×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма такава партия: „Възраждане“ пак може да се „откаже“ от субсидията, но ще реши след вота


Няма такава партия: „Възраждане“ пак може да се „откаже“ от субсидията, но ще реши след вота
Разследването на прокуратурата за субсидията, стартирано след тв репортаж за новата къща на Костадин Костадинов, продължава, обясни оргсекретарят Дренчев (долу)
12 Февруари 2021, Петък, 11:59 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Парите за мандат 2017 - 2021 г. са изхарчени изцяло за нуждите на формацията, обясни оргсекретарят й Николай Дренчев

Какво става със субсидията на партия „Възраждане“? На предишните парламентарни избори формацията на Костадин Костадинов не влезе в парламента, но получи малко над 1% от гласовете на избирателите, което й позволи да получава финансиране от държавата.

Преди вота през 2017 г. Костадинов бе обещал категорично, че ще се откажат от партийната субсидия. Това обаче се оказа поредният предизборен трик.

От „Възраждане“ не само приеха финансирането от държавата, но и си го използваха с охота. През четирите години размерът на субсидиите се променяше от парламента, но сметката показва, че националистическата партия следва да е получила около 1,5 млн. лв.

От Nova телевизия през 2020 г. направиха репортаж, свързан с новозакупени къща и автомобил от семейството на Костадин Костадинов.

Прокуратурата след това започна разследване за присвояване на субсидията. То все още продължава, стана ясно днес.

От „Възраждане“ се явиха пред Централната избирателна комисия, за да се регистрират за предстоящия парламентарен вот.

Костадин Костадинов отсъстваше с обяснението, че закъснява по пътя от Варна за София.

Вместо него пред репортерите говори Николай Дренчев – организационен секретар на партия „Възраждане“.

На въпрос на „Флагман“ - със субсидията всичко наред ли е предвид и разследването, свързано с нея, Дренчев отговори: „Субсидията е одитирана седем пъти от Сметната палата. Там абсолютно всичко е наред. Въпреки това се тиражират какви ли не неща, имаше и предавания по телевизията, има и започнато дело от прокуратурата във Варна, която разследва тази субсидия. Аз съм абсолютно убеден, че тези дела са само и единствено пиарски изпълнения, като целта е да се говори, че около „Възраждане“ има нещо нередно, нещо нечисто и т.н. Искам да ви кажа, че субсидията по принцип е изхарчена изцяло в полза и в интереси, и в нуждите на партията – така, както повелява Законът за политическите партии да бъде изразходвана.“

След питане на „Флагман“ - ще се „откажат“ ли пак от субсидията, както са се „отказали“ на предните избори, Николай Дренчев каза: „На предните избори това, което беше заявено от партията, за съжаление не можа да бъде добре тиражирано в обществото просто поради изключително малките ни медийни възможности, които имахме. Нашата позиция беше такава: в случай че ние сме в парламента, тогава нямаме нужда от субсидия, тъй като тогава се надявахме, че ще имаме медийното внимание.“

След коментар, че такова условие не е имало, Дренчев не се съгласи: „Точно такова беше. Ако искате, мога да ви изпратя линкове към участия.“

След уточняващо питане - сега ще се откажат ли от субсидията, ако влязат в Народното събрание, оргсекретарят не пое такъв ангажимент, като каза: „Това е въпрос, който може да се реши след влизането в парламента от организационния съвет“.

Иначе „Възраждане“ щяла да се яви самостоятелно и на тези парламентарни избори.

На въпроса – с кого (не) биха се коалирали след вота, Николай Дренчев отговори: „Ние предварително не изключваме никого от схемата на това да работим по някакъв начин, но, разбира се, за всички субекти, които са лъгали, които не са изпълнявали това, което казват, които имат вина за състоянието на страната ни, - към тях, разбира се, ще подхождаме изключително внимателно и с изключително недоверие.“

Дренчев бе категоричен, че делото за заличаването на партията, което инициира прокуратурата пред Софийския градски съд, няма да попречи за явяването им на изборите.

Така или иначе процесът щял да продължи на втора инстанция. Прокуратурата пък на този етап не успяла да докаже нищо от обвиненията си.




7
Коментара по темата
7.
Хахаа
12.02.2021 21:39:51
4
6
Възраждане е най-проверяваната партия и медиите плйят само по нея, странно. Нали уж, никакво социология не я хваща, а ще се окаже, че е най-голямата заплаха за статуквото.
Аз им вярвам и ще гласувам за Възраждане, щом толкова прече, значи там е истината.
6.
един нормален
12.02.2021 13:17:09
5
15
Интересни разследвания от телевизията на Пеевски и Домусчиев!
Дано направят подобни разследвания и за чекмеджетата на Тиквата! Базик, бе, Уили!
5.
Бургазлия
12.02.2021 12:55:17
13
39
Копейкин може и да се откаже от субсидията, ама надали ще се откаже от рублите!
4.
Страхил
12.02.2021 12:52:46
11
31
няма по-наведени руски слуги от тез ми ти "възродители" на Добродетелната Дружина!!!!!!!!!!!!!!!!
https://faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-zashto-botev-vidya-balgarskite-rusofili-kato-fekalii-ot-draglivoto-magare-rusiya-46800
3.
me
12.02.2021 12:47:41
22
14
Голямо плюене по Възраждане. Активирани наред с лайномета.
2.
CTAHKO
12.02.2021 12:45:38
11
10
до 1
Ходи да лижеш Анали ве Анализатореееее.........
1.
АнализаторА
12.02.2021 12:25:04
24
18
Всички медии залпово срещу мъничката Партия "Възраждане". Ауу какви крадци са тез. Цялата им субсидия ( която те получават за да я дарат по собствен избор, в противен случай при "отказ" си остава за жипката на Бойко) е колкото 1/4 от нощното шкафче на Вожда. Та дори се наложи самият Гешев да се намесва за да заличи партията. За мен щом Хунтата се дразни и хвърля толкова усилия срещу тези значи са читави ( за сега) хора !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори