×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Манолов: Има по-добър модел на управление и ние може да го предложим


Георги Манолов: Има по-добър модел на управление и ние може да го предложим
Георги Манолов се утвърди като прагматичен политик. По време на кампанията представи амбициозна визия за развитието на Бургаска област
09 Юли 2021, Петък, 10:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ снимка: Авторът

Време е да се решат реалните проблеми на туризма, категоричен е кандидат-депутатът от "Изправи се! Мутри вън!"

 

Георги Манолов е кандидат-депутат от гражданската квота в „Изправи се! Мутри вън!“. Той заема символичното 28-мо място в листата, с което показа, че ще разчита на силна преференциална кампания. Манолов е прагматик, визионер и експерт с добър опит в местната политика, който безспорно ще е полезен и в националната. Подкрепата си за Георги Манолов обяви и именитият проф.Мартин Шварц, който е светило в туризма. (ВИЖТЕ ТУК) Флагман.бг разговаря с Манолов в заключителната седмица на вота. Той представи амбициозната си програма за развитието на Бургаска област. Стратегията „Манолов“ е впечатляваща и би променила коренно туристическия сектор в региона.

-Г-н Манолов, Вие сте кандидат от гражданската квота в листата на „Изправи се! Мутри вън!“, какво Ви накара да се включите в тази битка – времената са смутни и много трудни за прагматичните политици, какъвто определено сте Вие?

-Първо искам ясно да кажа, че  не се възприемам, като политик и напълно осъзнавам огромната отговорност, която поемам. Заради това решението не беше лесно. Опитът ми натрупан през годините в сферата на туризма и европейските програми, огромната подкрепа, която получих и най-вече голямата ми любов  към родното място ми дадоха необходимото самочувствие и увереност да се кандидатирам и да кажа ясно, че има по-добър модел на управление, който да подобри качествено живота на всички.

-Изключително активен сте по време на предизборната кампания, какви са основните проблеми, с които ви запознават хората?

 -За мен беше важно да направя една кампания различна и пълна с енергия. Да бъда близо и да се срещна с колкото се може повече хора. По това време не обещах нищо, което не може да се изпълни. Разговаряхме за реалните проекти и идеи за региона. Исках да покажа ясно, че имам енергията да ги осъществим, защото сме уверени, че – културата, историята, природата и огромният човешки капитал може да ни превърне в модерна европейска дестинация и атрактивен туристически център. Всички тези срещи  ме убедиха напълно, че сме на прав път, защото видях, че това което ни обединява е много повече от това, което би ни раздалечило. И ми дава смелостта да вървим напред. 

-Проф.Шварц, който е светило в туризма, изрази подкрепата си за Вас. Даде ли ви някакъв съвет и какъв е той?

-Покрай чисто професионалната сфера, с професор Мартин  Шварц ни свърза и приятелство. Ще ви кажа нещо, което може би не знаете. Майка му е българка и той има огромен сантимент към нашата родина, като често се връща в детските си спомня за незабравимите  мигове  през ваканциите които е прекарвал на нашето  прекрасно море. Често ми казва, че имаме невероятен потенциал и сегашният имидж на евтиното  пиене и масовия туризъм трябва да се промени. Международната статистика показва, че над 80% от туристите в световен мащаб са склонни  да посетят природен, исторически или културен обект, нещо което Бог е дарил на нашия регион в изобилие.  А 65% от тези туристи са склонни да оставят до 200 евро на ден в дадената дестинация. Това са  туристи с по-добри финансови възможности, по-добро образование, които се връщат отново и отново на същите дестинации. Но за да се случи всичко това трябва да се запитаме: Искаме ли го наистина  и как да го постигнем? Просто трябва да  решим.

Новите лица във вота: Георги Манолов от „Изправи се! Мутри вън“ – човекът, който носи духа на промяната

-Очаква ни трудно лято, какво трябва да се направи в най-кратки срокове, за да очаква туристическият бранш едни по-добри времена?

-От 1989 год. до днес се изредиха много правителства, но проблемите остават и те са от различно естество. През годините се направиха много малки инвестиции в туризма, които в никакъв случай не са достатъчни, за да поддържаме и развиваме високо ниво. Трябва да се работи по инфраструктурата в региона. Проблем остава визовият режим за рускоговорящите и други туристите извън ЕС. Концесионните условия, експлоатацията и поддръжката на плажовете също могат да бъдат подобрени. Активна работа на държавата и общините за засилване на въздушният транспорт, като освен Сарафово, разглеждане и на алтернативни варианти, като Приморско например, където има условия  да се обособи летище  за малки чартърни полети и т.н.  Голям бич за нашият туризъм е и олинклузивът. В този си вид тази система съсипва бранша и е основна причина да си отидат качествените туристи. А и добрият персонал, което също е много сериозен проблем. Нямам нищо против съществуването, но трябва да отговаря на някои минимални изисквания, регламентирани от Министерството на туризма – минимум барове, ресторанти, водна площ, шезлонги, атракции, паркоместа и др. Сега всеки може да работи по тази система и това създава хаос, което е пагубно за туризма. Ние имаме всички  условия да предлагаме много по-добър туристически продукт.

Георги Манолов е кандидат от гражданската квота в листата на "Изправи се! Мутри вън!" за 2 МИР Бургас

-Какви икономически мерки в туризма са нужни на Бургаския регион, за да се справи бизнесът с последствията от ковид кризата?

-Частично посещението на туристически борси и печатането на рекламни материали от отделни общини и други субекти без ясна стратегия, не е правене на туризъм. Резултатът е видим! Държавната имиджова политика и продуктовата реклама също е доста неясна. Аз съм привърженик за разработването на дългосрочна стратегия в туризма, разделена на етапи като всеки един от тях ще е обвързан с конкретни резултати, които ще работят за развитие и устойчивост на туризма. Създаването и налагането на региони със своите силни страни би било добро начало за една нова силна заявка в туризма. Например регион на юг от Бургас с магията на Странджа планина и невероятно красивите и романтични малки населени места със своята култура и история и все още съществуващите девствени плажове. И друг регион – с град Бургас като, административен център и на север  - освен известните курорти с голяма леглова база и  с обширните си плажове, прекрасни винаро-лозарски райони и множество културни, природни и исторически забележителности включително и под закрилата на ЮНЕСКО. По същия начин, могат да се обособят туристически  региони и в другите части на нашата родина, но е необходима целенасочена експертна държавна политика за да има устойчиви резултати.

-Какво ще се случи след 11 юли, каква конфигурация от депутати ще има Бургаският регион?

-Изборният ден е пред нас. Предстои ни да вземем важно решение за живота си. Решение до което трябва да стигнем сами. Кампанията приключва съвсем скоро и за момент не съм подценил мъдрата способност на хората да оценяват и сравняват самостоятелно.  Преференциалното гласуване дава възможност на избирателите да се вгледат в листите на партиите и коалициите и от всички кандидати да изберат най-стойностните за Народното събрание,  които достойно ще защитават интересите на жителите на нашият регион. Неограниченият ресурс, който е дала природата на това кътче от Родината ни, чудесното съчетание на море и планина, културното и историческо наследство, което притежава е едно съкровище, което трябва да се развие и да направи съществуването и бизнеса на всички жители по-богат, по-хубав и по-смислен.  Не направим ли живота си  по-добър, значи сме си губили времето.

Уверен съм, че можем и ще го постигнем заедно.

Георги Манолов е с преференция 128 в листа №8

 




България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори