×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас


Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас
В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване, съобщи кметът Димитър Николов
19 Август 2020, Сряда, 14:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение

Започна подготовката на материалната база за новите над 2000 бургаски първолаци, които започват да учат в бургаските училища наесен. В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване. Това съобщи току-що кметът на Бургас Димитър Николов.

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение. Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране.

Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

"Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор", каза кметът.

Той изтъкна, че подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели.

Освен реновираната материална учебна база, се въвеждат и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности, посочи още Николов.




В категории: Бургас


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 1
12
Коментара по темата
12.
до 11
20.08.2020 11:51:46
0
0
Ако искат ще си го санират, лично неоправени не съм видял. Никой не лъжем.
11.
до 9
20.08.2020 09:37:56
1
1
Нещо си се объркал/а
Сигерно ще кажеш и че всички училища са санирани... То се вижда, не е нужно да се лъжем. Пък и кого лъжем?
10.
kaka
19.08.2020 23:33:44
0
0
заплатите на ректорите в Университетите, а на директорите кога?
https://offnews.bg/obshtestvo/rektori-na-universiteti-s-nad-15-hil-leva-zaplati-imoti-i-vlogove-za-734798.html#
9.
до 8
19.08.2020 23:29:06
1
0
Стаите на другите класове също са си ремонтирани скоро и с нужното оборудване. Шок не виждам.
8.
А стаите на другите деца, коита вече не са 1-ви кл
19.08.2020 22:37:01
1
3
Когато започне учебната година снимайте стаите на първокласниците и после се качете на вторият етаж да снимате и тези на второкласниците! Щото и първокласниците миналата година бяха в нови стаи, но сега ще са в старите стаи, които не са ремонтирани години наред. То не е само да правите PR на управляващите и как децата уж учат в модерни стаи. Вижте и по-горните класове! Но най-фрапантна ще е разликата за миналогодишните първокласници, които са учили в модерни и нови стаи и които сега ще трябва да учат в стаи неремонтирани от 20 години
7.
...……..
19.08.2020 20:01:03
0
3
Калинка Илиева е разработила програма родители в заетост, така че не се тревожете, всичко ще е наред. Регионална програма за развитие на селските райони . Лъжите Жан, Иван, Владичеството кражби и продажби, подкуп дал, взел, модела кой ги взема под масата Модекс аха .....
6.
Модерен
19.08.2020 18:07:58
0
1
В Европа такива чинове се използват от 10 години.
5.
Питанка
19.08.2020 16:34:44
0
4
Такааа. Не разбрах - от всички училища само в 92 стаи ли ще се учи? Защо слагат антибактериална настилка, каквото и да значи, ами не намажат с онова чудо, дето по 1година не допускаше зараза :) Ще пуснат ли топра вода на мивките в училищата или ще продължат само със студена. И ми е интересно - колко общо класни стаи има в Бургас, че всяко лято се обновяват стотици, пък като влезеш в учелищата е мъка.
4.
това е
19.08.2020 16:07:49
5
7
пиар акция на ГЕРБ,разбраха че ние комунистите-социалисти ще ги бием на следващите избори с поне15%,започнаха тия акции,всичко сме направили НИЕ комуно-социалистите
3.
До 1
19.08.2020 15:43:18
5
3
Първокласниците за сега ще бъдат присъствено.
Честно казано нищо истерясало няма. Защо детето ти да не учи от вкъщи? Така са си решили. Чисто технологично няма проблема. Ако няма достатъчно хора сборни групи от различни училища. Не е сложно.
2.
Марта Стюард
19.08.2020 15:43:09
4
8
Те коронамайките, нямат търпение да почнат училищата, че да си изсипят чаветата там. Докато мъжо им бунгор е на работа те да могат да се пльокат с целия град и околностите.
1.
мислещ
19.08.2020 15:37:28
3
5
Мдааа,само дето истерясали коронамайки пишат по фейса,че в никакъв случай няма да пуснат децата си на училище ....че да умрат !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик 
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори