×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Добряк от Варна спаси старец от преспите, имал 1500 лева в джоба


Добряк от Варна спаси старец от преспите, имал 1500 лева в джоба
Димитър Лозанов от Варна каза, че старецът му подал портфейл, в който имало над 1500 лева
15 Февруари 2021, Понеделник, 10:11 ч.
Автор: Флагман.Бг

90-годишният мъж държал парите в портфейла си, дал го на спасителя си, за да види от личната карта адреса му

Мъж спаси премръзнал възрастен човек в преспите. Димитър Лозанов намерил 90-годишния Недялко в почти безпомощно състояние в снега в местност във Варна. Той не можел да обясни къде живее, затова Димитър потърсил неговите документи. Пред Нова телевизия Димитър разказа, че старецът му подал портфейл, в който имало над 1500 лева. 

Лозанов взел само личната карта и веднага го закарал в полицията. Публикувал и снимките в социалните мрежи, за да бъдат издирени близките му.

„Бях по работа и  докато шофирах забелязах възрастен мъж, който видимо беше премръзнал. Махна ми и спрях колата, поздравих го и питах дали има нужда от помощ. Той ми отговори с „Къде се намирам“ и предположих, че се е загубил. Питах го къде живее, за да го закарам, а той бръкна в джоба си и изкара портфейла си“, разказва Димитър Лозанов. 

„Отворих го с надеждата, че вътре има лична карта и мислех да го закарам на адреса. В портфейла му имаше голяма сума пари. Видях адреса му. Живееше на около 15 километра от местността, където бях. Най-адекватното решение, което можех да взема е да отида в полицията, за да е на сигурно място”, добавя той.

„Пуснах пост в социалните мрежи, за да може роднините да се свържат с него. В полицейския участък говорехме с млада полицайка. Обясних й, че възрастният човек има голяма сума пари в себе си. Той изкара портфейла и ги преброихме. Бяха над 1500 лева“, изтъкна Димитър. 

На въпроса какво го е накарало да постъпи толкова благородно, той отговори, че е възпитан по този начин винаги проява човещина. 

Той добавя, че близките на възрастния мъж не са го потърсили, но важното за него е това, че всичко е приключило благополучно и старецът вече си е у дома.

Бъдете добри и си помагайте, призова Димитър Лозанов. 
 


В категории: Варна


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Браво
15.02.2021 12:02:29
0
15
Стига с тия лоши помисли, само добро трябва да се мисли. Браво на истинския човек-първо разбрал, че има някакъв проблем и отреагирал, не го оставил, взел мигновено решение да помогне, намерил данни и не го отвел до адреса, ами дали живее на посочения в документа, дали има някой там, може пак да излезе. Всичко това е в бързото и правилно решение за откарване в полицията.Такива добрини се възнаграждават!
1.
Адмирации
15.02.2021 10:30:39
4
11
А това че бил с 70лв в джоба и не си бил помислил да вземе парите на дядото къде го скрихте? Нямаше да го споменава, ако не си го беше помислил. Все пак адмирации, че е издържал на изкушението на лукавия
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори