×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Страната, където няма данъци и не трябва да връщате кредитите си


26 Август 2020, Сряда, 14:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Страната, където няма данъци и не трябва да връщате кредитите си

Днес ще ви запознаем с държава, която за много хора все още е непозната. Тя влиза в класацията на седемте най-богати страни в света по ниво на доход на единица от населението и по ниво на живот. 

Да, сигурно сте се досетили - става въпрос за Кувейт. Мястото, където бензинът струва по-евтино от водата, заемите са без лихви, а разходите по домакинството се плащат от държавата, а понякога дори ви опращават и кредитие. 

Огромните нефтени запаси позволяват на хората там да живеят действително спокойно, там има едва 3, 5 млн. души, от които граждани на страната са 1 милион. Именно сред този златен милион се разпределят доходите от нефт. 

Например, когато сключват брак, младоженците получават от държавата подарък в размер на 250 хиляди долара. 

Заплатата на лекаря или учителя е 15 хиляди долара, но трябва да се отбележи, че местните не заемат редови, а само ръководни длъжности. Гражданите на Кувейт могат да си купят земя почти без пари, а ипотечните кредити са с нулева лихва и най-често те се опрожават след 5-10 години. 

Гражданите на Кувейт могат да си купят земя почти без пари, а ипотечните кредити са с нулева лихва и най-често те се опрожават след 5-10 години. 

Помощта за дете е в размер на 200 долара и се плаща, докато то не навърши 26 години. 

Ако жена се разведе, тя получава по 1400 долара на месец, докато не си намери работа, а минималната пенсия е 3000 долара. 

През 2007 година правителството е опростило на гражданите кредити в размер на 1 милиард долара. 

А понякога просто раздава пари - например в чест на 50-годишнината от обявяване на независимост всички граждани на Кувейт получили по 3500 долара. 

Но това не е всичко. Миналата година всички желаещи са могли да получават безплатно продукти от първа необходимост като ориз, масло или пилета. 

В Кувейт, на практика, почти няма данъци и за чужденците. Компаниите, които внасят в страната, плащат 4%, което си е почти минимален данъг. 

Но все пак, привилегиите се отнасят за гражданите на Кувейт. 70% от населението в страната е съставено от безправни гастербайтери, които обслужват "златния милион".

Затова и там да се получи гражданство е почти невъзможно. 

Цената на живот в Кувейт е доста по-ниска, отколкото в Катар и ОАЕ. А нивото на заплата за чуждестранните работници е доста по-високо. 

За строителството на собствен дом държавата дава кредит до 1 млн. долара, което обикновено стига за къща с всички удобства и пет стаи. Но най-важното - когато цената на нефта на световния пазар се вдига, емирът опрощава всички дългове на хората в страната. 

Източник: Блиц

 


В категории: Животът


9
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 1
9
Коментара по темата
9.
хьахьах
27.08.2020 18:18:47
0
1
Флагман ми дърпайте към КуРвейт
8.
Петър
26.08.2020 23:30:26
2
16
Какво това безобразие от правописни грешки да не мога да разбера съдържанието статията Ви.
Я по сериозно! Пълно с неграмотни драскачи...
7.
Иии
26.08.2020 21:26:38
2
9
Грешките са от включен Гугъл преводача
6.
Ňnnnn
26.08.2020 19:44:39
4
11
Няма те ли редактор. Много правописни грешки.
5.
Язе
26.08.2020 18:53:33
5
24
Да им изпратим Бойко, Гешев и патриотите да ги управляват, и че ги видим тогава
4.
журналя,
26.08.2020 16:32:24
1
13
Сигурни ли сте, хе се пише "гастЕрбайтери"?!
3.
Кети
26.08.2020 16:08:35
1
10
Като в приказките!
2.
Четящ
26.08.2020 15:54:35
1
8
Аха, оправихте го! Браво за бързата реакция!
1.
Четящ
26.08.2020 15:51:00
1
19
Алооо, правописа!!! „ опрожава”
Повтаряте по сто пъти абзаците!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори