×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жестоки наказания за болниците, отказали да лекуват заразени с COVID-19


Жестоки наказания за болниците, отказали да лекуват заразени с COVID-19
Всяка болница трябва да има сектор за лечение на болни с COVID-19, каза доц. д-р Ангел Кунчев. И предупреди, че наказанията за отказ на лечение са жестоки
23 Октомври 2020, Петък, 08:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Доц. Кунчев предлага прекратяване на договора със Здравната каса на лечебните заведения, отрязали достъпа за болни от коронавирус

Всяка болница трябва да има COVID сектор. Ако откажат лечение и установим, че са имали свободни легла, ще бъдат наказвани жестоко. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Моето предложение е първата стъпка да е прекратяване на договора с НЗОК за определен период от време, а втората – отнемане на лиценза на лечебното заведение“, добави той.

След като водещият Виктор Николаев го пита ако един човек от семейството е с положителен тест за коронавирус, всичките му близки трябва да останат вкъщи, доцентът отговори, че в повечето случаи да, но преценката ставала след проучване. 

„При близо 500 нови случая в София, трудно можем да смогнем, защото контактните лица са по 10 средно. Получава се огромен брой от хора, които трябва да бъдат посетени, да им се връчат предписания. Когато човек получи информация, звъннат му от РЗИ или личния лекар, трябва да знае, че през 10 дни е карантиниран и не трябва да има контакти с други хора“, заяви Кунчев. 

„Когато някой има положителен резултат от тест за коронавирус, ние получаваме тази информацията за него, вижда я и полицията, както и личния лекар. Институциите трябва да вземат мерките максимално бързо“, добави той.

„Вирусът много бързо се предава. Ако един член на семейството е с положителен тест, установяваме в кратък срок, че останалите също са носители на COVID-19”, подчерта доц. Кунчев. 

Карантинират се контактните в зависимост от близостта на общуване, добави той.

Възнаграждението за доброволците, които приемат да работят в COVID отделенията, ще същото, което получават колегите, ще вземат и тези 1000 лева, които се дават на медиците на първа линия, уточни главният държавен здравен инспектор.

Той съветва защитните маски да се сменят през два часа. 

Доцентът предупреди, че ако не се спазват мерките, броят на заразените може да набъбне до 5-6 хиляди на ден. 

„Хората най-после трябва да разберат, че е нужно да се пазят. Ако са спокойни за себе си, поне да са така добри да пазят тези, които са около тях“, призова той.

„Затварянето на градове е изключително крайна мярка и без кой знае какъв ефект. Каквото ще се случва, ще става в населеното място и това няма да ни помогне много. Възможно е затварянето на определени предприятия или къщи, в които има висока заболяемост“, изтъкна Кунчев. 

Следващата мярка според него е затварянето на стадионите и събирането на хора. Твърде много се събират в нощните заведения, добави той.

„Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев за втори път е заразен с коронавирус. Лично наблюдавам този случай. Доказано бе, че заразен. Имаше клинична картина, макар и не от най-тежките. Разговаряхме два – три пъти. Той оздравя. Беше много добре и сега установяваме, че пак е носител на вируса. Трябва внимателно да проверим дали не става въпрос за друго респираторно заболяване и носителство на коронавирус или ново заразяване“, заяви експертът от НОЩ. 


В категории: COVID-19


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
7
Коментара по темата
7.
До Ангел Курчев
23.10.2020 14:11:43
0
1
Иди и си измии очите пий едно силно кафе и пак излез пред медиите
1 как частните болници да приемат с ковид19 като нямат персонал след като им свърши дежурство то от едната отиват веднага в другата болница
На че гетата им забрани ха дс работят втора работа трябва да забранят и на лекарите защото го обърнаха на бизнес
6.
Ами
23.10.2020 12:05:17
5
1
Ами те полудяха.Има вирус и винаги е имало и ако е слаб организма никой не може да ти помогне.Сума народ е измрял за тез години преди да разберат.Тез мерки само.психясват хората.Преди нямаше мерки и живота си вървеше.Ще фалират държавите сега като затворят пак.Големи глупаци.Чак се чудя що са толкова прости
5.
Д-Р ДРЕ
23.10.2020 11:13:06
1
7
А ТАКЪВ.....
..Като отказват да приемат болни,яко глоби...до откат.....И отписване от Здравна каса....
.Щото Ганьо разбира кога му бръкнеш у кесията......
Со кротце.....со благо.....и со малко КЬОТЕК.....
4.
Доктора
23.10.2020 09:19:34
5
6
Кунчо разговарял с него 2-3 пъти и оздравял...ами да тръгва по болниците да разговаря и с другите болни
3.
Хипократ
23.10.2020 09:12:15
2
2
Ако човекът почине, обвинение в смърт поради непредпазливост.
2.
КороноТъпак
23.10.2020 09:03:59
7
10
И как точно се лекува болест за която няма лекарство ? Или вече има ? Абре, Кунчев : 1) наравете тестовете БЕЗПЛАТНИ. Т.е. лабораториите да са само държавни и в тях пациентите да не си плащат ! 2) измислете начин болниците да не цоцат по здравна Ковид пътека ! 3) Оставка на НОЩ и на тяхно място хора на които обществото има доверие ! 4) Спрете Бойко Глупендеров да се разпорежда какви заповеди на здравна тематика да пише Здравният Министър ! 5) Внесете противогрипни ваксини и масово ваксинирайте ! 6) организирайте тестването на цялото българско население ! Фантасмагории почнах да пиша. Я да излиза Мишо Константинов и Ники Кънчев Мис Силикон 2020 да говорят за епидемията !
1.
!!!
23.10.2020 09:00:59
16
9
БЪЛГАРОУБИЕЦ. ХОРАТА ЩЕ ВИ ЗАПОМНЯТ И НЯМА ДА ИМА КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕТЕ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори