×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма смисъл от оставка на Борисов – това ще е загуба за цялата държава


Няма смисъл от оставка на Борисов – това ще е загуба за цялата държава
Мога спокойно да кажа, че все още съм независим, твърди Ангел Исаев
22 Октомври 2020, Четвъртък, 18:00 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Много пъти съм участвал на избори, но никъде не съм забелязал някой да контролира вота, казва първият „независим“ депутат в 44-ото НС

Ангел Исаев е на 48 г. Прочу се като първият нечленуващ в парламентарна група (независим - постарому) депутат в 44-ото Народно събрание. Бе изключен от групата на ДПС веднага след учредяването на тази легислатура през април 2017 г. От тогава до ден днешен той гласува твърдо в подкрепа на управляващата коалиция между ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

- Г-н Исаев, Вие бяхте първият „независим“ депутат в това Народно събрание, но сега вече сте 16. Какво е Вашето обяснение, че станахте толкова много?

- Това е нормално. Статистиката показва, че в края на всеки парламент се отделят групи хора, които стават независими. В БСП се случиха доста трусове. Нормално е да има хора, които не харесват политиката на г-жа Нинова. В реда на нещата е те да се отделят и да погледнат в друга посока – по-вляво или в центъра, и да потърсят това, за което са дошли в парламента.

- Вие бяхте изключен от парламентарната група на ДПС в началото на този парламент. А в момента член ли сте на някоя партия – ДПС или може би ГЕРБ, които подкрепяте?

- Не, не съм член на нито една политическа партия в момента. Бях изключен от ПГ на ДПС, бях изключен от всички постове и партийни позиции там. В момента мога спокойно да кажа, че все още съм независим.

- Обаче ето, че парламентарните избори чукат на вратата и идва въпросът какви са Вашите политически планове в това отношение?

- В момента трудно бих ви отговорил на този въпрос, все още обмислям. Каквото и да ви кажа сега, няма да е на сто процента.

- От няколко месеца вече има протести срещу главния прокурор Иван Гешев и премиера Бойко Борисов с искане за оставки. Как гледате на тези демонстрации?

- Мога да кажа, че това е нормално. Ние сме една млада демократична държава – все пак в България демокрацията е от 30 години. Има хора, които не харесват политиката на сегашното правителство и са решили да протестират. Това показва, че в България демокрация има. Видях много млади и интелигентни хора с идеи, което доста ме впечатли. Одобрявам хората, които са излезли на протест, но там, за съжаление, бяха доста смесени. Имаше и хора, които, така да се каже, имаха някаква цел. Това, за жалост, развали идеите на тези млади, които бяха на протеста.

- Т.е. все пак симпатизирате на протестите?

- По принцип – да. Това е демокрацията, нормално е, не може всички на сто процента да одобряват управлението.

- Въпросът е, че се искат оставките на главния прокурор и на премиера Борисов. Това бихте ли го подкрепили?

- Не, няма смисъл от това. За премиера ще кажа, че това ще бъде загуба за цялата държава. Останаха три, четири или пет месеца (до изборите – б.а.). По-добре е да си изкарат мандата и след това вече - всеки има право на глас. Който не харесва партия ГЕРБ, няма да гласува за тях. Така че всички ще загубим от едни предсрочни избори.

- Опасенията са, че ГЕРБ могат да контролират по някакъв начин вота - затова се искат предсрочни избори. Как гледате на тази теза?

- Честно казано, това ме съмнява. Аз много пъти съм участвал на избори и никъде не съм забелязал някой да контролира вота. Това за мен е оправдание на губещи политически партии.

- Как Ви се вижда поведението на президента Румен Радев? Прав ли е в критиките си към Борисов и Гешев?

- Малко са пренасилени нещата. Не мога да говоря срещу президента, не бих го критикувал. Все пак е президент на всички български граждани.

- Като човек отвътре – съгласен ли сте с твърденията, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е скрит втори премиер в държавата заедно с Бойко Борисов и е силен задкулисен фактор?

- О, не! Далеч съм от това нещо - г-н Пеевски да е втори премиер и т.н. Не знам откъде се появи това. Г-н Пеевски си има достатъчно бизнес, съмнява ме, а и няма как да стане това нещо. Не съм съгласен с тези твърдения.

- И не е вярно, че Пеевски контролира Иван Гешев?

- Не мога да кажа такова нещо, не съм го забелязал. Главният прокурор си е главен прокурор.

- Предполагам, че ще продължите да подкрепяте правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ до края на мандата...

- Аз бях един от малкото хора, които твърдяха, че тази коалиция ще си изкара мандата. Продължавам да твърдя, че свършиха доста неща. Да, имаха грешки, но - който не работи, той не греши. Да, можеше да се свършат и още неща, но, за съжаление, по различни причини това не се случи. Все пак доста бе направено.

- Въпросът е дали не се случи и една голяма корупция. Затова излязоха хората на протестите.

- За корупция винаги се говори, но какви са фактите - някой трябва да ги покаже. Ако е имало - понесени са наказания. Нали виждате колко министри бяха освободени от г-н Борисов само и само да няма напрежение.

- А очаквате ли ГЕРБ да бъде наказана на изборите?

- Най-вероятно ще има отцепници. Знаете, че г-н Цветан Цветанов направи партия, а все пак той бе фактор от самото създаване на ГЕРБ. Така че ще има отцепници със сигурност, но колко ще бъдат – времето ще покаже. Но тук мога да подчертая само едно – разликата между БСП и ГЕРБ е очевидна. Само за последните два месеца близо десет човека се отцепиха от БСП, докато в ГЕРБ все още има някаква сериозна и стабилна организация. Доколкото знам, само един човек напусна партията след отделянето на Цветанов. Но занапред – Божа работа!


В категории: Политика


28
Коментара по темата
28.
Сикишев
23.10.2020 09:48:10
0
3
Този наля доста гласове на ДПС , удари джакпода и влезе в парламента.Цоцна държавна пара хареса му.Не правиш нищо ,а паричките са бол.Заплата бонуси рушвет с една дума пари валят отвсякъде.За нищо на света няма да се откаже от такъв доходоносен начин на живот. Сега ще в листата на ГЕРБ , защото ДПС го отсвириха (доносниците на ДС направиха голяма грешка като го отсвириха , но това си е техен проблем) .ГЕРБ знаят че ще загубят гласове и отчаяно имат нужда от гласоподаватели и ще го прикоткат при тях.Сега същите гласове които отидоха при ДПС преди 4 години ще се налеян в ГЕРБ ,защото при циганите 6-5 няма.При тях (циганите ) БОС-а каквото каже това става.А ДПС ще го духат малко.
27.
До 18
22.10.2020 22:09:28
1
9
Я си заври един мамул в зад.ика и си вземи автоинтервю!
26.
До 18
22.10.2020 22:09:22
0
8
Я си заври един мамул в зад.ика и си вземи автоинтервю!
25.
А бе
22.10.2020 22:04:54
0
8
От хамелеони,акъл не ща!
24.
Makak we
22.10.2020 20:42:49
0
7
Може да вземе още 20-40 милиарда заеми да не се сърдят прапрапрапрапрапрапрпа внуците че за тях не останало нищо за плащане
23.
Въпрос
22.10.2020 20:30:10
7
3
Защо го плюят зад гърба му или анонимно, свити зад компютъра, а като имат проблем са му първи приятели и търсят помощ?!
22.
Бачийски
22.10.2020 20:22:55
7
3
Ачката е пич,...
21.
Чичо Митко
22.10.2020 20:19:48
8
2
Къв що е не знам,но Единствен Исаев прие Протестиращите в Народното събрание и внесе техния закон.Адмирации
20.
Мартин
22.10.2020 20:17:36
14
4
Кауни,Ангел е стойностен човек над 500 работни места осигурява,направете го вие или лесно да плюем,но да градим не можем!
19.
напушена работа
22.10.2020 19:52:59
5
23
Тоя майтап ли си прави, ако Борисов незаменимият подадял оставка и щяло да бъде голяма загуба за държавата. Мне, аз даже ще вдигна банкет. А от такива дебилни изказвания се чудя как изобщо е съществувала държавата преди да се роди Борисов... Хайде спрете билките които пушите
18.
ДО ЖУРНАЛИСТИТЕ НА ФЛАГМАН!!!!!!!!!!!!
22.10.2020 19:50:18
19
2
""ФЛАГМАН КОГА ЩЕ НАПИШЕТЕ СТАТИЯ ЗА ПРАВАТА НА ГЕЙ ОБЩНОСТТА В БУРГАС!!!!!!!!!!!!!!!НИЕ СЪЩО СМЕ ХОРА И ИМАМЕ ПРАВА""!!!!!!!!!!!ЗАЩО НЕ ОТРАЗИХТЕ ПОСЛЕДНИЯТ НИ ФШАШ МОБ В ЦЕНТЪРА???????????????АЗ И МОЯТ ПРИЯТЕЛ ЖЕЛАЕМ ДА БЪДЕМ ПОКАНЕНИ ЗА ИНТЕРВЮ!!!!!!!!!!
17.
улица Тамара
22.10.2020 19:48:10
1
12
Ще е загуба за цялата галактика, че и оттатък. И колко трябва да си неграмотен, за да блокираш през 2020 година някого по ІР адрес?
16.
хаха АДМИНИСТРАТОРА
22.10.2020 19:42:00
24
1
ТРИЕШ АААААААААААААА!ОЩЕ ЕДНА ЖАЛБА ДО ТУК 10 БРОЯ!!!!!!!!!!! НАТОЧЕТЕ СИ ИМИКАЛИТЕ ЗА ОБЕСНЕНИЯ!!!!!!!!!!!!!!ВСЕКИ СИ НАМИРА МАЙСТОП.РА РАНО ИЛИ КЪСНО
15.
Гласувайте за Шайката ГЕРБ Дебили!
22.10.2020 19:34:01
13
16
Вече не се изненадвам защо сме на 117 място по Свобода на словото!
Браво мадоратори на Флегман.
От 12 коментара, ШЕСТ Изтрити!
14.
*********
22.10.2020 19:32:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
m
22.10.2020 19:30:14
0
2
mnogo qsno,sqmo zawyr6en kreten ne bi go shwanal towa
12.
ЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА ?????????????
22.10.2020 19:15:56
23
2
бе???????????
11.
*********
22.10.2020 19:15:49
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
АЛО ПОДЛОГИ ЩО НЕ КАЖЕТЕ?????????????
22.10.2020 19:12:47
25
9
КО СТАВА В СОФИЯ СЪС СТУДЕНТИТЕ!!!!!!!!!!ТЕ ЩЕ ВИ НАМАЧКАТ МУТРИ!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА
9.
*********
22.10.2020 19:00:13
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Българин
22.10.2020 18:49:45
0
22
ГЕРБав ибрикчия
7.
Sa4
22.10.2020 18:47:00
0
14
Nezavisim bil pleshiviq Kaun
6.
Алоооо
22.10.2020 18:46:18
0
29
Какъв спам??? Коментарът ми съдържаше линк към интервю с въпросния господин, който не знае къде се намира в парламента. Флагман най-големите подмазвачи на властта!!!
5.
Мижитурка
22.10.2020 18:32:41
0
17
Думата за такива като тоя е само една.....
4.
*********
22.10.2020 18:24:49
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
22.10.2020 18:24:46
0
16
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
22.10.2020 18:23:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
1.
*********
22.10.2020 18:07:44
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност  Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас Фондация „Стилян Петров“ дари апаратура на КОЦ-Бургас От здравното заведение изразяват огромна благодарност и респект към екипа на фондация „Стилян Петров“ за щедростта, съпричастието и моралната подкрепа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Младите таланти на Бургас рисуваха за Деня на Европа Учениците бяха на възраст 9-12 клас от училищата Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14-ти май на пл."Тройката" Водещ ще е Драго Симеонов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Представяте ли си да пусна ГЕРБ да слагат по билбордове пудели и пачки, каза Бойко Борисов Дали си държа банкнота в чекмедже, която не е произведена никога? Даже ги слагаха на билбордове, избухна лидерът на ГЕРБ
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори