×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тъмна прогноза: Туризмът ще се възстанови напълно през 2024 г.


Тъмна прогноза: Туризмът ще се възстанови напълно през 2024 г.
Бъдете особено внимателни и застраховайте почивките си, съветват от Националния борд по туризъм
27 Юни 2021, Неделя, 19:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Ваксинацията е ключът към прогреса на сектора, смятат експерти

В последната седмица у нас нашумя един нов сценарий. Оказа се, че около 2 000 български туристи може да останат без почивка в Гърция през следващите дни. Причината - най-големият гръцки туроператор „Музенидис - травел“ няма да прави резервации до 31 юли. Има ли как да сме сигурни, че плановете ни за почивка ще се сбъднат и успява ли туристическият сектор у нас да си стъпи на краката след кризата?

„След COVID-19 процесът на възстановяване на индустрията ще бъде труден. По данни на Световната организация по туризъм, секторът ще се възстанови напълно едва в краят на 2024 г. Можем да призовем нашите приятели да бъдат особено внимателни и да застраховат пътуванията си”, заяви пред NOVA Поли Карастоянова - изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Тя добавя, че проверката на избрания от наш туроператор е трудна.

Гръцки туроператор: Нямаме възможност да връщаме пари за отмнени почивки

„Тук важно е качеството на услугата и репутацията. Когато те са високи се запазва лоялна група на партньори и клиенти”, обясни Карастоянова.

„Ваксинацията е ключът към възстановяването на туризма не само в България, а и в световен план. Туризмът се явява като механизъм за две много важни цели. Здравната превенция и насърчаването на икономическото потребление”, заяви тя.

Министерството на здравеопазването да разреши на чужди граждани да идват в България за безплатна ваксинация. Това предлагат от Националния борд по туризъм във връзка с изтичащия срок на годност на определени партиди ваксини срещу Covid-19.


В категории: Бизнес


Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 0
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 0
Алисия изживя кошмар в Дубай
Алисия изживя кошмар в Дубай 21/05/2024, Вторник 16:59 0
12
Коментара по темата
12.
Няма да е толкова скоро
28.06.2021 13:33:09
0
1
В България ще има туризъм, когато комунистите-приватизатори се махнат от туристическия бранш!
11.
Мдаммм,
28.06.2021 06:51:03
3
2
"Само при условие,че герб си отидат завинаги". Одобрявам. А после? Чакате поредният бащица - СЛАФЧУ в случая, да ви оправи? Така завинаги изчегъртахте Виденов, за да доди Костов, после Костов за Симеон, после Симеон за Боку, после Боку за Орешарски, после Орешарски за пак-Боку, сега БОКУ за СЛАФЧУ, което СЛАФЧУ е под дъното на Марианската падина отдолу... Докога, бе? Кога ще се научите, че свобода от няма смисъл без свобода за...
10.
"процесът на възстановяване на ИНДУСТРИЯТА&qu
28.06.2021 06:43:17
0
1
И по-нататък, а и преди това, се пише само и единствено за туризъм (?!). Фундаменталната разлика - за сведение на новоизлюпените "експерти", между индустрия и туризъм е, че индустрия означава ПРОМИШЛЕНО ПРОИЗВОДСТВО, демек произвеждат се някакви реални продипродукти (стоки) - бензин, автомобили, самолети, машини, електроенетгия, хляб, обувки, гащи, а туризмът е в сферата на услугите, не на производството, щото никакъв реален продукт/стока - чадър, хавлия и шезлонг даже, не произвежда, а само обслужва.
9.
МИЧМАНА
27.06.2021 23:41:22
0
2
до 7 Боцмана
Ами.......по-добре е и такива навлеци като теб,да ви няма покрай морето,щото и толкова си ,,боцман,,...предвид коментара ти.....
8.
Туризмът умря!
27.06.2021 21:34:59
3
8
Да почива в мир... Според Световната банка, проектът ИЗМАМА-19, който се очаква да бъде преименуван скоро на ИЗМАМА-21, е планиран да завърши на 31 март 2025. После, без никаква пауза, започва проектът СПАРС (2025-2028), който е планиран през 2017. Междувременно има и други по-дребни проекти, като например дребна шарка и др. Отсега нататък няма да сме хора, а насилствено "лекувани" пациенти!
7.
Боцмана
27.06.2021 21:30:20
6
8
Най много ми харесва....,когато няма навлеци покрай морето!... Боли ме хуя за туризма!)))
6.
Някой
27.06.2021 21:11:03
2
18
би ли обяснил, кои сектори от икономиката не са на мутрите!
Някой би ли обяснил, как след вещото управление на коалицията ГЕРБ - СДС и обединени идиоти, всяка шепа пясък стана собственост на братя маргарини!
5.
Помориец
27.06.2021 20:41:58
1
7
Хаха, тези изтрещаха, безплатна ваксинация няма, всичко е платено от нашият джоб. Най - справедливо е ваксините с изтичащ срок на годност да се даряват на бедните държави.
4.
Ас
27.06.2021 20:22:34
0
5
Ала бала.Абсолютни глупости
3.
Gordon Shumway
27.06.2021 19:57:19
3
11
Българският туризъм се управлява от мутри и ДС ченгета в много голяма степен. Защото с крадените от държавата пари само за това им стига акъла - няма кяк да очакваме от червендалест селяндур да инвестира в АйТи бизнес, освен ако не плющи белот с известен банкянец и трябва да достави машини за гласуване на петорна цена. А заради ваксинацията - няма да влезем в зелените списъци скоро. Англичани и скандинавци да си ходят в Гърция. Тука ще посрещаме заразени ватенки, където в момента върлува поредната ковид вълна. Там са същите промити от пропаганда празни кратуни.
2.
Магнитски
27.06.2021 19:39:54
7
15
Само при условие,че герб си отидат завинаги.Иначе ни чака международна изолация и дългосрочна криза.
1.
Боби
27.06.2021 19:19:40
5
13
Местя за мутрите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори