×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кошлуков: Помним комунизма, Павлик Морозов и цензурата, ясно ни е какво става в САЩ


19 Януари 2021, Вторник, 17:28 ч.
Автор: Флагман.Бг

Комунистите замениха "господин" с "другар", либералите сменят "тя и той" с "то"

Ние, в Източна Европа, знаем какво е комунизъм и като го видим, го разпознаваме. Знаем за Павлик Морозов и когато дете предаде майка си, ни е ясно какво е. Знаем как заглушаваха Гласът на Америка и БиБиСи и като заглушат Туитър, пак ни е ясно какво правят.

Знаем как замениха господин и госпожа с другарко и другарю и като ни обяснят, че няма „той“ и „тя“, а всичко е "то" - светва ни крушката. Помним, как забраняваха Солженицин и сега като чуем, че са спрели книга, настръхваме. Щото помним, не сме луди.

Дали ненавистта ще е класова, расова, полова или друга, ние сме я сърбали тая попара. Дали Георги Димитров ще иска да смачкаме партийния враг по затвори и лагери, или Хилари Клинтън ще призове за репресии срещу симпатизантите на Тръмп - няма разлика, виждали сме вече до какво води това.

Идеологическата цензура я знаем, дори когато ни я опаковат като политическа коректност. Ние сме платили цената за свободата на съвестта, словото и изповеданието ни. Затова, когато някъде посягат на тях, ние виждаме, не сме кьорави. Затова всичко, което се случва в Америка, е важно и за нас. Щото преди беше важно какво се случваше в Москва и доста си изпатихме. И вече не щем да се случва. 

Б.ред. Текстът е от личната страница на Емил Кошлуков във Фейсбук


В категории: Политика


10
Коментара
Не правете това днес!
Не правете това днес! 11/05/2024, Събота 09:20 0
10
Коментара по темата
10.
ХХ
20.01.2021 15:19:21
0
0
"Присъдата е за самонараняване с цел избягване на военна служба." - дезертьор - дс ченге демек.
Те тва са героите на демократичния свят.
9.
ХХ
20.01.2021 15:15:38
0
0
Да припомним, че този "дисидент" беше приет есента 89та, след затвора в СУ.
Предполагам, че заедно с тетките от политическите катедри е помагал на луканов да пробутва желев за лидер на сДС и вероятно (липсва в мемоарите на марков) е гласувал за желев в подкрепа на лукановото БКП и срещу лустрацията.
8.
Българина
20.01.2021 13:57:49
0
0
Ей това е Кошлука: https://bosia.blog.bg/politika/2019/07/11/drugo-moe-staro-interviu-otnosno-emil-koshlukov.1665324
Отврат!!!!!!
7.
Българина
20.01.2021 13:50:12
0
1
Точно Кошлука да ни учи за комунизъма.
Отврат!!!
6.
me
20.01.2021 10:55:42
1
2
Прав е. Помним и знаем какво беше, ини е ясно какво се случва в УСА.
5.
Дедовия
19.01.2021 22:52:13
3
4
Как пък нямаше един от ВКР-тата с по -точен мерник?
4.
1989 Помнещ
19.01.2021 20:29:36
5
9
Сузи , стига се прави на репресиран! Ти си счупи пръста за да се скатаеш от служба. И ЗЛПЧ то ти сложи допълнително , че си чел “ Фашизма” на Ж. Желев в казармата.
После въртеше свирки на Сол Полански и те взеха при караварите да учиш политология .
3.
Знаем ли?
19.01.2021 19:50:53
0
11
Знаем ли, г-н Кошлуков? За съжаление тези, които знаят и казват истината не са много. Една част знаят, но си мълчат - защото не е тяхна работа или защото мама и тате са били партийци и ние сме се облажили покрай тях, та не ни отърва истината. А най-младото поколение не само не знае, ами се ограмотява от глупостите в Интернет мрежата, където разни тролове целенасочено водят про- соц- живковска пропаганда. И как няма като тези, които трябва да извикат истината от покрива - мълчат и дори в учебниците по история се смънкват половинчати "истини", а в тези по литература не се изучават забраняваните и пратени в трета глуха произведения на български писатели и поети, неудобни на тоталитарната власт. Та знаем ли, г-н Кошлуков или си затваряме очите за всеобщото и умишлено създавано невежество?
"Народ, който не познава историята си, е обречен да я повтори."
2.
1989
19.01.2021 19:20:05
10
12
Кошлуков , може ли да обясниш, как така влезе английска филология през лятото на 1989 г. и се правеше на политзатворник?На 10.111989 г. беше вече студент.
1.
Едуард
19.01.2021 18:59:20
2
9
Дали ще позволи редакционния/сатрапен/ екипа на либералните издания и сайтове в България подобни статии,а за публикации с 'неудобно' мнение абсурд /блиц и др, от Пеевската 'плеяда'/ и защо ли го споменавам,може би тук /в Флагман'/ все още пипалата нямат онзи 'захват' / и най-вече,за да надникнем в 'черната/тъмната страна на луната'
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Не правете това днес! Не правете това днес! Днес има забрана да се работи  Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ Разгеле! Уволниха Банда Банда от БНТ От управата все се надявали водещата да стане по-уверена, да заеква по-малко и да намали броя на лапсусите С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" С концертна премиера на бургаския композитор Петя Тончева стартира "СОЛиСиМи" Публиката в залата на НХК се наслади и на соловите изпълнения на обой, флейта, виола, ксилофон, тъпан, цигулка и др. Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Днес ни удря най-силната геомагнитна буря от 20 години Според учените има възможността сателитите на по-висока орбита да бъдат засегнати Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Лекари-садисти от български град вързаха за леглото 104-годишна пациентка Уведомени са и полицията, и прокуратурата в града за действията на лекарите от болница „Света Петка“ 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е
От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори