×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Огнян Минчев за 45-ото НС: Такъв хаос, примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те


Огнян Минчев за 45-ото НС: Такъв хаос, примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те
Интелигентните и възпитаните хора трудно се съгласяват да бъдат марионетки на олигархични мутри, които смениха впряговете и сега дават нареждания на новите мулета, категоричен е Огнян Минчев
18 Април 2021, Неделя, 19:00 ч.
Автор: Огнян МИНЧЕВ*

Ще се наложи някой да припомни, че НС - която и да е негова сграда - не е Орлов мост, не е площад, на който се хвърлят яйца и домати

След три мандата във властта една партия и един премиер имат и правото, и отговорността да минат в конструктивна опозиция. Ако обаче им разрешат. Естествено, Бойко Борисов и ГЕРБ не желаят да бъдат в опозиция.

Между нас казано, никой не иска - всеки иска да е на власт, колкото и мандата да са минали. И като гледам, на Борисов и на ГЕРБ може и да не им се наложи дълго да бъдат в опозиция. По една единствена причина - тези, които искат да ги сменят.

Чувам мнения - "Такъв хаос, такъв скандал в парламента не е имало от 90-те години..." Нещо повече, уважаеми - такъв хаос, такъв скандал, такава примитивна злоба и простотия не е имало и през 90-те години. Тогава залогът бе висок - промяна или мимикрия. Но сблъсъкът беше опосреден от морала и интелекта на знакови хора в българското общество.

Във ВНС бяха Валери Петров и Марко Ганчев, Йордан Радичков и Георги Мишев, Боян Папазов и Стефан Данаилов... Когато нравите се принизяваха прекалено в открития сблъсък, тези хора можеха да припомнят какъв е смисъла на присъствието на всички депутати в един работещ парламент. Много се надявам такива хора да се появят и в настоящото НС.

Госпожа Мика Зайкова безспорно може да бъде една от тях. Ако й позволят да бъде. Защото шоуто се води от други хора. Толкова простотия и злоба накуп колкото видяхме в петък в тази сграда не помним. Ще се наложи някой да припомни, че НС - която и да е негова сграда - не е Орлов мост, не е площад, на който се хвърлят яйца и домати, не е място за доказване на новопридобита власт с крясъци, обиди и магарешки инат.

Бих искал да видим как връх взимат интелигентни хора с ясни позиции и демократично възпитание, които са в състояние да правят промени с институционални средства, без мурафетите на един битпазар. Зная, че тези хора не са много. И не са основната сила - особено в някои от фракциите.

Интелигентните и възпитаните хора трудно се съгласяват да бъдат марионетки на олигархични мутри зад кулисите. Мутри, които смениха впряговете и сега дават нареждания на новите мулета, които са впрегнали в служба на олигархичната мафия. Тези нови-стари връзки и зависимости ще изплуват бързо на бял свят - защото не могат да бъдат скрити. Рискът е дотогава да не бъде опропастен крехкият баланс, в който се намират обществото и държавата в условията на епидемия, икономическа криза и нарастващ международен конфликт. Бог да ни е на помощ!

*Огнян Димитров Минчев е български политолог, доктор на социологическите науки. Специализира Политически науки и международни отношения във Вашингтон, Лос Анджелис, Москва и Португалия. Преподава Теория на международните отношения в катедра „Политология“ в Софийския университет, а от 1999 г. до 2008 г. е неин ръководител.Директор е на Института за регионални и международни изследвания и председател на управителния съвет на българския клон на организацията „Прозрачност без граници“. Автор е на множество анализи по вътрешна и международна политика


В категории: Политика


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 0
30
Коментара по темата
30.
да защото
19.04.2021 14:14:51
3
1
ИЗОБЩО НЕ СЪМ ЗА ГЕРБ , НО ОСТАНАЛАТА КЛОУНАДА МЕ ОБИЖДА ЖЕСТОКО . ЗАЩО НАРОДЕ СТИГНАХМЕ ДО ТАМ ВСЕКИ ДА ВДИГА РАМЕНЕ И ДА ВЪРВИ САМОТНО ПО СВОЯ ПЪТ.
29.
St333
19.04.2021 12:10:16
1
4
Ако всички, които изливат злобата си тук, вложат енергия да работят нещо полезно, вместо да показват ниска култура, да прочетат книга от Вазов или Алеко Константинов и може би ще живеем в по добра България.
А сега имаме закони, всеки ги заобикаля или открито нарушава от най-високо ниво, до най-ниското, имаме новоизбрания парламент, в който се лаят и хапят, това прави и народа. Така няма да се оправи нищо, само ще доунищожите България.
В статията никъде не е опомената защита за една или друга партия, но явно както се казва "гузен, негонен бяга"
Срам ме е, че цял свят става свидетел на този фарс от екрана. По - добре ще е да не ги снимат, когато осъзнаят, че нямат зрители ще им омръзне тази безсмислена говорилня
Толкова ниско ниво на култура, никога досега не сме виждали.
28.
До 26
19.04.2021 09:03:07
6
5
Споменаваш творбата на Ботев -Смешен плач ,а запознат ли си със съдържанието глупак ,прост и неграмотен. Плачете за жълтите павета тъпи протестъри, място за червени куртизанки и боклуци , средище на зараза и разврат, политически проститутки.
Паметници на глупостта, на варварство, лудите никой не може да утеши като Маямата, Танчето лудата, бесни стари пенсии.
Кълнете комунистите, че съсипаха стотици хора интелектуалния потенциал на нацията преди 9.09.1944.
Цял свят прокле комунистите и нашата бедна телевизия дето облъчване млади хора с тъпи скечове и порнография като Славчу клоуна Чалгата. Училището на Кювие и Нютона, а не на Тошко африкански и Славчу клоуна
Мъж ли си, жена ли си хермафродити, звяр или риба привърженици на Истанбулската конвенция, джендъри прости.
27.
Daaaaa
19.04.2021 08:29:50
7
5
Смешни комунета имаше едно време , а Славчу мишлето клоуна педала къде е за един пидал по питам?
Аз не съм комунист и никога няма да бъда.
Аз не съм тъп чалгар , клоун, мишка и никога няма да бъда.
Аз не съм антихрист, нихилист, екстремист , терорист като изправи се от мършите ,Армен негъра, Хаджигейов, Маямата Танчето лудата,
Аз не съм бюрократ ,технократ ,плутократ, психопат ,маоист утопист, сталинист, тарикат като Джугашвили Радеффф и никога няма да бъда.
Токсичните отпадъци мястото им е на боклука като Ристю тъпото и никога няма да моля за баница от Сараите.
26.
дА БЕ ДА
19.04.2021 07:47:40
2
11
Смешен плач - имаше такова велико стихотворение на Ботев. Като не успяха да принудят хората да гласуват за тях сега гербаджиите правят всичко възможно да омаскарят останалите в парламента и на техен гръб да изглеждат велики. Питам - колко трябва да си прост и арогантен, че след десет години нищоправене, скандал след скандал, мерзост и безгранични наглост и тъпотия да се правиш на по по най. За мутри не гласувам, на мутри не се кланям. АЗ СЪМ БЪЛГАРИН
25.
Q
19.04.2021 07:31:55
3
11
Хах , в този парламент били такива, онакива аре стига опорки. В предния като се сетя за капацитети като барни ръбъл, християнчо, ПКП, лъчо мозъка и какво калпаво законодателство творяха през преходни и закл разпоредби.... ами не , сегашните няма начин да са по зле. Ако не вършат работа ще ги сменим на избори. Най важното е мутро милиционерите от гроб да не управляват.
24.
Дернев
18.04.2021 23:10:47
5
4
#23
Само "чалгамен"-ът е новото. Другото е многократно употтебено вече. А от статията, само последното изречение е вярно.
23.
.
18.04.2021 22:27:18
13
11
Много вярна статия. Това е първия ни "чалгамент". Дано не се повтаря
22.
Плажен човек
18.04.2021 21:59:49
2
11
Хлъзгавите които са свикнали да правят сви$ки , все намират на кой да ги правят !
21.
:)
18.04.2021 21:52:27
20
16
Много ме радва да чета коментари от електората на Слави и кУрнелия. Личи си веднага нивото- същото като на този сбирщайн в парламамента. Още малко ще погледаме цирка. Макар че и за гледане е трудно .. за тези, които имаме повече от една, самотна мозъчна клетка.
20.
T.
18.04.2021 21:35:19
11
18
То не е нужно да си кой знае какъв политилог, нито какъвто и да е Ентелегент, за да забележиш , че тези , дето уж-народа-ги -избрал и сега се джафкат в парламента , са едни елементарни , злобясали олигофрени!! "Народа" много обучате да ги пишете и слагате под общ знаменател, ама "народа" гласува в билшинство за Герб. Пак. А тези нещастници , събрани там са малки групички, с надежда за направят една голяма. Ама са токова тъпи, без извинение и елементарни, че сами ще си изядат главите.
19.
Тоя ми е смешен
18.04.2021 20:54:25
17
23
Този е независимият политически анализатор, който защитаваше СДС и Костов като Матросов на амбразурата навремето. Преди около 10-12 години се преквалифицира да брани Борисов, щото СДС изчезна от политическият хоризонт
18.
Katya Georgieva
18.04.2021 20:31:52
14
22
„Маркет линкс“: Над 60% от българите искат смяна на посоката и кабинет анти-ГЕРБ!
17.
ПКП
18.04.2021 19:59:43
14
30
Господин Минчев, внимателно със становищата, че да не се наложи да ги променяте в движение като се наклонят везните я към ляво, я по-надясно в Партийния дом :)) Все пак сте анализатор! А иначе добре видяхме кой удряше обезумяло по масите. Много тъжна гледка централно наблюдавах... през '90-те нямам спомен за такива суфистицирани актове на политическо възмущение в мирна зала.
16.
Game over, cocksuckers!
18.04.2021 19:56:05
18
37
Прав е тоя кенеф, такива примитивни и злобни гробаджии и нямало. Ония ден блъскаха по банките, псуваха и заплашваха. Такава сган, имитирайки ония помияр дето продължава да проси съжаление като се снима с деца е прецедент. Още не могат да осъзнаят, че народа им го наби с 200!
15.
Marinero
18.04.2021 19:53:17
8
17
На кого ни оставяш Бойчооо....
14.
ванко
18.04.2021 19:51:46
2
14
Аз пък се надявам тайно да се наядът, най накрая. Колко можеш да вземеш за ония свят Два гроша и душата си! ? За какво ти е повече? А те за 4 ри години остаряват с по 20 от нерви да не ни хванат и после инфаркти, инсулти.
13.
Абе
18.04.2021 19:45:56
19
34
Забелязвате ли как огромната част от тия хиляди мижитурки социолози, политолози, антрополози, анализатори и тн почнаха да вият на умряло след изборите. Вият щото кинти вече няма, а банкянският простак се е скрил като индианец в царевица и не ги ивава. Та и тоя Огнян с огромния търбух дращи нещо в защита на индианеца белким ония го забележи и подхвърли некой кокал щото глад, майна, не се търпи.
12.
цяла седмица
18.04.2021 19:42:56
12
18
шпакловчици 7 разряд на фронта ,

аре ,стига с лизането ,бе оги

заминаха си, свърши се тяхната рапон

лъскай езика и гледай други за шпаклене
11.
ДО 6 КОКО /герб провокатор/
18.04.2021 19:39:24
20
10
ТИ СИ МИСЛИШ ЧЕ ТОВА КОЕТО СА ПОДГОТВИЛИ ГРОБАРИТЕ /и което крият/Е НЕЩО КОЕТО ЩЕ СВЪРШИ РАБАОТА НА ДЪРЖАВАТА?????????????ТАМ Е ПЪЛНО С НЕЩА КАК ДА ОТКРАДНАТ ТЕЗИ КИНТИ ОТ ЕВРОПА!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЯВНО ЩЕ СЕ ПРЕРАБОТВА И ЩЕ СЕ ЗАБАВЯТ ПАРИТЕ ЗА КОЕТО ЩЕ СА ВИНОВНИ ГРОБАРИТЕ!!!!!!!!!!!!!!
10.
Мрете гърбави утайки
18.04.2021 19:39:24
17
30
"Интелигентните и възпитаните хора трудно се съгласяват да бъдат марионетки на олигархични мутри" .... Ей тук си много прав подлого на всички власти, и затова хората им казаха FUCK OFF! И леко с здравето, вече сте на години и с наднормено тегло, свине минетчийски.
9.
Що НСЕПМ
18.04.2021 19:37:04
40
27
Скоро Бойко и ГЕРБ така ще ви насмете, че България ще ви се окаже тясна!
Цялата кочина, начело с Майчето, Ицето, Хаджигенов и Тошко Африканкщки, ще търкат наровете на Прокуратурата!
А после секс в съответния пандиз, докато халките им не могат да задържат лайната им!
А и КУРнелия да вземете със себе си!
8.
Гошко
18.04.2021 19:35:48
6
28
Лъчо Мозъка не е писал нещо и той бе, Флагман?! И той е много начетено пишлеме!!!
7.
Боби
18.04.2021 19:31:57
13
30
Само мъст злоба жлъч реваншизъм друго няма.
6.
Коко
18.04.2021 19:31:00
21
22
Не искам да съм лош пророк, но ще стане така:
Парите от ЕС или ще се бавят,или ще спрат.
Ще има нови избори и Патриотичните формации,обединени, ще влязат в парламента.
ГЕРБ ще мобилизира целия си финансов ресурс и ще спечелят поне 90 гласа.
И тогава,тъжна ни майка.
Ей тъй ще върнат спасителя чалгарите и кресливата Мая.
Запомнете това мили хора.
Бъдете здрави.
5.
ХАХА БИЛ ИСКАЛ ВРЪХ ДА ВЗЕМАТ !!!!!!!!!!!!!!!
18.04.2021 19:12:32
26
25
ИНТиЛИГЕНТНИТЕ ХОРА КАТО ""ВИНЕТУ""!!!!!!!!ХАХА ШАЙКАТА СА ИНТЕЛИГЕТНТНИ –ПРИ КРАЖБИТЕ!!!!!!
4.
Marinero
18.04.2021 19:11:06
18
30
Флагман правят промоция на певците на властта ФостаФка. Край проумете, че се свърши тази.
3.
!!!
18.04.2021 19:09:52
34
33
ПОРЕДНИЯ ЛАЙНОЯДЕЦ УПЛАШЕН, ЧЕ ЩЕ МУ СПРЕ ПАРИТЕ. ГРОБАРИТЕ ЯКО ВИЯТ... МОЖЕ ПЪК НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ.
2.
Др Иванов
18.04.2021 19:09:22
36
35
КОЙ СИ ТИ БЕ,БОКЛУК ГЕРБАДЖИЙСКИ ???
1.
ОГИ ГРОБАДЖИИСКИЯ ТОЛУП
18.04.2021 19:07:26
33
28
КО ПАК СЕ """ИЗХОДИ""НА МЕТЕНОТО!!!КОЙ ЛИ ТИ ЧЕТЕ ГРОБАДЖИИСКИТЕ ПОВЪРНИ??????????ЧИБА БОРИСОВА МАСТИ О ВИЕШ НА УМРЯЛО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори