×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Панайот Рейзи отива на съд, обвинен за незаконно присвояване на над 2 млн. лв.


07 Юли 2020, Вторник, 14:53 ч.
Автор: Флагман.бг

Престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества

Софийска градска прокуратура е предала на съд бивш кмет и служители на Община Созопол за незаконно присвояване на над два милиона лева.

Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена Димитрова, Христо Христов и Венцислав Петров за извършено от тях престъпление по чл. 203, ал. 1, вр. чл. 202, ал. 1, вр. чл. 201, вр. чл. 20, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е било образувано от Окръжна прокуратура – Велико Търново, след подаден сигнал от търговско дружество „Строй 2014“ ЕООД. Постъпили данни, че през периода 2014 г. - 2017 г. длъжностни лица от администрацията на Община Созопол нарушили служебните си задължения, като допуснали извършване на банкови преводи в полза на лицето С.Г. По този начин се целяло набавяне за себе си и за другиго имотна облага. Извършените от тях деяния са били квалифицирани по чл. 282 от НК – престъпление по служба, от което би могло да настъпят немаловажни последици за Община Созопол.
През м. октомври 2017 г. делото е било изпратено, на основание подсъдност - по чл. 35 и чл. 36 от НПК, в Окръжна прокуратура – Бургас.

С постановление на главния прокурор на Република България е било разрешено ръководството на разследването и осъществяването на постоянен надзор за законосъобразността му, както и своевременното му провеждане, да бъде извършено от Софийска градска прокуратура.

След приключено досъдебно производство обвиняемите са предадени на съд за длъжностно присвояване на сумата от 2 140 156,07 лева, собственост на Община Созопол.

Според прокуратурата престъпните деяния били извършени чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества. Въпросните фирми били собственост на социално слаби лица.

Схемата била следната: директор на дирекция „Техническа“ в общината – обвиняемият Христов, инициирал необходимостта от строително-монтажни работи. Те включвали почистване на дерета, полагане на чакъл, ремонт на улици, както и премахване на последствията от наводненията през 2014 г. За извършването им били сключвани договори. Всички документи, издадени по тях за въпросните СМР, били неистински. Те били съставени от касиера на Община Созопол – обвиняемата Елена Димитрова, но не били подписани от лицата, представляващи собствениците на фирмите, извършили строително-монтажните работи.
През инкриминирания период обвиняемите заемали следните длъжности: Панайот Рейзи – кмет на Община Созопол, отстранен от длъжност на 16.04.2019 г., Христо Христов – директор на дирекция „Техническа“ в Община Созопол, Златка Мусева – главен счетоводител в Община Созопол, Елена Димитрова – касиер в Община Созопол и Венцислав Петров – собственик на четири фирми. На всички обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои наказателното производство да продължи в съда. 


В категории: Созопол


14
Коментара по темата
14.
*********
08.07.2020 17:34:51
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
13.
анонимен
08.07.2020 10:37:53
0
3
галя джендова доста пари изхарчи на този тумбак,винаги се е въртяла покрай кметовете-Секс за пари
12.
Борис
08.07.2020 07:57:50
0
3
Значи не прекаляват а се уливат от алчност. То изобщо има ли 1 чист кмет в нашата глупава България. Ставай кмет за да станеш милйонер. Само най-лошото е че по некъдърни от въпросните няма. Майка България бива продадена и разграбена от всеки!
11.
*********
08.07.2020 07:23:14
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
do 21
08.07.2020 06:58:09
0
2
Как така неподписани от изпълнителите? Като си спомням че мангала ги теглел от банката. Как ще ти дадат пари в банка без да си подписал и да са на твое име? Цялата работа е бла бла.
9.
Ба си
08.07.2020 00:01:53
0
5
тъй ще си изгният гъбите вече
8.
айде бе
07.07.2020 18:40:24
0
16
Едно време Рейзито си викаше проститутки в Гранд Хотел Приморец в Бургас. Целият персонал знаеше и на всичкото отгоре го криеха от жена му когато го търсеше.
7.
Сега
07.07.2020 18:04:26
0
21
Сега да видим ТОЗИ независим съд и проКУРВАтура дето на Иванчева за 150.000 евро дадоха 20 години а на този цървул за 2млн колко ще дадът?!!!!
6.
Созопол
07.07.2020 17:38:07
1
26
Те ако са само 2 милиона, с мед да го намажеш, ами те са стотици милиони. Има чадър Рейзи. Това е истината. Нищо няма да се случи.
5.
в очите
07.07.2020 15:53:52
2
27
Деветнайсет месеца (19) им трябваше на Прокуратурата за да вкарат в съда едно явно икономическо престъпление в което всичко е ясно ! Описано е, фактурирано, подписано и платено. Няма нещо, което да се рови или разплита. КАКВИ ГИ ВЪРШИХТЕ 19 месеца ? КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ДА ИМА ПРИСЪДИ, ОКОНЧАТЕЛНИ ? Пет години ли ? Справедливостта и правото у нас не са свързани
4.
Капут
07.07.2020 15:10:50
3
11
Браво!!!
3.
*********
07.07.2020 15:02:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Д-р ВЪХ
07.07.2020 14:54:46
1
23
Христо Иванов днес беше изхвърлен във водата от мутрите на Доган в държавния плаж на нос Чукалята. Естествено затова няма да прочетем нищо в казионните медии на Шайката, но клипа се разпространява с невиждана скорост във фейсбук.
1.
За Доган ще мълчите ли?
07.07.2020 14:50:32
2
14
https://eurocom.bg/new/izgonikha-khristo-ivanov-sled-kato-se-opita-da-dostigne-do-imot-na-dogan-kray-burgas-na-zhivo
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме,  Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България Как Капките се превърнаха в най-успешния тв формат в България 11000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации, милиони бяха пред малките екрани  Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Дали мама ми повлия в "Ергенът"? Няма да се боря с хорското мнение, животът ми продължава, обяви Алек Каквото и да кажа – хората ще си вадят изводи, но не ми е повлияла, кълне се Алек Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Къде отлетяха Цветанка Ризова и любимия й Двамата бяха засечени с куфарите на Терминал 2 Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Проклятие ли тегне над бургаския футбол? "Черноморец 1919" изпадна в Трета лига Отборът не успя да спаси професионалния си статут и ще играе при аматьорите през следващия шампионат Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек, на когото те са каки
Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори