×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Управител на пекарна в жк. "Славейков" укрил 13 хил. лв. от данъци


Управител на пекарна в жк. "Славейков" укрил 13 хил. лв. от данъци
Димитър представил фалшиви данъчни фактури за сушени плодове и ядки с получател неговата фирма
28 Юни 2021, Понеделник, 22:00 ч.
Автор: Флагман.бг

На Димитър К. е наложена глоба от 1300 лв. 

Бургаският апелативен съд потвърди административно наказание „глоба“ в размер на 1300 лв. на търговец - управител на пекарна в ж. "Славейков", който укрил данъци в размер на  13 266.68 лв.

Фирмата е собственост на Димитър К., който е признат за винове за извършеното данъчно престъпление. В периода февруари-април 2015 г. в Бургас, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управител и представляващ „Слънце енд ко“ ЕООД, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на дружеството в особено големи размери, представляващи дължим данък добавена стойност в общ размер 13 266.68 лв.

В два броя месечни справки-декларации, които се изискват по Закона за ДДС мъжът потвърдил неистина относно размера на посочения за правомерно упражнен данъчен кредит, като включил в справката декларация по закона за ДДС данъчен кредит, начислен върху данъчната основа на документи с невярно съдържание, а именно данъчни фактури за сушени плодове и ядки с получател „Слънце енд ко“ ЕООД, като тези сделки не били реално осъществени и доставка, по смисъла на Закона за ДДС, не е била реализирана.

Тези документи подсъдимият лично използвал при воденето на счетоводството, както и въз основа на тях съставил и използвал други документи с невярно съдържание – дневник за покупките за всеки един от двата данъчни периода – при предоставянето на информация пред ТД на НАП Бургас, приспадайки неследващ данъчен кредит в общ размер на 13 266.68лв

Настъпилите от деянието имуществени вреди са възстановени от обвиняемия до приключване на съдебното следствие пред първоинстанционния съд, като всички посочени данъчни задължения, ведно с лихвите за просрочие, са били внесени в бюджета.

Димитър К. е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание „глоба“ в размер на 1300 лв., което наказание е потвърдено от Апелативен съд – Бургас. 

Решението на въззивната инстанция не подлежи на касационно обжалване и протестиране.


В категории: Темида


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Хаха
02.07.2021 16:12:56
0
0
Тва митаната дет го тръснах ли е ххха
13.
Сев
30.06.2021 08:29:13
1
5
Вие луди ли сте?В тази корупция и беззаконие изкарахте на човека 13000 -те лв крупна измама ,,,Жалко за българската журналистика....Чак ме е срам...
12.
Сйоиг
29.06.2021 12:07:59
2
11
Те, крадът милиарди човека си скатал, едни 13 000 и ще го изядат с парцалите
11.
Селянин
29.06.2021 10:58:00
1
12
За милиони няма закони.
За кокошка няма прошка.
10.
:)
29.06.2021 08:08:49
10
6
sega 6te mu okriqt edin golqm hui v gzzaa :)))
9.
Бай Ганьо бизнесмен
29.06.2021 08:07:50
22
7
Хахахаха, глоба?Кога ще започнат да влизат в панделката такива бай Ганьовци? Дай му стабилно 5 год. решетки и нека укрива после пак.
8.
До 7
29.06.2021 06:37:06
0
20
Не четеш,възстановил е ДДС-то от 13266лв но въпреки това му е наложена глоба в размер на 1300лв
7.
Добра схема
29.06.2021 01:28:05
13
21
Новината само може да мотовира човек да прави бизнес. Укриваш 13 000, плащаш 1300. Ами то тогава в измамите му е майката ако ще плащаш само 10% от тях
6.
BB garanted
29.06.2021 01:18:34
2
19
Всеки занимаващ се с бизнес прави далавери по един или друг начин. Не случайно има една поговорка за най-прекия път до фалита е фразата "искам всичко да ми е точно"
5.
baba zlatka
28.06.2021 23:27:25
5
38
Ебахти смешната журналистика. Това е някаква поръчкова статия, която е продиктувана от това да се омаскари един човек заради интересите на някой друг или заради не плащане на такса реклама. Бат Бойко окраде 8 милиарда и Шиши ги изпра и изчена Вие сте тръгнали с някакви смешки да правите шокови новини
4.
Защо не си преверявате информацията?
28.06.2021 22:53:02
2
20
При справка в търговски регистър за едноличен собственик на капитала е записан Гани Веселинов Дечев. Не е ли редно, когато пишете статия, да си проверите информацията?
3.
Българина
28.06.2021 22:41:50
5
37
'данъчни задължения на дружеството в особено големи размери' 13 бона?..
Моля?
Спецов завлече държавата с милион и отгоре и ниКОЙ не го пипа!
Отделно и други 'бизнесмени', знаят се.
2.
Freeman
28.06.2021 22:32:03
2
32
Има известни пекари и от ГЕРБ, ама прокуратура и полиция са техни и никой не ги закача. Плащайте си бе, смотаняци! И няма да имате проблеми!
1.
Търговец
28.06.2021 22:13:23
9
49
Толкова тераси,апартамент гейт,къщи за гости гейт,Барселона гейт,чекмеджета гейт за милиарди има,ние сме се заръбали за дребния бизнес,който се чуди кой край да подхване за да оцелее след геноцида на герб над бизнеса.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори