×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инспектор на РДНСК-Бургас въртял паралелен бизнес с фирма на майка си, която дори не фигурира в регистъра


Инспектор на РДНСК-Бургас въртял паралелен бизнес с фирма на майка си, която дори не фигурира в регистъра
Любомир Йорданов говори по темата "Алепу" в качеството му на синдикален лидер в ДНСК, оказва се обаче, че е бил освободен от работа преди 4 месеца поради много ниска оценка
14 Юли 2020, Вторник, 14:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Невзрачната строителна фирма била всъщност негова , печелела държавните поръчки за разрушаване на опасни постройки в Ченгене скеле две години

 

 

Директорът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев е внесъл в Окръжна прокуратура писмен доклад с копия от десетки приложения, които уличават старши инспектора от службата Любомир Йорданов в  корупция. Това става ясно и от съобщение в официалния сайт на ДНСК.

 Любомир Йорданов всъщност е бивш държавен служител в ДНСК, известенен  в обществените среди на Бургас като активист на ГЕРБ и като председател на синдиката на ДНСК.

Оказва се, че договорът му е прекратен на 12 февруари т.г. след извършени три проверки от директора на ДНСК арх.Иван Несторов. В мотивите за освобождаването на държавния служител изобщо не фигурират предадените в Окръжна прокуратура днес случаи на конфликт на интереси. Любомир Йорданов е бил освободен поради това, че през последните две години не е работил по близо стоте разпределени му преписки от регионалния директор.

"Потресени сме от мерзкото медийно поведение на този човек през последните дни, той продължава да се представя за наш служител с активна гражданска позиция и развиващ синдикална дейност. Пред телевизиите  настоява за обстойни нови проверки на строителните обекти в Алепу и т.нар. Догансарай в Отманли, като руши авторитета на институцията", казват колегите на Йорданов.

Любомир Йорданов започва работа в РДНСК-Бургас през 2012 г. като преди това е бил съдружник в няколко частни фирми. Прехвърля участието на името на майка си Маргарита Александрова. Една от тези фирми, която дори не е вписана в централния професионален регистър на строителите, печели непрекъснато малки държавни поръчки за премахване на незаконни сгради в Ченгене скеле - с пряко договаряне, като винаги, накрая, многократно надвишава заложения индикативен бюджет. Самият Любомир Йорданов по длъжностна харектеристика е трябвало да организира процедурите по тези поръчки. Той трябвало да разпраща покани до всички строителни фирми от Камарата на строителите, но такава са получавали освен фирмата на майка му Маргарита, само още няколко други, като те впоследствие винаги са се отказвали, от което се усещала фиктивността на процедурата. Фирмата-фаворитка на РДНСК-Бургас по събаряне на незаконни постройки в Ченгенето е регистрирана на домашния адрес в жилищния блок на Любомир Йорданов в жк "Меден рудник".

До писмения доклад на инж.Милен Ненчев до прокуратурата се стига, след като е започнало разпределянето на забатачените преписки между другите инспектори поради освобождаването на Йорданов през февруари т.г. Тогава се вижда, че нарушенията са вървели в периода 2012-2014, до назначаването на Ненчев за директор. Излиза, че с идването на Ненчев, Йорданов не е работил почти нищо в регионалната дирекция, което довежда до проверките и освобождаваето му.

От публикация в столично издание Флагман узна, че междувременно Любомир Йорданов е подал оставка и от ГЕРБ, обявявайки че това вече не е неговата партия.

Вижте какво пише в официалния сайт на ДНСК по случая:

Във връзка с медийни изявления от страна на г-н Любомир Йорданов - бивш служител на Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ - Бургас, в които същият се представя за „председател на Синдикалната организация /СО/ при Дирекция за национален строителен контрол /ДНСК/“ и твърди, че е освободен от работа в ДНСК „заради гражданската си позиция и синдикалната си дейност“, ДНСК прави следното опровержение:

Служебното правоотношение на ДНСК със служителя инж. Любомир Йорданов Йорданов, на длъжност старши инспектор в отдел „Строителен контрол“ при РДНСК - Бургас, е прекратено със заповед на началника на ДНСК, считано от 12.02.2020 г., на основание чл. 107, ал. 2 от ЗДСл, поради получена възможно най-ниската годишна оценка на изпълнението на длъжността.

Следва да се има предвид, че по образование г-н Любомир Йорданов е със специалност „Информатика и компютърни науки“, професионална квалификация - „информатик“, т.е. IT специалист, с оглед на което същият не е компетентен да взема отношение относно упражняваната от ДНСК контролна дейност по спазването на Закона за устройство на територията и на нормативните актове по прилагането му при проектирането и строителството.

В тази връзка ДНСК настоява да не бъде свързвана с изявленията на бившия си служител Любомир Йорданов относно проверки на строежи и др. Независимо, че ДНСК е прекратила служебното си правоотношение с Любомир Йорданов, същият продължава да се представя към настоящия момент за „председател на СО при ДНСК“, за което ДНСК е сезирала Конфедерацията на независимите синдикати в България /КНСБ/ и Федерацията на независимите строителни синдикати /ФНСС/. Съгласно чл. 22, ал.3 от Устава на ФНСС „при един работодател в сферата на строителството не може да се изгражда повече от една СО на Федерацията“, т. е. налице е императивно изискване членовете на СО да са на служба при работодателя по силата на валидно трудово или служебно правоотношение, като в случая това изискване по отношение на г-н Йорданов не е изпълнено. КНСБ е уведомена също така относно липсата на членска маса, организирана в синдикат при ДНСК.

Отделно от горното, началникът на РДНСК - Бургас е сезирал Окръжна прокуратура - Бургас и Главния прокурор на Република България, с искане за проверка на дейността на г-н Любомир Йорданов за периода, в който същият е бил държавен служител в системата на ДНСК, поради наличието на конфликт на интереси. След произнасяне на прокуратурата ДНСК ще предостави допълнителна информация по случая"

 

 

 


В категории: Темида


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
България Всички новини
Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори