×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Звезда от „България търси талант“ се забърка в COVID-скандал, блокираха я заради „Потоп“


Звезда от „България търси талант“ се забърка в COVID-скандал, блокираха я заради „Потоп“
Звездата от „България търси талант“ Павлина Йосева – Пинчето си навлече гнева на управниците на Фейсбук заради стихотворение. Администраторите я изкараха фалшификатор
30 Януари 2021, Събота, 11:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Стихотворението на Пинчето е цензурирано, защото ... съдържало фалшива информация за  COVID-19

Звездата от „България търси талант“ Павлина Йосева, която е по-известна сред почитателите на поезията и бардовете като Пинчето, се забърка в голям скандал. Само заради няколко метафори в „Потоп“ Фейсбук я изкара фалшификатор. Стихотворението е цензурирано от администраторите на социалната мрежа, а това породи дискусия в профила й за свободата на словото. 

„Публикацията ви нарушава нашите стандарти на общността по отношение на невярната информация, която би могла да причини физическа вреда. Само хората, които управляват Pavlina Yoseva – Павлина Йосева, могат да видят тази публикация. Насърчаваме свободното изразяване, но не разрешаваме фалшивата информация относно COVID-19, която би могла да допринесе за за нанасяне на физически вреди“, пише в мотивите на администратора на Фейсбук за изтриването на стихотворението „Потоп“. 

Не разбирам как застрашавам другите и съм опасна..., споделя авторът. 

Пинчето от "България търси талант" е може би първият поет, обявен за фалшификатор, заради стихотворение

„Не проумявам това с мен ли се случва... Пиша вредни и опасни за здравето на хората... Метафори...“, добавя тя. 

„Все още не съм блокирана, но съм предупредена. Част от стиховете ми нямат право да бъдат публикувани и споделяни... Писаха ми доста приятели, които са опитали да шернат стихотворението ми "Потоп". И те автоматично получават предупреждение“, сподели пред репортер на Флагман.БГ известната поетеса. 

Пинчето от „България търси талант” с нов моноспектакъл
 

Не за първи път се случва български писател да бъде блокиран заради фалшива информация, но да посегнеш и на стихотворение, защото в него се съдържа думата COVID-19 си е направо кощунство. 

„Не проумявам... Вече и метафорите са опасни...“, споделя известната поетеса, която неотдавна впечатлила бизнесмен от Бургас с „италианския“ си език. След като успя да покори и сърцата на представителите на журито на „България търси талант“ с хумора си на въображаем език, тя сподели, че не знае нищо на италиански. 

Пинчето омаяла бизнесмен в Бургас, заради хумор на въображаем език, я карал да превежда документи
 

Ето какво се случва със стиховете и мислите ни... Кой разбрал - разбрал. Без думи съм. Новата реалност - в действие!

Публикувахте от Pavlina Yoseva в Петък, 29 януари 2021 г.

 

„Ще премине и този шок... Но наистина не знам накъде върви светът...“, коментира поетесата от „Кръга на барда“.

Неотдавна администраторите на мрежата й наложили цензура и заради снимка. 

„Бях пуснала снимка на кукли с маски... Кукли, да! За деца! Изтриха я... Без думи“, разказва Пинчето. 

ПОТОП
автор: Павлина Йосева©

Гърми и тътне – трещят епохи!
Валят вселенски, а удрят лично.
От Светлината до Мефистофел
е къса крачка към дълго нищо.
Лумтят пожари – зелено-хищни,
треви избухват почти до Господ!
Горчат смокини, сладнеят вишни – 
животът вика смъртта на гости.
И въздух жежък, почти оловен,
почти отровен, почти противен.
Небето тежко – хиляда слона! 
Току - да паднат, аха - да литнат!
Тук шепа „хора” въртят Земята –
вид психопати – вирусолози.
Планират смърти, намятат маски,
слънца чипират, луни извозват…
Не съществува ни миг покоен, 
ни дъх родилен. Ни лъч молитва!
Кое какво е?! Къде защо е?!?
Днес беше утре, а вчера идва.
Планета няма, ни Космос вече!
Ни черни дупки, ни бели дати.

Откак човекът е безчовечен
е в карантина и Свободата!
 


В категории: Животът


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
5
Коментара по темата
5.
Българина
30.01.2021 18:43:03
0
1
Добре дошли в 'свободния' свят.
Където свободата на словото и печата са гарантирани(уж).
4.
:) :) :)
30.01.2021 16:15:26
0
5
Просто си закрийте акаунта във ФБ и толкова.
Използвайте други начини да споделите това, което искате да кажете.... :)
Май "социалните" мрежи все по-явно започват да управляват... всичко и всички
3.
Хахах
30.01.2021 11:46:54
1
10
Ами напускате рязко фейсбук и ги цензурират вие , ама не може те да го направите защото без фейса сте нищо и си натискате парцалите и само мрънкате като жени . Затова си правят каквото искат с вас (шматки)
2.
Защо се очудвате
30.01.2021 11:33:14
0
5
Стадото трябва да е в ужас и страх. Или си мислите, че сцените в САЩ са само за тяхна употреба а ние сме в безопасност? Сами им се тикаме в ръцете, никой не ни кара да използваме мрежите им.
1.
Българин
30.01.2021 11:16:00
3
5
Шибаняците на Тръмп посегнаха че на нея ли...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори