствах, че съм си свършил работата добре, щом ИТН, ГЕРБ и ДПС се координираха толкова бързо срещу мен, сподели министър Кирил Петков

Имаме средства, но трябва да бъдат изхарчени. Парламентът трябва да разреши това. Нека направят своите корекции, нека дебатират, но е важно да не се случи така, че следващата седмица да не формират комисии и да няма дебат по бюджета. Ще се окаже, че едно следващо служебно правителство трябва да управлява кризи без нито един лев. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на икономиката Кирил Петков.

Той сподели, че няма канадски паспорт, а атаките дори го мотивират. 

„Паспортът и сертификатът ми за гражданство са предадени на канадските власти. Когато видя толкова силна съпротива срещу действията ми като министър, значи наистина съм направил нещо, което е на прав път. Неприятно е човек да трябва да се защитава по цял ден, но аз съм още по-мотивиран от тези атаки“, заяви служебният министър. 

„Мотивира ме това, че много бих се радвал, ако за нашите деца политиката вече не е мръсна дума. Явно засягаме големи интереси”, коментира той.

„Аз дори не съм подавал документи за това гражданство. То е придобито от мен заради моите родители. Направил съм всички стъпки по административен път, за да се откажа от него. Според мен и решение 15 от 1995г. на Конституционния съд, „чуждото, освен българско, гражданство на едно лице е въпрос на собствен избор. То не е външно натрапено качество на българския гражданин. Когато той желае да участва в упражняването на властта в България, достатъчно е да се освободи от чуждото си гражданство и да запази само българското”, заяви Петков.

„Представете си ,че една държава откаже да ви издаде бележка, че сте освободени от тяхно гражданство. Това означава ли, че нашата Конституция трябва да се подчини на акт на чужда държава за нещо толкова важно. Много юристи казаха, че е абсурдно такъв важен въпрос за страната да бъде функция на някакъв административен акт на трета държава”, допълни той.

„Казусът с гражданството ми започна от „Има такъв народ”. После те се координираха с ГЕРБ, а вчера го направиха и с ДПС. Почувствах, че съм си свършил работата добре, щом тези партии се координираха толкова бързо. Вчера беше показателно, когато се проведе гласуване дали да участвам в КСНС. Аз не съм постоянен член на този съвет и трябва да се гласува дали да бъда приет“, изтъкна министърът. 

„Имах важен доклад свързан с националната сигурност и членовете трябваше да гласуват дали да бъда допуснат до заседанието. Гласовете против бяха от – ГЕРБ, „Има такъв народ”, ДПС и БСП. „За” бяха от „Демократична България”, формацията на Мая Манолова, президентът и всички останали членове на КСНС”, добави той.

„На базата на всички кризи пред които е изправена страната, г-н Карадайъ сметна за редно първият му въпрос да е кога съм се отказал от канадското си гражданство. Този човек стана и си тръгна, защото отговорът не бе даден. Президентът му обясни, че сме се събрали по други теми. Той не поиска да чуе нито един от докладите за бежанската криза, рисковете за бюджета и тези за пенсионната реформа”, заяви Петков.
„ГЕРБ и ИТН продължиха да говорят, че не са съгласни с актуализацията на бюджета по никакъв начин. Стоях и не можех да повярвам, че това са хората, които са национално отговорни за всички наши бъдещи решения като държава. Недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че COVID-19 пенсиите не го интересуват, а само бежанската криза”, обясни министърът на икономиката.

„Искам да поздравя Румен Радев, защото вчера той беше отговорният политик във връзка с големите теми. Той не позволи Националният съвет да се превърне в дебат за гражданството ми. От негова гледна точка се видя една принципна позиция”, каза още Петков.


В категории: Политика


Флагман.БГ Бургас се прости с легендата Тома Томов Бургас се прости с легендата Тома Томов 02/06/2024, Неделя 12:49 0
Флагман.БГ Какво уби ISQ Какво уби ISQ 02/06/2024, Неделя 12:41 5
36
Коментара по темата
36.
Аматьор
17.08.2021 17:50:22
5
1
Оня Петър Илиев ще се окаже много прав: "Голям страх тресе кочината на задкулисието..."
ГЕРБерунгелите газ пикаят...
35.
Кире пробиотика
17.08.2021 16:29:28
2
9
Еманация на мераците на Мунчо!
Ти пари ми дай,аз акъл не искам,имам си достатъчно за да си върша далаверите!
Бюджет ми трябва,за да го прилапаме с моите верни другари,а народа да духа супата,за да му е за урок,друг път на бодлива,рогата,военна крава,власт да не дава!
Имам цел,милиардер да стана,ама с бюджетни пари!!!
34.
Горките
17.08.2021 16:19:57
1
10
Ама то с лев всеки може. Дайте да ви видим какви Харварди, какви Генерали и специалисти сте...Румен има 20 съветника, да го поразреди малко и да се откажат от обезщетението, нали милеят за хората!
33.
Тикви
17.08.2021 15:03:25
14
10
Малееее,все още ли има заблудени герберасти-дпс.Толкова ли не се вижда че служебните разбъркаха на яве всички машинации на крадците последните 12 г
32.
Журналист
17.08.2021 15:00:09
11
10
Съботаж от бившите управляващи!
31.
H-21
17.08.2021 14:23:03
13
16
Мата Хари от Торонто, Харвардския мошеник, Кире измамата иска актуализация на бюджета , а в хазната е имало пари предвидени до края на годината. Парите които иска Кирчо да харчи ,не са за плащане на пенсиите и социални разходи, а за неустойки от некадърно управление в енергетиката.
Военната хунта вън, заедно със служебния кабинет.
30.
kРадев деменцията
17.08.2021 14:21:42
16
25
Шапката го стяга,защото цялото му правителство пада в канала!
Всичките му напъни и далавери също са незаконни!
Пръдня и повръщня създаде този метежник!
Някой му е казал,че е над Конституцията и е Цар-самодържец!
Генерал-Указ ще бъде съден от Военен съд!
Мирно,свободно,строй се,преброй се,от мен до другото дърво!!!!!!
На печелившите,честито връщане на Борисов на бял кон!
29.
възмутена
17.08.2021 14:04:34
6
19
Айде сега всички с двойно гражданство в парламента да напуснат, защото работят и за чужда държава.А който казва ,че има друга родина, пръв да напусне.
28.
до 10
17.08.2021 13:34:14
8
19
"Първо - Кирил Петков не е завършил Харвард, там е завършил само магистратура"
Маняк, ти си уникално тъп човек. Значи брат ми не е завършил софийския с отличен 6, то това е просто магистратура, той не е учил там. Бахти тъпия човек си ти, дано да нямаш деца да предаваш тъпотията си!
27.
има предсказание
17.08.2021 13:30:20
6
1
има предсказание, че ще се изредят 20 правителства, които ще крадат България и чак след това нещата ще тръгван на добре. В предсказанието пише, че държавата ще е пред национална катастрофа. Това е 19-тото правителство след Тошката... Успех на всички!
26.
25
17.08.2021 13:23:36
13
8
Още един самохвалко се пръкна у форума. Ако имаш двойно гражданство може да кандидатсваш при Радев за служебен Министър. Само да не е руско ! Радев излезе най-некадърният политик в последните години. Първо назначи Герджиков за да надгради Борисов-2 в Борисов-3. А със сегашните издънки при формиране на синергетичната му политика на три морета, се появил бял кон около парламента. Въпрос на време е да изкочи от шубраците Толупа Борисов и да го възкачи !
25.
до 11 от 10
17.08.2021 13:13:45
9
12
Извинявам се. Наистина сгреших.
Г-н Петков е завършил в Харвард, само че не университета, а Harvard Business School...Ама понеже съм по-глупав от Вас, вероятно и затова не мога да направя разликата между университета и бизнес-училището. На стената ми в офиса виси "Certificate in Managmnet" от Open University, но не твърдя, че съм завършил в Англия.
Колкото до заплатата от ГЕРБ-ДПС (понеже са имена (абревиатури) на партии, затова се пишат с главни букви) - радвам се, че не съм техен служител. Изкарвам си препитанието по честен път, а не разчитам на някой да ми праща опорки, които после да преписвам във форумите...
24.
До 23
17.08.2021 13:00:50
7
12
Няма да слизам до нивото ви. Истина е,че невежеството е войнстващо.
23.
Уф
17.08.2021 12:51:37
10
14
Леле колко си умен. И ти ли си учил в Бръшляната лига ? А ако и развода е по взаимно съгласие то тогава според теб показваш заявлението подписано от двамата и вече сте разведени. А отказа от гражданство ако е толково просто и едностранен акт то Кирето щеше да си подсвирка. Ама не е ! И Кирчо няма документ, че не е канадец, все още. Както и аз не съм от ГЕРБ и крадливият Борисов. Света не е черно бял. Равнис - мирно както в света на военните. При Борисов имахме Хунта, но прикрита. Сега властта е само от военни. Генерал до генерала. А му казваме демокрация.
22.
Студен кладенец
17.08.2021 12:38:55
16
12
Тоя Кирчо какво работи.Постоянно в ТВ студията.Това явно е Харвардска иновативна икономика.
21.
Оф
17.08.2021 11:55:11
19
27
Чета коментарите на ГЕРБЕРСКИТЕ хейтъри, на които Флагман с охота дава трибуна. Изумен съм от невежеството и сляпата им ненавист срещу най достойния българин- ген. Радев. Вижте например коментар 2: как ще сравнява процедурата "развод" с "отказа от гражданство"? Най общо - едното е спор между съпрузи,който се решава от съда, другото е едностранно волеизявление. "Свещена простота" би възкликнал някой.
20.
Кразците и мошениците на Мунчо
17.08.2021 11:49:55
15
17
Когато един прагматичен човек като Кирил Петков се отказва от канадско гражданство, за да бъде министър за три месеца ми светва огромна червена лампа.

Това е човек, който купува за стотинки продукти от държавната ни Булбио и ги продава тридесет пъти по-скъпо като “първият био-веган пробиотик”. Не е глупак, нито самарянин.

От гледна точка на моралния пуризъм на Радев не бих го взел само защото би се отказал от канадско поданство, за да стане министър. Аджендата му е пределно ясна. Това е по подразбиране.

Колкото до формалната страна на въпроса, може и да дразни, но е факт – Кирил Петков не би трябвало да е министър, назначен от Румен Радев за когото Конституцията е устав на квадрат, както личи от всичките му действия досега. Тук имаме проява на двоен стандарт, който лично мен ме изненадва. С какво Кирил Петков е толкова скъп на президента, че последният да излезе от собствения си формализъм.

А това, че каляме всеки, който се опитва да направи нещо за България го слушам от 2001 г. когато говорих подобни неща за свитата на Сакскобургготски по БНТ и съм обръгнал.
19.
Абориген Балкански
17.08.2021 11:47:20
10
13
Това което излезе за Кирил е огледална операция с Стефан Софиянски в началото на прословутия преход и неговата партийна книжка, участието в цирка на мисирките и соколите е традиционно, а приобщаването на чалгарите отразява дълбочина на политическата криза и невъзможността за коренна промяна
18.
Агент на Короната!
17.08.2021 11:42:38
17
20
Не е случайно назначението на Кире аптекаря,Радев е знаел,но на Прокопи не може да откаже!
Далавераджии,ДДС измамници,фалиращи фирми,офшоркаджии с крадени пари....да не забравя и дъртите комунисти-канибали!!!
Това е изборът на Радев,това са му целите:
Абе пари ми дайте и не ме питайте ни за Кире Канадецо,ни за Грипен, ни за какво ша ги харча!!!
Аз пари искам,не акъл!
На мене като на фатмак,акъл не ми требе!
Мирно,свободно,строй се,преброй се,от мен до другото дърво!!!!!!
17.
Дааааа
17.08.2021 11:21:17
20
25
На канадския циганин му се приискало парите от бюджета да докопа
16.
!!!!!!!!!!!!!!!!
17.08.2021 11:19:46
15
23
Служебното правителство е еременно. То няма право по закон да разпределя бюджета, да инвестира или сключва споразумения важни за страната. Духайте супата, никакви пари за вас. Никой не ви е избирал
15.
vini
17.08.2021 11:12:18
17
20
Кире това е морал който трябва ти като министър да имаш.Жалък си.
14.
Народът на Бг.
17.08.2021 10:56:18
16
18
С общите усилия на Крадците и Престъпниците от Хунтата ГЕРБ и на
Новите Престъпници от Има Такива Идиоти,
Подкрепяни активно от Гаджалите от ДПС,
България пред Поредната Национална Катастрофа!
13.
Недоумявам
17.08.2021 10:54:04
13
19
Откровено казано недоумявам защо хората не разбират, че става въпрос за морал преди всичко в казуса с Петков. Толкова ли сме изпаднали, че не разбираме, че когато излъжеш за да станеш министър, ти ще излъжиш и за много други неща. Този човек е подписал декларация, че е само български гражданин с ясното съзнание, че има канадско гражданство и "няма още бележка". Бележката всъщност е удостоверение, че е приключила процедурата в Канада. Но тя е мининум 6 месеца /справка в страницата на Канадското правителство за 5 минути/ и може да бъде продължена, като изхода изобщо не е сигурен, защото ако имаш например задължения за данъци ти отказват. Освен това във всеки момент може и да си оттеглиш отказа. И хич не ми се вярва Петков да не знае процедурата, просто лъже.
12.
дебили бургас
17.08.2021 10:54:00
18
23
Кирето не е учил в Харвард!!! Докато си живеел в България с канадската си жена и са въртяли далавери с Асенчо..... Кирето е карал задочен интернет курс в един ПУЦ, асоцииран към някаква програма на университета Харвард!!! Дипломата е размер А4 и е нещо като служебна бележка че е участвал в този курс. Оригинална диплома на Харвард е размер А2 и е изглед пейзаж!!!
11.
До 10
17.08.2021 10:36:58
24
22
"Първо - Кирил Петков не е завършил Харвард, там е завършил само магистратура"
Нямате грам мозък, което не ме учудва, във връзка с това, че ви плащат от герб-дпс.
10.
до 3 и 4
17.08.2021 10:23:44
17
30
Първо - Кирил Петков не е завършил Харвард, там е завършил само магистратура
(2г.)! Нека да сме коректни в изказа си.
Второ - Скандалите покрай него станаха повече от евентуалните му "добри" дела. Като се почне от истериите му с ББР и пълното неуважение към съдебната власт и се стигне до сегашната ситуация с гражданството му. Един нормален умен човек би ли допуснал тези скандали??? Да припомня ли думите му "все ще намеря някой съдия, който да ги впише"... Тези действия приличат на разглезено дете, което си мисли, че всичко му е позволено!

До 4 - Проблемът в България, че много ни е къса паметта. Не знам на колко си години, но преди 20 години пак имахме едни юпита, които щяха да ни оправят... Оправиха се... Нещо не помня да са правили после политически проекти. Вероятно няма и да направят, защото народът ще ги замеря с камъни. Или поне тази част от народа, която помни кражбите им.
Тази мантра за "младите и умните" трябва да я изтриете от съзнанието си. Първо не са млади и вече имат доста зулуми зад гърба си, а второ не са умни, защото всеки умен, решил да става чист политик, би се замислил дали би издържал на всякакви нападки.
Естествено има и трети вариант - да е толкова умен, че да се прави на клоун непукист и да се накраде с колкото успее. И както винаги - а народът вълците го яли.
9.
SS
17.08.2021 10:23:41
20
34
По добре Киро от Харвард отколкото Данчо Ментата от ВИНСа или Боко от Симеоново.
8.
Емигрант
17.08.2021 10:19:00
16
6
Тъй като гледам никой от нищо не е доволен! Ми защо на парламентарни избори не подкрепите НПН(Не Подкрепям Никого)? Или направо да затварят държавата? Руснаците изявяват интерес да я купят или анексират да в като Крим. Сигурно ще има вариант да се пусне и на европейски търг?
Българщина.
7.
Fak
17.08.2021 10:03:41
40
22
Ай ся служебните хора всичките в затвора, имаше пари в хазната до края на годината, къде са парите Кире и Асенчо?
То бива крадене ,ама такова чудо само комунистите го могат да фалират държавата!
6.
Дернев
17.08.2021 09:42:13
24
20
#1
Не са ГЕРБ, а тези които стоят зад всички тези учадтници в цирка, който ни разиграват от миналото лято. И всичко това е за да наложат президента, като спасител и от там от президентската републока. Ход, който вникакакъв случай няма да вкара държават в правия път. Дано европейците се осъзнаят и създадат СЕЩ. Това е единственотони спасение. Всичко останало е мътни води.
5.
Д
17.08.2021 09:36:58
50
29
Канадеца да си ходи и да идва някой по читав
4.
Burgas
17.08.2021 09:33:54
28
46
итн са патерица на герб.
Браво на министъра. Мисля, че ако направи политически проект ще отвее всякакви боклучави партии като итн, герб и дпс, на мястото им.
Успех!
3.
мнение
17.08.2021 09:31:58
25
52
Много обичам Сульо и Пульо да се изказва за Харвард, без дори да знае къде се намира университета и кое място заема в рейтинговата класация в световен мащаб, и да повтаря Борисовите опорки "Киро - Харварда", "Киро - Язовира". Мислете, бе хора! Ей тъй ще се затрием като държава от злоба и завист.
2.
питанки
17.08.2021 09:23:50
49
39
Кирчо Харварда много прилича на героят от баш Майстора. Самохвалко и половина. Я един бърз Харвардски тест по право : Вчера подадох молба за развод. Днес ерген ли съм бре Кире ? Вчера си подал заявление за отказ от канадско гражданство то ти днес вече си неканадец ли бре Кире ? И колко ти е струвал двугодешният курс у Харвард ? Не че ти си си го плащал от джоба ама язък за парите !
1.
аз
17.08.2021 09:18:19
36
48
ДО ТУК НИ ДОКАРАХА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ИЗРОДИ ПРОДАЖНИ…В ЗАТВОРА ИМ Е МЯСТОТО
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори