×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата откри незаконни обекти, изградени около морския сарай на Доган


Прокуратурата откри незаконни обекти, изградени около морския сарай на Доган
Временна строителна ограда, пристанищен обект и двуетажна постройка в парк "Росенец" са изградени в разрез с правилата, според прокуратурата
22 Юли 2020, Сряда, 16:16 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимки: Прокуратурата

Нарушения са установени и в местностите Алепу, Аркутино и Буджака, както и в град Свети Влас

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура (ВАП) и в присъствието на наблюдаващ прокурор от ВАП, органите на ДНСК, РДНСК-Бургас, Областна и Морска администрация Бургас извършиха проверки по установяване законността на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките на компетентните органи констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица, информират от прокуратурата.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ в местността „Алепу“ – Созопол констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект. ВАП ангажира незабавно компетентните действия на ДНСК във връзка с незаконното строителство по реда на ЗУТ.

Алепу

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г. Следва кметът на община Созопол да предприеме действия по реда на чл.195 от ЗУТ за обезопасяването на обекта.

Аркутино

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени с масивни огради терени и масивни постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани. За обектите в местността „Буджака“ са образувани отделни прокурорски преписки.

Буджака
Буджака

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица, информират от прокуратурата.

От приложените снимки се вижда, че става въпрос за строежи край т. нар. морски сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Росенец
Росенец

Прокуратурата съобщава още и че при проверка на комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатирало, че към момента не се извършват дейности по строителството на жилищни сгради и хотел - 36 бр. къщи в съответствиe с общата строителна забрана за периода до 1 октомври по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

С оглед това, че не е била издадена изрична заповед до 21.07.2020 г. от кмета на община Несебър, с която всички строителни дейности да бъдат прекратени, е изискано да бъде издадена такава до произнасянето на  Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност.

Свети Влас

На органите на РДНСК – Бургас е възложено предприемането на мерки за указанията на началника на ДНСК и за спазване на ЗУТ.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават, уверяват от прокуратурата.

 




Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
14
Коментара по темата
14.
*********
23.07.2020 08:01:34
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Все едно
22.07.2020 20:50:43
0
2
Ох,извинявам се с грешно написаното име на родината ни. Неволно натиснат бутон :(
12.
Все едно
22.07.2020 20:45:39
0
4
4. Koko
- И коя е държавата? Нали ТЕ са държавата? За това са така нагли.И какво казваше карадъя на неговия необичаен български - Бързо да спрем агресорите,т.е. нас обикновените граждани.Или нас които притежаваме държава с име Българиоя!
11.
Цола Драгойчева
22.07.2020 20:44:45
1
10
"Прокуратурата откри незаконни обекти, изградени около морския сарай на Доган"

Ама, вярно ли е, че Прокуратурата открила това, което го знаят и кучетата на село?
Прокуратурата в Бургас по същия начин не можа да "открие" НАРУШЕНИЕТО НА ЗАКОНА при саботирането на премахването на плочата с имената на шумкарите-терористи на входа на Механотехникума. Година и три месеца!!! И се наложи от София да ги "подсетят" да си свършат работата.
Тия циркаджилъци с харизания на Доган път и разни незаконни строежи (ПЪЛНО Е С ТАКИВА) са само поредните серии от сапунката "Няма държава - няма закони".
Жалки сте...
10.
До 7
22.07.2020 20:42:16
0
10
Парите са от невърнат кредит на ограбената посред бял ден КТБ!
9.
Хаха
22.07.2020 20:41:27
1
11
А когато още преди години,когато се строеше,имаше сигнали до прокуратурата,тя какво направи? Смешен опит за потушаване на недоволството,но каскетите не могат да проумеят,че това че те са прости,не означава,че и ние сме прости! Нищо,следващия главен прокурор много скоро ще ги подкара!
8.
въх недей
22.07.2020 19:25:46
1
11
открихме топлата вода
7.
Петьо
22.07.2020 19:05:51
0
15
Ами багера да идва ! Голям рев ще падне от страна на ДПС . Много пара е налята в това пристанище. Та въпроса ми е от къде са парите и защо институциите си затваряха очите досега?





=0
6.
Меди Доганов
22.07.2020 18:49:29
0
10
А добър ви ден. Аз съм над закона, чак сега ли разбрахте? Рая нещастна!
5.
*********
22.07.2020 18:08:44
0
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
4.
Koko
22.07.2020 17:25:20
0
21
Взимаме обектите в полза на държавата да видим друг път ще нарушават ли закона
3.
Abdula
22.07.2020 16:51:12
0
29
Ами да, то сигурно това е от вчера. Както всичко в БГ трябваше някой да разбута нещата.....
2.
до №1
22.07.2020 16:46:18
4
15
ами да дойде Бачийски да вика заедно с онзи дето не знаел какво щял да прави след това
1.
Баш Майстора
22.07.2020 16:23:38
1
28
Е, са ко прайм?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха размахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха размахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. 100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37 Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес 
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори