×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов развързал кесията заради кризата, породена от COVID-19, а не заради протестите


Борисов развързал кесията заради кризата, породена от COVID-19, а не заради протестите
Връзка между протестите и социално-икономическите мерки няма, уверява транспортният министър Росен Желязков
28 Юли 2020, Вторник, 09:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Прекалено мнителен сте, каза транспортният министър Росен Желязков, след като му бе зададен въпроса дали няма риск да преживеем още по-тежко финансовия срив

Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Тяхната цел не е прах в очите на протестиращите, някакво туширане на напрежението или разменна монета за политическо спокойствие. Това каза транспортният министър Росен Желязков в „Здравей, България“, след като водещият Виктор Николаев го пита дали под натиска на улицата премиерът Бойко Борисов не е развързал кесията. 

Дизайнът на мерките започна да се дискутира още през „горещите” месеци на пандемията, уверява министърът. 

„Мерките са дългосрочни. Ще са и през следващата година. Дълго време се очакваше Европейския съвет да вземе отношение за дългогодишната финансова рамка. Това са финансите от 2021 до 2027 г. Тепърва ще се приемат отделните параметри на оперативните програми“, добави той.

Желязков обаче не отговори дали е вярно, че хора, близки до ДПС, са получили около 500 млн. лева от Българската банка за развитие. Това не го знам, отсече той.

Министърът обаче коментира скандалът с улицата в парк „Росенец“. „В момента има проверка от Върховната административна прокуратура.  Аз лично не съм привърженик на каквито и да е стихийни действия по отношение на активност, която е политически обременена, тогава когато има елементи на законосъобразност или твърдение за нарушение. Нека да видим има ли нарушения и какви са те“, призова той.

Според него ГЕРБ и ДПС винаги са били в политически и парламентарен антагонизъм. 

„Наближават избори и интересният въпрос е как след тях ще се състави правителство, защото следващият парламент ще е достатъчно фрагментиран, за да е трудно договарянето не коалиционната формула на управление“, коментира Желязков. 

„Протестът е с различни послания. Поне три тенденции се очертават. Едните нямат изразяват нито политически, нито социални, нито икономически искания. Те действат в тъмната част на денонощието. Другата част, които са видимите и търсят посланието за подобряването на социалноикономическите и политически условия в страната ни, е новата генерация, която има възможността да живее и да учи в чужбина, да знае как функционират нормалните европейски държави“, добави той.

След като водещият Виктор Николаев го пита какво иска да стигне до хората, за да не изглежда, че сега властта отваря кесията под натиска на улицата в опит да бъдат купени за малко хората и дали това не носи рискове криза, когато настъпи, да бъде преживяна много по-тежко, Желязков отсече „прекалено мнителен сте“. Тези мерки са дискутирани много преди отшуми активната фаза на пандемията, добави той.

Министърът не отговори ясни и на въпроса каква част от 29-те млрд. евро, които Европа ни дава, са грантове. 

„Едната част са от многогодишната финансова рамка. Това е от бюджета, който ще преминава през оперативните програми, както и досега. От другата страна са средствата по линията на т.нар. механизъм и става въпрос за около 9 млрд., които ще са за преодоляване на последиците от пандемията. Те са пряко свързани и носят наименованието следващо поколение Европейски съюз“, добави той.

„Всичките ще са предназначени за нашата страна. Половината ще са грантови, а другите ще са за създаване на инструменти за финансиране, за подкрепа и т.н. От тези 9 млрд. ще се върнат около 4, но от бенефициентите към механизмите, откъдето са взети. Другите пари са безвъзмездна помощ за страната“, заяви Росен Желязков. 

Важното е, че тези средства ще са обвързани с реформа по отношение на зелена икономика, на цифровизация, и подобряващи икономическата активност, каза още той.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
12
Коментара по темата
12.
Де е Киро на Кирия
28.07.2020 14:25:31
0
5
Значи за бедните пенсионери 50 лева добавка
За докаран със самолет богат турист сус пенсия и заплатаот 3-4000 Е турист на бг Черноморие 35 Е= 70 лв
НЕчувана наглост
11.
Предлагам Бойко
28.07.2020 13:19:49
0
5
Предлагам Бойко за кмет... на 10 отряд в Софийския
10.
Лост
28.07.2020 12:06:10
1
6
Чак сега ли разбра, че има коронавирус? Вярваме ти, че не е заради протеста.
9.
Да бе, да
28.07.2020 11:49:28
0
11
Повярвах, че Бойко дава пари без натиск. Хохохо На толкова тъпи ли ви изглеждаме, че ни правите на будали? Роска, запомни от чичо си, никога не защитавай някого за когото не си сигурен, че е прав. Достойнство нямаш ли, щото ако е така в Герб ще станете много хора без достойнство. Ако Флагман мисли, че е недоказуемо твърдение, нека попита тук и ще отговоря с пост за конкретни личности, които са в Герб и нямат достойнство
8.
Az
28.07.2020 11:42:34
0
11
Кой е тоя,бе...??? Тиквата-Тулуп...??? Крадене,крадене и пак крадене,това е герберасткия девиз....Мафиоти гадни
7.
фффф
28.07.2020 11:22:13
1
11
"Развързал кесията". Хахаха. Сякаш разказвате приказка за Бай Ганьо. Колко подходящо изказване на журналист за този полуграмотен и нискокултурен министър председател.
6.
фффф
28.07.2020 11:18:25
1
13
ББ иска с пари да потуши протеста. Толкова е прозрачно намерението му. Така че не облъчвайте хората с лъжи.
5.
Захир
28.07.2020 11:03:35
1
15
Развързал бил кесията, с кои пари, крадени от бедния народ. Да беше се сетил преди години. сега е много късно
4.
До бойко
28.07.2020 10:38:05
2
8
Ми то криза не е имало всичко беше цирк
3.
До бойко
28.07.2020 10:14:10
1
15
Оставка
2.
Stela
28.07.2020 10:04:25
2
19
За пенсионерите – банкнота от 50 лева.
За палача – пачки от 500 евро.
Справедливост по мутренски, или
това е мафиотският Му морален кодекс .
1.
Кьосев
28.07.2020 09:30:20
4
14
Новата министърка на туризма като Ангелкова-германците щели да дойдат през октомври!)Станахме като Турция-сезон 6 месеца!..и в този контекст-кими сикимде на хотелиерите ще компенсират по 35 евра на празна седалка на самолет!?Направо съм в цайкнот!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори