×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъж от Сливенско простреля с арбалет свой съгражданин
  • На всеки 10 минути един българин получава инсулт
  • Новият ковид води до гадене и диария
  • Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
  • Социалният министър предлага актуализацията на пенсиите от 1 юли да бъде с 11 процента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Караджов за концерта на Intelligent Music Project: Ще дам 100% от себе си за бургаската публика


Йордан Караджов за концерта на Intelligent Music Project: Ще дам 100% от себе си за бургаската публика
Рок до дупка ще разтърси Летния театър в Бургас
11 Септември 2020, Петък, 11:12 ч.
Автор: Флагман.Бг

Българската рок легенда Йордан Караджов ще пее на сцената в Бургас зедно с вокалиста на култовата група Rainbow Рони Ромеро

Броени дни остават до разтърсващия рок концерт на супергрупата на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project в Летния театър в Бургас.

Голямата изненада за публиката ще бъде, че освен вокалиста на легендарните Rainbow Рони Ромеро и едни от най-добрите български музиканти, на сцената ще се качи и гласът на група Сигнал Йордан Караджов. За пръв път пред бургаските фенове на рока той ще изпълни своята съвместна песен с Intelligent Music Project  „Приказка“, която е по музика и текст на д-р Врабевски.

Потърсихме легендата на българския рок, за да ни разкаже повече за идеята да се включи в концерта на Intelligent Music Project, за историята на песента „Приказка“ и защо чак сега тя ще прозвучи на живо след близо 8 години от нейното създаване.

Отговорите на тези въпроси ще прочетете в следващите редове, а междувременно може да закупите своя билет за концерта на Intelligent Music Project от следния линк: https://bit.ly/2Bfg65c

- Г-н Караджов, ще участвате в предстоящия концерт на супергрупата на д-р  Милен Врабевски Intelligent Music Project в Бургас. Как решихте да поднесете тази изненада за публиката?

- Честно казано беше изненада и за мен. Един ден ми звънна Милен, с който се познаваме от много години,  сигурно поне от 15, но отдавна не се бяхме виждали. Каза ми, че има готина идея –  да се включа в  предстоящите концерти на Intelligent Music в София и Бургас и да изпълня песента „Приказка“. Разбира се, приех веднага. За мен е истинска радост и чест отново да работя с него и екипа му от професионалисти.

- На концерта ще изпълните песента „Приказка“, която в оригиналната си версия се нарича Fairytale и се изпълнява от Джон Лоутън в първия албум на Intelligent Music Project. Защо песента има две версии?

- Преди 7-8 години ми се обади Милен и ми каза: „Джон Лоутън записа едно мое парче, а сега ти имаш задачата да го изпееш на български“.  Чух парчето в оригинал, много ми хареса и веднага се съгласих да се включа в проекта. Записвахме го една есен в студиото, собственост на моя колега Владимир Захариев в едно мазе (смее се) и няма да забравя никога, как когато вече привършвах записа на парчето Милен предложи в последния припев да направя едни отпявания, които допринасят всъщност и за много характерното звучене на песента в българската му версия.

- Пяли ли сте на живо тази песен някога?

- Не. За пръв път ще я пеем на живо в София и Бургас. Смятаме, че това ще е един красив подарък за феновете на рока, особено в тези сложни времена, в които се намираме. Целият концерт ще бъде един своеобразен изход от напрегнатата обстановка. „Приказка“ е много емоционална песен и съм сигурен, че публиката ще се радва да я чуе и ще пее с нас. Феновете на Intelligent Music Project са много интелигентну и  музикантски настроени, затова ще се постарая да дам 100% от себе си за изпълнението на песента.

- Знаем, че Джон Лоутън, който пее в английската версия на „Приказка“, е ваш идол. Какво беше предизвикателството да влезете в неговите обувки?

- Предизвикателството беше голямо, защото Джон Лоутън е огромен талант и професионалист. Както се казва –учили сме се от него.  Разбира се, аз се стремях да изпея песента така, както аз я чувствам и усещам – вложих своята емоция и професионална рутина. Всъщност, с Джон се запознахме преди много години на един концерт в Каварна – и сега не мога да опиша радостта си, когато го видях. Още от вратата се прегърнахме, сякаш се познаваме от сто години. Помня как му казах, че за мен е чест да се запознаем и съм се учил от него, а той се засмя и каза, че не вярва (смее се). Страшен пич е. На концерта след това ме покани на сцената, за да изпълним заедно ”Free me”, която на български я изпълняваме със Сигнал и се нарича ”Спри се”. Беше невероятна емоция. Така че за мен наистина е голяма радост, че имах възможност да изпея и „Приказка“.

- Д-р Врабевски е авторът на  текста и музиката на „Приказка“, но какво е посланието, което вие откривате в песента?

- Текстът е страхотен! Дълбоко,любовно послание, с много смисъл. Любовта е вечна, точно както ще бъде вечно и любовното послание, вложено в песента.

- Рок музиката преди и сега – как се промени този стил през годините?

- Зависи от това как човек усеща рок музиката. Аз винаги  съм се възхищавал на Rolling Stones, които пълнят концерти с песни, измислени преди 60 години. Тези песни не са омръзнали на публиката – пеят ги, искат ги, вечни са – това е и формулата за успех! Да бъдеш себе си, да не бягаш от твоя стил, за да търсиш модата. Именно това е голямата грешка, която много рок групи и в България, и по света направиха – допуснаха да променят харакерния си стил,  не запазиха подхода към публиката и не оцеляха. Трябва да си искрен – хората това искат, да си себе си, да не ги залъгваш.

- Вече над 40 години сте на сцената – какво за вас е музиката и какво си пожелавате още да ви се случи в професионален план?

- Много от моите приятели  се шегуват, че само аз мога да наследя Лили Иванова като стаж в музиката (смее се). Надявам се съдбата да ме остави на сцената още дълго време, ще съм много щастлив, защото музиката е моят живот. Това си пожелавам. Със Сигнал имаме над 7800 концерта, преди това с една друга група – Златни струни. Музиката ми даде много заряд, познанства, емоции, тръпка, но и платих висока цена, както всеки артист – личното време.

- Как премина лято 2020 за вас?

- Направихме няколко много хубави концерта със Сигнал, контактът с публиката ни липсваше по време на карантината. Лятото бях в апартамента си в Равда с внуците,  истинско щастие е да прекарвам време с тях. Морето много ме зарежда, когато ми е тъжно или съм просто в особено настроение – отивам на брега за няколко часа и просто го гледам. Така релаксирах, зареждам се и се вдъхновявам.

- Били сте много пъти в Бургас – с какви впечатления сте от бургаската публика?

- Публиката в Бургас винаги е била  много гостоприемна, тя е рокаджийска, емоционална, темпераментна,  цени добрата музика.  Сигурен, че на концерта с Intelligent Music Project ще се забавляваме много и каня всички фенове на рока на 19.09 в Летния театър в Бургас -  очаква ги грандиозно шоу!

 




В категории: Бургас


Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 1
България Всички новини
Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Бившите на Рачков и Красьо Черния са като две капки вода Русите фурии са си лика-прилика Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Кметът на Бургас награждава 140 ученици, отличени в състезанието по английски "Lets have fun" Церемонията ще бъде днес от 16.30 ч., в експозиционен център „Флора“ Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори