×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Григор Димитров с тежка загуба в Маями


02 Април 2021, Петък, 06:00 ч.

В началото на срещата родният тенисист  започна добре с мощни и агресивни удари и сякаш беше близо до победата, но допусна множество грешки

Григор Димитров отбеляза тежка загуба още със стартирането си в Мастърс турнира в Маями. Най-добрият български тенисист загуби срещу 56-ия в света Камерън Нори в мач от втория кръг на турнира.

Григор Димитров бе надигран от Камерън Нори и реализира загуба с 5:7, 5:7 в изключително важния мач в Маями. Българският атлет очевидно не бе в добра физическа форма и имаше проблем с концентрацията. Умората и здравословните проблеми се отразиха на играта му и във втората част на срещата интензитетът му осезаемо намаля.

Физическото неразположение и тежкото влажно време оказаха влияние върху развоя на мача за българската ракета и след два часа изтощителна игра той се предаде пред по-добре подготвения Камерън Нори.

В началото на срещата родният тенисист  започна добре с мощни и агресивни удари и сякаш беше близо до победата, но допусна множество грешки. Началният му удар също не работеше в негова полза, а с напредването на мача физическата умора се оказа решаваща. За разлика от него, аутсайдерът на турнира демонстрира добра форма и неизчерпаема енергия. Младежът затвърди победата си с лекота, показвайки амбиции да стигне до финала.

Григор Димитров не веднъж е споделял, че атмосферните условия не го притесняват, защото най-важното е да бъде на корта. Съвсем наскоро той сподели, че винаги държи ситуацията под контрол. Изрази и увереност в предсезонната си подготовка, въпреки скорошната травма.

Ще ви припомним, че най-добрият български тенисист е с нов треньор от края на миналата година. Аржентинецът Данте Ботини е бивш наставник на Николас Джари, а най-голямата му гордост е Кей Нишикори. Японският тенисист достигна своя апогей под наставничеството на аржентинеца.

Загубата от британеца идва дни след поражението на българина  в турнира в Акапулко. Въпреки силният старт и заслужената победа над французина Адриан Манарино в първия кръг и Миомир Кецманович във втория кръг, Григор Димитров загуби от Лоренцо Музети  с 4:6, 6:7, показвайки едва 63% успеваемост. Българинът допусна сериозни грешки в играта си и не реализира убедително представяне. Турнирът в Акапулко беше първият след контузията, която получи по време на срещата си с Аслан Карацев в четвъртъфиналите на Australian Open.

Според последните тенис резултати Григор Димитров запазва своето 16-място в световната ранглиста. След старта си в Акапулко той сподели, че се чувства много добре физически и е близо до най-доброто си ниво. Българинът изпитваше известни колебания в първия кръг на Мастърс турнира в Маями заради контузията си, но силният старт му даде увереност, че физическата болка е забравена.

Родният атлет ще се включи и в турнира "Los Cabos Open", който стартира на 19 април. Миналата година турнирът бе възпрепятстван от пандемията и се проведе онлайн, но пък родната звезда показа, че може да се похвали със симпатиите на потребителите в интернет. С гласуване бяха определени по-добрите тенисисти от двубоите и Григор Димитров се оказа сред тях. Тази година турнирът няма да се провежда онлайн, но пък българският тенисист може да извоюва победа на живо. Тенис сезонът обаче тепърва започва и вероятно ще видим българската ракета в още международни турнири.




1
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
1
Коментара по темата
1.
Пешо
02.04.2021 16:38:56
0
0
Това беше преди една седмица бе, флегмани! Някой да не му липсват седем дни от календара :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори