×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ вдига контрапротест срещу президента


ГЕРБ вдига контрапротест срещу президента
ГЕРБ и ОП внесоха предложения за поправки в Закона за НСО, не отговориха за контрапротеста срещу Румен Радев
10 Юли 2020, Петък, 10:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

"Отровното трио" пък организира втори митинг в подкрепа на държавния глава и срещу правителството и прокуратурата

И днес се очертава да е бурен ден по улиците на София. От ГЕРБ в цялата страна се организират да отвърнат с контрапротест в столицата след демонстранцията в подкрепа на президента Румен Радев снощи. Самият Бойко Борисов намекна на днешния си извънреден брифинг за мобилизацията на структурите за митинг срещу държавния глава.

В социалните мрежи пък плъзна и вътрешен чат за организиране на автобуси от ГЕРБ в Бургас, който засега не можем да потвърдим, че е автентичен. 

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов призова във "Фейсбук": "Приятели, довечера от 19:00 часа да защитим легитимно избраното правителство на България! Никой не може да си позволи да нарича "мутри" хората, които работят за бъдещето на България. Събираме се пред Министерския съвет, за да покажем, че няма да се поддадем на режисираните сценки!"

---

Днес ГЕРБ и „Обединени патриоти“ (ОП) дадоха пресконференция в парламента, за да обявят, че внасят вече анонсираните проектопромени в Закона за Националната служба за охрана. Целта е да се вмени еднолична отговорност на началника на НСО за решенията кой да се охранява от държавната служба.

Повод за това стана скандалът във вторник край морския сарай на Ахмед Доган в Бургас, предизвикан от гардове на почетния председател на ДПС, който неясно защо продължава да е пазен.

Това доведе до реакция на Румен Радев, който в извънредно изявление посочи, че изпълнителната власт решава кой да се охранява от НСО. Това става след обсъждане в тричленна комисия, в която влизат председателят на ДАНС, главният секретар на МВР и началникът на службата за охрана.

Според Радев, Ахмед Доган и депутатът от ДПС Делян Пеевски не трябва да бъдат пазени от държавата.

Сега ГЕРБ и ОП предлагат шефът на НСО сам да решава кой да бъде охраняван с мотив - да се носи ясна и еднолична отговорност. 

На днешната пресконференция „Флагман“ попита - „Обединени патриоти“ ще подкрепят ли контрапротеста, който ГЕРБ организира срещу президента тази вечер.

Питането обаче бе отклонено от депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров: „Извинявайте, въпросът е извън контекста“.

Представителите на ОП на брифинга Искрен Веселинов и Валери Симеонов предпочетоха да не коментират темата.

„Флагман“ попита и дали законопроектът е съгласуван с ДПС, тъй като той пряко ги засяга.

Димитър Лазаров обаче отговори: „Аз не мисля, че ги засяга пряко. Не, не е съгласуван с ДПС законопроектът. Той е подписан от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ, което е свързано с решението, което бе взето вчера на Коалиционния съвет“.

---

Междувременно „Отровното трио“ - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, отново организира протест срещу властта и прокуратурата.

Те разпратиха до медиите следното съобщение:

„Ние, Отровното трио днес (10.07) в 15.00ч. ще бъдем на фонтана пред президентството.
За да е смислен и резултатен, протестът трябва да ексалира.
Така, че бъдете готови.
Утре ще обявим следващите стъпки.
И за да не е напразно, днес, минавайки покрай държавни, съдебни или общински сгради все едно къде задръжте натиснат клаксона на автомобила, докато чакате на светофара или просто минавате покрай тях.
Ако сте пеша, на велосипед, тротинетка покажете им високо вдигнат пръст!
Насърчаваме спазването на дистанция, но имайте предвид, че ангажиментът за опазване здравето на околните е лична кауза - не я пренебрегвайте!
Нека поздравим властта подобаващо!
И нека това е само началото...“

---

Вчера именно „Отровното трио“ натисна спусъка на гнева. Те организираха митинг още в 14 ч. по повод безпрецедентното влизане на прокуратурата в президентството.

Впоследствие във „Фейсбук“ недоволството набра сила и бе организиран масов протест в 18,30 ч., който в пика си събра около 4 хиляди души.

На него реч държа самият президент Румен Радев, който обяви, че в държавата и прокуратурата действат мафия и мутри.

Засега не е ясно дали ще има нов вечерен протест срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. И как това ще се съчетае с контрапротеста, организиран от ГЕРБ.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Балкан Турист
10.07.2020 12:24:50
0
4
по 500 евро за всеки контрапротестиращ и няма да ни стигнат самолети,влакове,автобуси
10.
ДС
10.07.2020 12:20:06
1
3
Туй с контрапротестите познайти кой го е измислил,НИЕ!Бачка безотказно вече 30 години.Нема значение тия ще останат или нови ке дойдат.Нека българино си мисли,че има алтернатива и гласува за който си иска.НИЕ сме на всеки метър.
9.
Калинки Бургас
10.07.2020 11:53:59
0
10
Каква ще е офертата? В € или BGN?
8.
Пеевски
10.07.2020 11:46:58
1
10
Аз лично ще докарам поне хиляда души на контрапротеста с автобуси и влакове, все пак с Бойко сме верни приятели, не мога да го изоставя в такъв тежък момент
7.
gerb
10.07.2020 11:34:44
22
3
ГЕРБ ,ПОДКРЕПЯМЕ ВИ !
6.
до 1
10.07.2020 11:24:05
7
2
Доган си е здрав Евро-Атлантик ! Тези за руският посланик ги разправяй някъде другъде. Ф16
5.
Много прост
10.07.2020 11:23:49
2
16
Тъпани искате сблъсъци и кръв ли? Какви контрапротести какви глупости правите.
4.
питанка
10.07.2020 11:22:45
1
14
Държавната и Общинска администрация днес ще работи до обяд ли ?
3.
Естествено
10.07.2020 10:59:14
3
26
Само обаче се осират още повече. Колкото и да се гърчат няма спасение. На хората им прекипя. Да, има и читави хора в управлението но далеч не са на най - високите места, а проблема е там - в главата.
2.
Мтроландия
10.07.2020 10:48:35
1
20
Снимай те ги и после ще ги видете на хранилката за обществени поръчки.... Ще защитават мафията, защото обират трошички.
1.
Глупаво
10.07.2020 10:43:56
6
16
В тази ситуация да се налива масло в огъня е глупаво. И от едната, и от другата страна! Защото са много кирливите ризи. Те ще се ритат, а Доган ще си пие кафето с руския посланик.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори