×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трима от 40 заразени с ковид български затворници загинаха


Трима от 40 заразени с ковид български затворници загинаха
Около 7500 са лишените от свобода и задържаните под стража у нас, направените им PCR-тестове са 174
10 Декември 2020, Четвъртък, 20:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: humanrightsbulgaria.files.wordpress.com

21 са активните случаи

Общо 40 лишени от свобода и задържани под стража са установени като заразени с COVID-19 от 13 март, когато бе обявено извънредно положение, до 3 декември. Това информира гл. комисар Ивайло Йорданов – гл. директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) към Министерството на правосъдието, след запитване на „Флагман“ по Закона за достъп до обществена информация.

Трима лишени от свобода са починали, което показва относително висок процент на леталните изходи.

19 лишени от свобода/задържани под стража са оздравели. Активните случаи към момента са 21. От отговора не става ясно трите смъртни случая в коя статистика влизат, но вероятно те следва да се броят отделно от оздравелите и активните. 

Около 6500 приблизително са затворниците у нас, а около 1000 - арестантите. Това означава, че са се заразили около 0,5%.

Какви мерки за изолация са взети по отношение на заразените?

„При положителен резултат на лишен от свобода/задържан под стража с потвърдена коронавирусна инфекция с леко и средносложно протичане и без усложнения, се лекува амбулаторно в стационара на Медицинските центрове към места за лишаване от свобода или в обособени за целта помещения в затворите и в арестите. Също така се настаняват и в новообособените COVID-19 сектори в СБАЛЛС-София и СБАЛЛС-Ловеч. Пациентите са под постоянно медицинско наблюдение“, информират от ГДИН.

„Лишен от свобода/задържан под стража с усложена клинична форма и тежко протичаща, при който е необходимо интензивно лечение, медицинският специалист задължително се свързва с ЦСМП за осигуряване на линейка и извозване на пациента към специализирано лечебно заведение за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция“, посочват още от „Изпълнение на наказанията“.

Към 3 декември на болнично лечение са 13 лишени от свобода/задържани под стража. От тях 10 са в Специализирана болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС) при затвора в София, 1 е в СБАЛЛС-Ловеч, а двама са във външно лечебно заведение.

Каква е организацията за тестване при сипмтоми и кой покрива разходите?

„На медицинските специалисти в лечебните заведения в местата за лишаване от свобода със средства на ГДИН са закупени бързи антигенни тестове. При положителен резултат се извършва и PCR тест чрез издаване на медицинско направление за провеждането на високоспециализирано медико-диагностично изследване „Полимеразна верижна реакция за доказване на COVID-19” в определените за целта лаборатории в лечебни, здравни заведения и регионални здравни инспекции, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването“, отговарят от Главната дирекция.

За периода 13 март – 3 декември при клинични данни за остра респираторна инфекция на лишени от свобода/задържани под стража са извършени 174 PCR-теста.

 


В категории: Крими , COVID-19


5
Коментара по темата
5.
Свраката
11.12.2020 10:19:19
0
0
Гаааааааа
4.
Гааааа
10.12.2020 22:36:58
1
9
Само 3-ма,още може,никаква загуба за обществото!
3.
Ami
10.12.2020 22:18:31
0
6
Баш крадците са ги тедтвали.Вероятно болните са 60% или повече.Пуу малко да се разчисти от измет
2.
До 1
10.12.2020 21:59:06
1
6
Прав си. Крадци, измамници, убийци и т. н. да мрът. Никой няма нужда от тях, те с нищо не са полезни на обществото и аз не желая с парите от данъците ми, да ги хрантутим. Трябва сами да си плащат престоя в затвора и да се научат, че няма нищо даром.
1.
аааа
10.12.2020 20:15:38
7
16
Писна ми да плащам на престъпници да стоят на топло, да ги храня, поя и да им плащам тока. Да измират. Като няма смъртна присъда поне ковид да ни отърве от тях
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Той е пребиваващ в България с временна закрила Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите Полицаят, ранил 19-годишния младеж, е отстранен от длъжност Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна
Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс"
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори