×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тридесет и два екипажа подадоха заявки за участие в рали "Твърдица" 2021


14 Юли 2021, Сряда, 10:20 ч.
Автор: Флагман.БГ

Победителите в 17-то рали "Твърдица" ще бъдат наградени в 17 часа на площад "Свобода" в града

Тридесет и два екипажа подадоха своите заявки за участие в предстоящото седемнадесето издание на рали "Твърдица". Състезанието е трети кръг от Българския рали шампионат и ще се проведе в края на седмицата - 16 и 17 юли.

Списъкът на заявените се оглавява от трикратния победител в състезанието Мирослав Ангелов (Мегапорт, Skoda Fabia Rally2 evo), а до него отново ще бъде Георги Гаджев. След отпадането си в Монбат Рали Сливен, Ангелов е длъжен да преследва победата на всяка цена, тъй като изостава със сериозна разлика от временния водач в  шампионата Георги Василев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX), който заедно със своя навигатор Стефан Добрев са със състезателен номер 4 за предстоящия старт.

В шампионата се завръща и изключително популярният и атрактивен екипаж Мартин Сурилов / Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX). Двамата шуменци са със състезателен номер 5 и ще се надяват на добро представяне след второто място в рали "България".

Шампионът при автомобилите с един двигателен мост за миналия сезон Денис Станчовски също ще направи завръщане в родното рали първенство, след като пропусна Монбат Рали Сливен. Станчовски ще бъде с титулярния си навигатор Явор Брънков, добре познатото Peugeot 208 R2 и втори състезателен номер.

След стабилното си представяне в първите два кръга от шампионата Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт, Peugeot 208 R2) ще се опитат да задържат добрата си позиция във временното генерално класиране за сезона. Вторият екипаж на Мегапорт ще бъде с номер 3.

Три екипажа с автомобили Rally 4 са подали заявки за участие в рали "Твърдица". След тежката си катастрофа в Монбат Рали Сливен, Даниел Попов и Ангел Башкехайов (АСК Пещера, Peugeot 208 Rally4) правят всичко възможно, за да възстановят машината си и да стартират в Твърдица. Шведите Адам Вестлунд и Лукас Карлсон (Престиж, Ford Fiesta Rally4) ще запишат втори старт в българския шампионат, като ще се надяват на по-добър късмет от този, който ги остави сред зрителите в Монбат Рали Сливен.

Изненадата в списъка идва от Никола Мишев (АРТ Моторспорт, Peugeot 208 Rally4), който става втория роден пилот с автомобил от най-новото поколение бегачки с един двигателен мост. За ралито в Твърдица той ще разчита на изключително опитния Петър Сивов.

Силна ще е конкуренцията в група Е, където са заявени шест екипажа. Към традиционните лидери в групата, Тодор Атанасов / Владимир Ичеренски (ВАЗ 2108), Николай Георгиев / Свилен Славов (BMW M3) и Петър Обретенов / Калоян Шантанов (BMW 1-Series) от варненския клуб Флат-Аут, се присъединяват Георги Янков и Цветан Балджиев (АСК Пловдив, Mitsubishi Lancer Evo IX). Сливналиите Иво Иванов / Николай Тенчев (Subaru Impreza STI) и Пламен Пантелеев / Красимир Механджийски (VW Polo) също ще бъдат част от борбата в група Е.

Четири са заявените екипажи в клас RC3/N, а тандемите в RC5 са шест.

Рали "Твърдица" 2021 започва в петък надвечер с церемониален старт на площад "Свобода" от 17 часа. Веднага след това стартира и борбата за призовите места в ралито, като в първия състезателен ден ще се карат три скоростни етапа с обща дължина от близо 26 състезателни километра.

Съботният ден ще предложи нови четири скоростни отсечки по класическите трасета в Твърдишкия Балкан, а дължината им е 57 състезателни километра.

Победителите в 17-то рали "Твърдица" ще бъдат наградени в 17 часа на площад "Свобода" в Твърдица.


В категории: Сливен


Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
Флагман.БГ Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг 20/05/2024, Понеделник 10:13 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор 34-годишен мъж от Братово остана без возилото си Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево Батерия на винтоверт гръмна, едва не изпепели къща в село Драчево 17-годишен е приет с обгазяване в болница 
Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори