×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов: Да увеличим пенсиите, да спрем монополите и да насърчим дребния бизнес!


Валери Симеонов: Да увеличим пенсиите, да спрем монополите и да насърчим дребния бизнес!
Трябва да се затворят училищата, защото децата разнасят в най-голяма степен COVID-19, а и самите те боледуват заради новия британски вариант на вируса, каза Валери Симеонов
12 Март 2021, Петък, 08:48 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Мерките срещу COVID-19 са недостатъчни, каза водачът на листата в Бургас на патриотичната коалиция „Воля- НФСБ“ 

НФСБ е за намаляване на административната тежест, електронно правителство и увеличаване на пенсиите, защото сме длъжници на нашите родители. Това каза в предизборния дебат по Нова телевизия съпредседателят на патриотичната коалиция „Воля- НФСБ“ Валери Симеонов.

„Трябва да се насърчава производството, особено дребният и средният бизнес, които са подложени на сериозен натиск през последните години, тъй като се забелязват тенденции към налагане на монополни и картелни структури в икономиката. Те задушават предприемачите и малките фирми. На тях трябва да се осигури възможност“, добави той.

„Присъствието ни в Народното събрание е изключително важно, защото там се определя стратегията за развитие на нашата държава чрез законите, а изпълнителната власт е тази, която дава механизмите за решаването на тежките проблеми. Искаме да присъстваме в управлението, защото не сме доволни от положението, в което се намира България в момента“, водачът на листата на патриотите в Бургас.

„Още през февруари миналата година ние от НФСБ искахме затваряне на границите, термокамери на КПП-тата. През ноември предложихме нашия комплект от икономически мерки за справяне с коронавируса. На 4 ноември поискахме и затваряне на училищата“, добави той.

„Трябва да се затворят училищата, защото децата разнасят в най-голяма степен COVID-19, а и самите те боледуват заради новия британски вариант на вируса. Ако разпространението на коронавируса продължава с тези темпове, трагедията за най-възрастните хора ще е голяма и затова държавата е длъжна да предприеме всякакви допустими мерки“, подчерта Симеонов. 

Какво ще стане, когато отделенията и дори коридорите в болниците се препълнят с легла, попита той.

„Слава Богу, че щабът си върши работата! Там, където има струпване на хора, трябва да се внимава! В никакъв случай ресторантите и моловете при спазване на необходимите отстояния не са заплаха. Такава са близките контакти, които са факт във всяко училище.“, коментира лидерът на НФСБ. 

„Когато човек отиде на ресторант, сяда на една маса с близки хора. Другата е на разстояние. Заведенията са на 50% пълни и като се спазват мерките няма как да стане заразяването“, добави той.

„Не съм съгласен с отваряне и затваряне на бизнеса. Имаме тежко ощетен бранш – туризма (хотелиери и ресторантьори). Нямаме тежки икономически последици и статистиката го показва. България има спад от 10% за миналата година в индустриалното производство, а в Германия е над 30 на сто. При нас няма масово затваряне на предприятия, строителството продължава“, заяви Валери Симеонов. 

„В заповедите на здравният министър няма локални ограничения. Когато има затворен бизнес след решение на областният щаб или на министерството, са нужни компенсации“, добави той. 

„Не трябва да се заблуждаваме, че инвеститорите са наклякали като жаби пред локва и чакат да скочат вътре по сигнал от правителството. За съжаление имаме случаи, при които български предприемачи напускат родината ни и си местят бизнеса в чужбина!“, коментира водачът на патриотичната листа в Бургас. 

„Всички ни се смяха, когато на 4 ноември поискахме затваряне на училищата. След един месец ги затвориха и веднага паднаха заболеваемостта и смъртността“, припомни Симеонов. 

Генерали на война не се сменят, каза той, след като водещият Виктор Николаев го пита кой биха подкрепили от НФСБ след изборите за здравен министър. 

„Хората от щаба си вършат чудесно работата. Не ме интересува, че здравният министър е водач на листа на ГЕРБ. Върши си работата. Следователно трябва да остане на власт“, заяви съпредседателят на патриотичната коалиция. 

„Всяко правителство в момента по света се движи пипнешком като човек в тъмна стая, търсейки ключа за лампата. Не може да очаквате всеки е да е готов с мерките. Предлагат се едни, прилагат се други. Някои са повече ефективни, а други – не. Кредитната ваканция бе най-доброто за всички фирми, които работеха с банкови пари. Тази мярка бе най-ефективна“, добави той.

„Аз се гордея с това, което постигнахме. Увеличихме пенсиите. Благодарение на нашите усилия бе построена оградата на границата с Турция и не бе допуснат бежански поток. Спасяването на дребния бизнес е също постижение. Постоянно се противопоставяхме и търсихме компромис с големия партньор в управляващата коалиция“, добави той.

Според него е възможно горивата да поевтинеят. 

„Цената им е доста висока в момента. След като Веселин Марешки показа, че може да ги продава с 20-30% по-евтино, значи може да поевтинеят“, коментира бургазлията. 

„Данъчните складове станаха държавни. Защо и да няма данъчни бензиностанции?“, попита той.

На въпроса каква е разликата между него и Веселин Марешки, лидерът на НФСБ отговори, че тя не е голяма. Може би е в подхода, добави той.

Симонов сподели, че любимата му книга е „Полет над кукувиче гнездо“ от Кен Киси, защото показва как човек трябва да живее и да се бори срещу всичко, което нарушава неговата свобода и правата му. 

„Валери Симеонов е човек, който казва, каквото мисли и не го е страх от никого. Не винаги съм съгласен с неговите позиции, но той е достоен за уважение“, каза опонентът му от ВМРО Кузман Илиев. 

Той пък е добър и толерантен водещ, каза от своя страна лидерът на НФСБ. 

„България не бива да остава икономически на последно място в Европа. Има и геополитически риск – да стане земята ни арена на сблъсък на Русия и САЩ“, каза той, отговаряйки на въпроса кой е най-големият риск за страната ни. 

„Търсим подкрепа за нашият патриотизъм, за освобождаване на дребния и средния бизнес от всякакви тежести, за увеличаване на доходите, за свобода на българския предприемач и изграждане на здрав гръбнак не само на икономиката, но и на държавата“, подчерта Симеонов. 

Подкрепете го с номер 24 в интегралната бюлетина!


В категории: Избори 2021


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 1
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори