×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще подаде ли оставка Бойко Борисов, ако пропадне идеята за Велико народно събрание?


Ще подаде ли оставка Бойко Борисов, ако пропадне идеята за  Велико народно събрание?
С промените в Конституцията и готовността на Борисов да подаде оставка се удовлетворяват исканията на обществото, каза Томислав Дончев
18 Август 2020, Вторник, 08:51 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Лично мое мнение е, че това ще се последва, каза вицепремиерът Томислав Дончев

Ако в парламента няма консенсус за свикване на Велико народно събрание, министър-председателят Бойко Борисов трябва да подаде оставка. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев. 

„Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че за да не се стигне до катастрофа в държавата е нужно Великото народно събрание. Ако това не се случи, следва друго решение, което вече е взел“, припомни водещата.

„Беше направена заявка, че ако има решение за свикване на Велико народно събрание министър-председателят не на следващия, а на същия ден ще подаде оставка. Отделен въпрос е какво би следвало да се направи, когато е ясно, че в парламента няма консенсус за свикване на Велико народно събрание. Лично мое мнение е, че решението трябва да е същото – оставка“, заяви вицепремиерът. 

Той уверява, че промени в Конституцията не се предлагат, за да се потуши напрежението. С тях и с готовността да министър-председателя да подаде оставка удовлетворяваме исканията на обществото, обясни Дончев. 

Според конституционалиста проф. Пламен Киров това е един нескопосан проект, който е срам за онези, които са го съставили и е не лошо техните имена да бъдат обявени публично. 

„Ако дам срок от една седмица на моите студенти от втори курс в Юридическия факултет, ще се справят много по-добре“, казва професорът. 

„Всякакви мнения има. Как ще изглеждат промените в Конституцията ще се произнесе Великото народно събрание. Това е предложението, а то може да бъде конкретизирано и обогатявано“, коментира вицепрениерът. 

„Всички обществени процеси и напрежението, което е натрупано в обществото, исканията, вълненията, недоволството, да намерят изказ в това предложение за промяна. Няма как след това, което се случва, промените да са само персонални. Ако оставките са залога за гражданския мир, такива ще се случи, но няма как само с персонални промени. Трябва да се променят правилата“, добави той.

Според него идеята да се въведе машинното гласуване във всички секции е добра, защото така няма да има невалидни бюлетини, но пък опитът в другите страни показвал, че това не е гаранция за честни избори. Манипулациите били възможни. 

„По-притеснително е, че здравните специалисти предупреждават, че е изключително нехигиенично в условия на пандемия един и същи тъчскрийн екран да се пипа от един човек и след това от друг през 5 минути. Щом има консенсус сред обществото, че машинното гласуване решава всички проблеми на изборния процес, единственото, което остава за политиците и институциите, е да се съобразят с това", добави той.

„Понякога се чудим защо хората са толкова озлобени. Цялата тази тъмна енергия, която получават от нас политиците, от телевизията или от вестниците е една от причините за това“, заяви вицепремиерът, а водещата го репликира за един от изтеклите записи, на който освен ругатните, изречени с гласа на премиера, се чува и гласа на Дончев. 

„Не правим анализ на автентичността на записа. В единият случай обаче става въпрос за частен разговор, а в другия (б.а. думите на президента за Бойко Борисов, че е "невнятен") – реплика, произнесена публично. Едно е да си говорим двамата в ефир и съвсем различно, когато камерата е изключена. В единият случай говорим двамата, а в другия – на широката аудитория“, обясни вицепремиерът. 

 


В категории: Политика


Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
15
Коментара по темата
15.
Тазбанкянска митилява овца ко я бавят още
19.08.2020 00:09:01
0
0
.
14.
седни да седна
18.08.2020 16:49:09
1
3
Пинокио се огледа , огледа и се видя седнал в стола на Гешев
13.
стани да седна
18.08.2020 16:26:33
3
1
Настоящият протест нарочно „няма лице“, защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет. Истинската цел е да има служебно правителство.
12.
или други се шашкат
18.08.2020 16:22:43
3
1
Вой от всички страни - и от ляво и от дясно! ? Вече всички не искат ВНС и нова Конституция!? Ами... какво да се прави като им дръпнаха килимчето!!! Започва протест срещу приемане на нова Конституция и свикване на ВНС. Както всички досега са искали точно това, сега вече против.
11.
Борисов се шашка
18.08.2020 14:01:07
0
8
На Борисов му трябва правителство, което да му пази гърба поне още 1-2 мандата, за да не го разследват. Затова ще върти, ще суче, но току така няма да сдаде властта. Освен ако не кложи някой, който лично да посочи и да му има вяра, доколкото може да вярва на някого де
10.
--------
18.08.2020 11:39:38
6
7
Голям избор Нинова, Пинокио,шоумени със смешно управляващи собствени предавания и телевизии, курвалинка Ма и слуги трио отровни тролове
9.
Демагози
18.08.2020 11:35:48
4
13
Томиславчо е много кадърен и послушен направи електронни кабинети държава общините. Да ама само на приказки. Типичен кадър на ГЕРБ. Сега ще прави електронно чекмеджето на Борисов.
8.
cgnbvcvbb
18.08.2020 11:05:19
2
15
Ще подаде - няма да подаде; тука има - тука нема. Играят си с хората на лъжи. Протакват, заръгват. Очакват протестиращите да се уморят. Измислят трикове с преписана окастрена и вкарани текстоне в нея, които да ги бетонират като засилят правовощията на бухалката Гешев и омаломощят единствения си опонент Президента. Партията ГЕРБ преследва своите властови интереси, а гражданското общество с протестите отстоява своите права и законността. Когато на гражданското общество му се затвори устата, идват злоупотребите с власт.
7.
към Дончев
18.08.2020 10:22:19
9
18
Ако толкова държите на лидера си Борисов заведете го на доктор. Страшно е този болен човек да тормози целия български народ.
6.
Никаква оставка!
18.08.2020 10:10:11
24
34
Ето какво трябва да се направи:
1. Да се внесе искане за ИМПИЙЧМЪНТ на фатмака.
2. Да се изкара жандармерията на улицата за да прочисти всички катунари, пияници, наркомани и джендъри.
3. Да се подведът под отговорност терористите от Аналното трио и да им се повдигне обвинение в това че застрашават националната сигурност на държавата, чрез метежи и ограничаване на свободното движение на хора.

Време е да изчистим МЪРШАТА от улиците!
5.
хаха И сега ще започнат
18.08.2020 09:34:20
3
6
Едни питания към конституционния съд дали процедурата е законна.Според конституционния съдия и професор по конституционно право Пламен Киров законодатерната инциатива по чл87/1/ се отнася само до ""текущото""обикновенно законодателство и не се отнасят до процедурите чрез които могат да се правят промени в ОСНОВНИЯ ЗАКОН КОНСТИТУЦИЯТА
4.
Пехливанов
18.08.2020 09:32:32
3
15
Коментара на Доган за Бойко "Тепегьоз и Гьонсурат"
3.
МУТРИ ВЪН
18.08.2020 09:21:18
22
21
ОСТАВКА
2.
КОНСТИТУЦИЯ ПУНТА МАРА
18.08.2020 09:12:18
20
18
УМИШЛЕНО БАВЕНЕ ЗА ДА СЕ СВЪРШИ НЯКАКВА ""РАБОТА""ЗА ОЛИГАРХИЯНА И МУТРИТЕ !!!!!!!!!!!!КАТО ДАВАНЕ НА КОНЦЕСИЯ НА ПРИСТАНИЩАТА !!!!!!!!!!!ДЪЛБАЕНЕ НА ""ДОГАНОВОТО"" ВЪВ ВАРНА И ДРУГИ ""мазнинки"
1.
1.
18.08.2020 09:06:33
6
17
Разбира се че не , всеки нормален би си е подал.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори