×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доналд Тръмп към привържениците си: Наранени сме, изборите бяха откраднати, но моля ви отидете си у дома


Доналд Тръмп към привържениците си: Наранени сме, изборите бяха откраднати, но моля ви отидете си у дома
Тези избори бяха откраднати, но не можем да им ги дадем в ръцете. Трябва да има мир, обяви Тръмп
06 Януари 2021, Четвъртък, 00:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Трябва да има мир. Не искаме да има ранени. Времената са много трудни, каза Тръмп

 

В Щатите ситуацията продължава да е изключително напрегната към този час - 00:00 часа на 7 януари. Малко по-рано тази вечер президентът Доналд Тръмп призова привържениците си да се оттеглят, част от тях се съобразиха, но други продължиха с протеста и очевидно не искаха да си тръгват.

Припомняме, че демонстранти първо обсадиха, а след това нахлуха в Капитолия. Конгресмените бяха евакуирани заради страх от бомбена или терористична атака, а Националната гвардия бе изпратена във Вашингтон. CNN твърди, че има един прострелян - жена, която е в тежко състояние.

Извънредно! Сблъсъци пред Капитолия. Ще избухне ли гражданска война в САЩ?

„Думите на президента имат значение, независимо колко добър или лош е този президент. В най-добрия случай думите на президент могат да вдъхновят. В най-лошия случай те могат да подстрекават. Затова призовавам президента Тръмп да се появи в национален ефир сега, за да изпълни клетвата си и да защити Конституцията и да поиска прекратяване на тази обсада “, каза Байдън в обръщение към американците.  "Това не е несъгласие, това са безредици. Тръмп да сложи край на тази обсада", отсече той.

Минути след изявлението му Доналд Тръмп направи своето обръщение.

"Знам, че сте наранени. Изборите ни бяха откраднати и всички го знаят, особено другата страна. Но трябва да си отидете у дома. Трябва да има мир. Не искаме да има ранени. Времената са много трудни. Тези избори бяха откраднати, но не можем да им ги дадем в ръцете. Трябва да има мир. Вървете си у дома мирно.“, призова той.

Генералният секретар на НАТО призова резултатите от президентските избори в САЩ да бъдат уважени. Той определи в Туитър картината от щурма на Капитолия във Вашингтон днес като потресаваща.

Видяното буди дълбока тревога, написа в Туитър председателят на Европейския парламент Давид Сасоли. Демократичните избори трябва да бъдат уважени и сме сигурни в това, че САЩ ще успеят да защитят правилата и демокрацията, допълни той.

Канадският премиер Джъстин Трюдо каза. "Очевидно сме загрижени и следим ситуацията минута по минута. Мисля, че американските демократични институции са силни и се надяваме скоро всичко да се нормализира."

Външният министър Франсоа-Филип Шампан коментира в "Туитър": "Канада е потресена от ситуацията във Вашингтон. Мирното предаване на властта е от основно значение за демокрацията - трябва да продължи и ще продължи. Следим отблизо развитието и мислите ни са с американския народ."

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан заяви в "Туитър": "Насилието срещу американските институции е сериозна атака срещу демокрацията. Осъждам го. Волята и гласът на американския народ трябва да се зачитат."

 Във връзка с настъпили безредици във Вашингтон от българското Министерство на външните работи съветват всички български граждани, намиращи се на територията на Федералния окръг Колумбия, да не излизат навън. Сградите на Конгреса на САЩ на Капитолийския хълм са обект на безредици и са блокирани от полицията. Кметът на Вашингтон Мюриел Баузър със заповед наложи полицейски час в столицата на САЩ от 18 ч. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в САЩ на тел: +1 202 387 0174; +1 202 387 5770; +1 202 483 1386; +1 202 299 0273.


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Тръмбончо
07.01.2021 10:21:52
1
5
Сигурен съм, че бай Дончо пусна жълто като стана ясно, че има загинали и тогава е почнал да говори да си ходят. Няма начин да не е усетил накъде духа вятъра и какво го чака. За създалата се ситуация е виновен само той. Аз накрая ще изляза по-добър анализатор от Божката, защото предсказах всичко в детайли, а Божката си съчинява глупости 2 седмици и се мислеше за топ журналист. Аз обаче казах, че Тръмп нарушава конституцията и ще гние в затвора. Само не се сетих, че може да осере положението по-рано от 20-ти и да се наложи да му отнемат правомощията. Сега Пенс ще поеме и ще навре Тръмп в миша дупка.
8.
miko
07.01.2021 09:44:50
1
4
Като видя накъде духа вятъра Дончо обърна палачинката.
Сега им се моли да се прибират.
Ама няма ще гние в затвора Доню.
7.
Ахмед Методиев Пеевски
07.01.2021 09:44:02
2
2
Абе, къде е Божков? Що не си подписва помиите с името, ами слага автор "флегман.бг"?
6.
Ей такива, които не знаят кога да спрат...
07.01.2021 09:05:51
4
7
Тръмп го чакат много лоши дни, даже и автобиографията си няма да може да напише.
Ей такива като него, които не знаят кога да спрат са правили най-големите мизерии по света
5.
хер Флик
07.01.2021 06:22:16
10
6
Бай Доньо за пореден път доказа, че уникален тъпанар. Сега ще го влачат по съдилищата до края на жалкия му живот. Щатите не са имали по-малоумен президент...
4.
Хм
07.01.2021 02:47:22
15
6
Тръмп се опитва да играе доброто и лошото ченге едновременно. Само че такова държане си има диагноза - шизофрения. А когато е съчетано и с мания за преследване имаме ескалация в параноидна шизофрения.
Не е добре, когато хора с психически проблеми получават каквато и да е власт.
3.
Двойният стандарт
07.01.2021 02:26:13
4
14
Интересно как никой не беше загрижен,докато едни малоумници палеха,рушаха и нападаха политици,полицаи и обикновени граждани,а сега тези,които мирно окупираха Капитолия без да нараняват никой изведнъж се оказаха едва ли не терористи.Тези същите 4 години разтягаха локуми за намеса в предишните избори,че даже и комисия спретнаха въпреки липсата на реални доказателства кое как е станало.Сега изведнъж изборите се оказаха честни и демократични въпреки бруталните нарушения и очеизвадните аномалии и доказателства включително с дадени под клетва свидетелски показания и видеоматериали като даже се знаят имената на конкретните нарушители.Когато обаче контролираш съд и прокуратура се получава същото като с шкафчето на Бочко.
2.
Ей как манипулират
07.01.2021 01:21:51
9
6
Сега дълбоката държава подстрекава Тръмп, който не може да се усети че всъщност целта е Байдън да излезе жертва или герой и да му се вдигне рейтинга.
1.
Бай Дън
07.01.2021 00:20:55
11
19
Тоя какъв артист е само! Да си отидели? Ми нали неговите хора ги викнаха? Да се моли да не излязат доказателства за платени протестъри, че щатските закони са чугун арме. Видя, че няма да стане на неговата и се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Байдън сигурно чака с нетърпение деня, в който ще му набие чумберите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации
Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой"
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори