×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Щурмът на Капитолия завърши със сълзи, отстраняват Тръмп


Щурмът на Капитолия завърши със сълзи, отстраняват Тръмп
Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да освободи Капитолия от демонстрантите
07 Януари 2021, Четвъртък, 06:57 ч.
Автор: Флагман.Бг

Сенатът отхвърли възраженията срещу победата на Байдън в Аризона, конгресмени зоват за  импийчмънт на президента

Полицията използва сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, за да освободи Капитолия от демонстрантите, а конгресмени призоваха за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. 

Американски официални представители обявиха Капитолия за "обезопасен", четири часа след като привърженици на президента-републиканец Доналд Тръмп окупираха сградата на Конгреса и прекъснаха сесията, на която трябваше да бъде утвърден изборът на спечелилия президентските избори демократ Джо Байдън, съобщи Нова телевизия, цитирайки Асошиейтед прес.

Между полицията и протестиращите снощи (б.р. в 1 часа след полунощ българско време) избухнаха сблъсъци, но след употребата на газ и гранати тълпата се разпръсна.

Повече от шест часа след щурма на привърженици на настоящия президент Доналд Тръмп срещу Капитолия във Вашингтон, Сенатът възобнови дебатите по възраженията на републикански представители срещу изборната победа на демократа Джо Байдън на президентските избори.

Голям брой американски конгресмени и 13 сенатори имаха намерение да оспорят гласовете в електоралната колегия от шест щата, които подкрепиха Байдън. Трима от републиканските сенатори, които първоначално оспорваха гласовете на електорите, заявиха, че оттеглят възраженията си след щурма на Капитолия и сблъсъците на демонстрантите със силите на реда.

Лидерът на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, заяви, че Конгресът "няма да бъде разколебан" да утвърди резултатите от изборите. Той каза, че демонстрантите са се опитали да възпрепятстват демокрацията, но са се провалили.

Председателката й Нанси Пелоси заяви, че утвърждаването на Байдън ще покаже на света, че Конгресът няма да се огъне.

Очаквано американският Сенат отхвърли с голямо мнозинство възраженията срещу изборната победа на избрания за президент Джо Байдън в Аризона, с което гарантира, че гласовете за него от щата в колегията на електорите ще се запазят.

Възраженията срещу гласовете от Аризона, внесени от конгресмена Пол Госар и сенатора Тед Круз, бяха отхвърлени в сряда с 93 гласа срещу тях срещу само 6 гласа в тяхна подкрепа. Всички гласове за възраженията дойдоха от републикански сенатори, но след щурма на Капитолия от привърженици на Тръмп много републиканци промениха мнението си.

След щурма на привържениците на Тръмп социалните медии бяха залети от призиви да отстраняването му. Илхан Омар от Камарата на представителите на американския Конгрес от Минесота, заяви, че подготвя предложение за импийчмънт на американския президент, съобщи Ройтерс.

"Ние не можем да му позволим да остане на поста, става въпрос за запазването на нашата република и ние трябва да изпълним клетвата си", написа демократката в Туитър, въпреки че до края на мандата на Тръмп остават едва две седмици.

Призивите за импийчмънт на президента се разпространиха бързо в социалните медии - от конгресмени-демократи и коментатори до някои от републиканците.

Бившият директор на комуникациите на Белия дом при Тръмп Антъни Скарамучи е заявил пред Ройтерс, че Доналд Тръмп и избраните официални представители трябва да получат вот на недоверие и да бъдат отстранени от постовете.

"Те навредиха на нашия авторитет в международната общност и сега застрашават начина ни на живот", казва той.

Джей Тимънс, президент и изпълнителен директор на Националната асоциация на индустриалците - една от големите американски бизнес организации - призова официалните власти да обмислят отстраняването на Тръмп от поста.

Според Тимънс Тръмп "предизвика насилие в опит да запази властта си и всеки избран лидер, който го защитава, нарушава клетвата си пред конституцията и отхвърля демокрацията в полза на анархията. Вицепрезидентът Пенс, който беше евакуиран от Капитолия, трябва сериозно да обмисли да работи с правителството за прилагане на 25-ата поправка за запазване на демокрацията".

Двайсет и петата поправка на конституцията на САЩ определя случаите, при които вицепрезидентът поема поста на президент.
 




В категории: Политика


Флагман.БГ Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си 22/05/2024, Сряда 12:40 1
11
Коментара по темата
11.
*********
08.01.2021 10:32:57
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
Най-кахърният джурналист
07.01.2021 19:38:43
0
2
На Божката не му трябват достоверни източници, щото това което сам си измисли е самата истина за него :-) Изобщо нещо сбъдна ли се от прогнозите му?
9.
До 8
07.01.2021 17:22:35
0
1
Естествено след като флагман е махленски сайт, какво ти разбират от политица и писане на аналитични статии. А Божката не го знам, ама за всичко дето изписа така и не открих достоверни източници на инфо да му подкрепят конспирациите.
8.
Тръмп хакера си направил втори туит акаунт
07.01.2021 14:57:45
0
3
Забелязвате ли че Флагман затихнаха по темата с Тръмп? Навсякъде ври и кипи, а тях ги няма. И острието им Божков и той се изпари нейде. Добре че има и други медии
7.
ФБ
07.01.2021 10:24:18
3
11
Старият Джо реве по CNN, че било анархия чупенето на прозорците на Конгреса и зове Тръмп да ги успокоява, а когато Демократите подкокоросваха анархията и мародерствата цяла година в САЩ и техните губернатори закриваха полицейските участъци, за да могат тълпите да разбиват и палят витрините и домовете на гражданите? Де беше старият хрисим Джо Байдън тогава? Двойни стандарти. Който Джо сее вятър, после жъне бури.
6.
бегам бате... с 200
07.01.2021 10:14:55
2
8
Тръмп е ясно, че приключи завинаги, ама някой виждал ли е Божката? Какво стана с тоя топ джурналист?
5.
Ахмед Методиев Пеевски
07.01.2021 09:41:30
6
6
Американците си направиха едно шоу, за сметка на няколко загинали малоумни селяндури, облъчени от пропаганда. Тръмп отива към пангото ефективно, не знам дали ще му стигне жалкия живот да си излежи присъдата. Освен ако джуджето на токчета не си го прибере в руслямистан, да си цоцат заедно боярщник при орките.
4.
Ако съм на Тръмп ще скоча от Тръмп Тауър
07.01.2021 09:36:13
3
8
Не знам дали ще има право да се кандидатира, но със сигурност няма да може, щото няма да си е излежал присъдата :-)) А иначе ако му оценяваме шансовете, няма никакъв шанс за каквато и да е позиция след това престъпление което извърши срещу демокрацията на страната си. А ние знаем, че американците бранят най-много своята демокрация и начина си на живот, с който така са свликнали
3.
до 1
07.01.2021 09:06:06
1
5
Не знам какво си гледал, но има четирима убити!
Някой знае ли, ако направят импичмънт на Тръмп, ще има ли той право да се кандидатира пак след 4 години?
2.
Тръмп изтече в канавката
07.01.2021 09:03:56
4
11
Тръмп изтече в канавката. Сега ще отговаря и за смъртта на загиналите и за размириците които предизвика. Никакъв шанс няма за никаква длъжност вече
1.
Антифаджия
07.01.2021 07:32:59
8
6
Аз пък гледах клипове как полицаите махат загражденията,за да пускат хоратс и си правят селфита с тях.Отделно журналистите отделиха доволно внимание на полуголия колега и осталите съмишленици от Филаделфия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ново 20: Емили Тротинетката сега подкара влак Ново 20: Емили Тротинетката сега подкара влак Транс инфлуенсърката се похвали, че машинисти ѝ давали да управлява влака Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката му и го награди с почетен знак и 1500 лева Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Проектите от Столична община са били около 6 или 7 на сто от всички, стана ясно на конференцията Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Отбор фолкаджийки шаферки я пращат към олтара Тя чукна 60 г., още е самотна майка Тя чукна 60 г., още е самотна майка Малкият Тео е пръв приятел с децата на Сергей Станишев Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Премиера – 27.05.24 г. /понеделник/ от 19.00 ч. в залата на НЧ „Просвета 1888“ Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Щастливата двойка възпя любовта си в песен Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Исканото увеличение е с 15.7% и според синдикатите то трябва да се случи Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя доходи от няколко години насам бележат сериозен ръст, както и има ниски лихвени нива по кредитите, отбелязва Александър Бочев
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори