×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Коледните къщички и ледената пързалка в Бургас под въпрос заради COVID-19


Коледните къщички и ледената пързалка в Бургас под въпрос заради COVID-19
Празничният сезон в морския град може да се окаже доста по-сив от обичайното, но всичко зависи от епидемичната обстановка
04 Ноември 2020, Сряда, 19:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

За традиционните празнични атракции може и да не се намери място в условията на пандемията

Коледни къщички в Бургас тази година може и да няма, а подобна може да се окаже и съдбата на ледената пързалка. Това стана ясно след справка на Флагман.БГ в Община Бургас, откъдето обясниха, че заради несигурността покрай пандемията с коронавируса е рано да се каже кога и дали въобще тези атракции ще се появят тази зима в центъра на града. 

„Всеки ден имаме запитвания от граждани за това дали тази година ще има Коледно градче в Бургас. Няма как да знаем със сигурност. Всичко зависи от епидемичната обстановка и начинът, по който се развива пандемията у нас. Засега можем да кажем само, че къщичките бяха запланувани в програмата ни, но остават под въпрос“, коментираха пред Флагман.БГ от общинския отдел „Връзки с обществеността“. 

За ледената пързалка – една от най-желаните през последните години атракции, която липсваше в Бургас допреди 2-3 години – ситуацията е сходна. Проблемите там обаче са многопластови, тъй като не става въпрос само за наличие на финансов ресурс в Бюджета и епидемични мерки, но и за рентабилност на инвестицията. През последните 2 години, когато пързалката беше ситуирана на пл. „Тройката“ пред Съдебната палата, интересът към нея бе много по-нисък от очакваното. В същото време, сравнително топлите зими в морския град през последните години доведоха до това, че съоръжението реално работи на загуба. 

Припомняме, че коледното градче в центъра на Бургас традиционно открива през втората половина на ноември всяка година от 2014 г. насам. Неговото присъствие в центъра придаваше празнично настроение не само на бургазлии, но и на гостите на града, избрали Бургас като дестинация за зимните си почивки. През 2020 г. обаче изглежда то ще е поредната жертва на пандемията, която за кратките 8 месеца успя да ни лиши от толкова много. 
 




Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
14
Коментара по темата
14.
До номер 10 Динко
05.11.2020 12:31:21
0
2
В Димитровград и Хасково няма такава цигания като в прехваления ти център, тук в Бургас оринират по центъра разни прошляци ,където им падне, а за цените ти го каза. По-малките градчета са много по-подредени и уредени.
13.
.....
05.11.2020 09:46:13
1
2
Каква пързалка какви 5 лв? Искам да ям и да пия!
12.
Петя
05.11.2020 09:33:44
0
1
А дискотеките и баровете си работят
11.
Ама как
05.11.2020 09:05:51
1
5
Как няма да отворят бе .. то къщичките са символа на Бургас. Би мааму на заразата, свински уши, фалшиво червено вино и разни други "деликатеси". Чувството да чакаш на опашка с още 5 човека върху теб, кихащи и кашлящи .. просто е безценно. Няма как да не отида и да ям прав, в нещо като иглу, само че с найлони... и за порция картофи и кебапчета да платя 10 кинта. Хората от другите градове си пазят до последно отпуските, чакайки да видят дали ще отворят къщичките и да дойдат да изпитат една незабравима Коледа.
10.
Динко
05.11.2020 00:04:26
2
15
Чичо Митко няма да издържи, пак ще иска да заприличаме на Димитровград и Хасково в едно. Пушеци, мизерия, пикаещи на площада диваци, цени като за Лондонското сити...
9.
матраци нани
04.11.2020 23:06:05
0
2
ако някой иска да си почине малко от работа заразяваме в нашия склад в бургаскомерс 100лв за един и 150 лв за 2ма
8.
Мда
04.11.2020 22:28:49
4
10
Утре ше има 6000 заразени. В Бургас болниците ще са препълнени. Зала Младост ще е пълна с легла... Само до къщички ще ви е!
7.
Marinero
04.11.2020 22:27:46
2
8
Странджата ги тегли. От цървул трандафор не става.
6.
kol
04.11.2020 21:34:35
2
6
Като ги накарат да затварят в 21.00 часа те сами ще са предадат..
5.
Аз
04.11.2020 21:11:59
13
3
Флагмана да вземе да си свери часовника.Тези къщички имат 5 годишен договор и не чакат разрешение за да отворят.И за да бъде по-ясно - Тези специално на пл.Кирил и Методий ще отварят!!! Да се знае
4.
Помориец
04.11.2020 21:03:00
4
26
и по-добре да ги няма тия грозотии. Кебапчета и селска музика - това ли е коледния дух
3.
Колаците
04.11.2020 20:44:23
0
18
Крайният десен капан е най-мизерната дупка ,която няма място там....алчни,лоши и надменни наематели...не сядайте!
2.
Да не сте посмяли!
04.11.2020 20:37:01
11
9
Улиците са заринати с трупове заради страшната зараза,дори известните ни досега заболявания изчезнаха някъде тази година!
1.
Рочата
04.11.2020 20:27:22
1
35
Въййй, Ко ши правим сега? Без разредено вино и наденица изпечена на немита от месец скара...как ши са живеи?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори