×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Собствениците на подпорната стена на Алепу може да осъдят България заради Борисов и Рейзи


Собствениците на подпорната стена на Алепу може да осъдят България заради Борисов и Рейзи
Рейзи не беше ли кмет на ГЕРБ? Изведнъж Бойко Борисов решава, че този обект ще остане къщичка за птици, а това е абсурдно, каза Костадин Паскалев
07 Юли 2020, Вторник, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Абсурд е премиерът да решава този обект да бъде къщичка за птици, коментира бившият министър Костадин Паскалев

Собствениците на четириетажната подпорна стена на Алепу може да осъдят България заради решението на премиерът Бойко Борисов обектът да остане къщичка за птици. Това е абсурдно, възкликна в „Тази сутрин“ по бТВ бившият регионален министър Костадин Паскалев и настоящ член на Националния съвет на БСП.

„Община Созопол има Общ устройствен план, придружен с екологична и с оценка за съответствие. Едното е съобразно Закона за опазване на околната среда, а другото – на Закона за биологичното разнообразие. В един момент в този план е предвидено подобно застрояване. Подробните устройствени планове обаче се обявяват в Държавен вестник. По всяка вероятност такъв план е обявен“, обясни експертът. 

В световната практика им такива прецеденти, при които се изграждат жилищни сгради, служещи и за подпорни стени, добави той.

„Рейзи не беше ли кмет на ГЕРБ? Изведнъж премиерът решава, че този обект ще остане къщичка за птици. Това е абсурдно!“, коментира Паскалев. 

„Този общ устройствен план е одобрен от Общинския съвет. Минал е през обществено обсъждане. Ако има подробен устройствен план също е минал през местния парламент. Има и заповед, публикувана в Държавен вестник и в един момент някой казва „не“. Защо?“, попита той.

„Нали си давате сметка, че този инвеститор има основание да осъди държавата защото има тотална непоследователност и несъобразяване със законите. Разбирам когато си приложил всички административни инструменти, за да спреш едно или друго безумие и след това стигаш до извода, че законът не позволява да опазиш околната среда. Тогава променяш закона. При нас обаче се случват нещата по друг начин“, заяви бившият министър. 

„Всеки инвестиционен проект минава за предварително съгласуване в РИОСВ, през РДНСК и едва тогава получава строително разрешение. Къде са били тези институции? Кой ги управлява? Кой е бил министър на околната среда и водите? Кой е бил регионален министър? Кой е директор на съответната служба? Какво са правили? Какви документи са издали?“, попита той. 

„Ако е размита отговорността, ако институциите не спазват своите вменени със закон правомощия, тогава нямаме държава. Винаги, когато се правят проекти, има опит да се пригоди инвеститорския интерес към законодателството. Никога обаче не е водещ общественият интерес“, подчерта Паскалев. 

Всичко, което става в околната среда на България, говори за унищожени държавни системи за управление, добави той.

„При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже дали е относимо към опазването на околната среда реализацията на подобен проект. Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК. Това говори за унищожаване на управленските системи – ако в нашата държава само той може да спре строителството“, коментира Паскалев.

Според него целта на проекта на „Бъбрека“ е една – усвояване на средства.
 


В категории: Созопол


9
Коментара по темата
9.
Д-р ВЪХ
07.07.2020 14:53:01
2
11
Христо Иванов днес беше изхвърлен във водата от мутрите на Доган в държавния плаж на нос Чукалята. Естествено затова няма да прочетем нищо в казионните медии на Шайката, но клипа се разпространява с невиждана скорост във фейсбук.
8.
мнение
07.07.2020 14:50:22
0
10
Точно изказване. в рамките на свойте правомощия отделните институции са разрешавали строителството на курортен компрекс, сега всички са ужасени от това което са разрешили.
7.
Местен
07.07.2020 14:12:01
13
7
Типично за БСП, първо пищят кой е разрешил, строежа на тянха фирма, за да настроят хората, и като ги спре някой, почват да въртят комунистически номера. Аман от тази червена сган
6.
nov
07.07.2020 13:45:22
0
2
a vie slepi li ste vseki vijda ce tova e RESERVAT i sveti toma e nezakonen..... tova ne e svlaciste = nivoto na pata zad ,,podpornata stena ,, e vdignato dva metra i povece vijda se ot gorata otzad ..... no vie ne znaete ...MAHAITE SE
5.
nov
07.07.2020 13:45:19
0
4
a vie slepi li ste vseki vijda ce tova e RESERVAT i sveti toma e nezakonen..... tova ne e svlaciste = nivoto na pata zad ,,podpornata stena ,, e vdignato dva metra i povece vijda se ot gorata otzad ..... no vie ne znaete ...MAHAITE SE
4.
Не може,
07.07.2020 13:31:39
5
5
а ще я осъдят за доста десетки милиони,ако тоз лъжец еднолично им спре законния строеж.Вие си ги избирате,а те си менят законите, така че всичко си е по закон.
3.
от в-к ''Капитал''
07.07.2020 12:50:08
0
17
Собственик на подпорната стена заедно с 29 дка прилежащи земи НЕ е Главболгарстрой а БОРИСЛАВ САРАНДИЕВ 2ри по ранг МАСОНски шеф от библотексрския ДПС Университет
Главболгарстрой са само подизпълнител на строителството бетон,плочи,хамалогия
2.
Народен артист
07.07.2020 11:03:27
0
21
Кои са Главболгарстрой?
Фирма създадена по времето на соца с президент Симеон Пешев - виден комунистически деец приватизирал компанията през 1990 г.
Няма обществена поръчка която да не е спечелил и то по съмнителен начин.
Този комунист вече се е обезцветил и с методите на корупцията си трупа богатството.
Твърде много може да се пише но и така и така керванът ще продължи.
1.
Файдата
07.07.2020 09:48:23
6
30
Собствениците на подпорната стена на Алепу са Главболгарстрой и са получили за последните години обществени поръчки за над 2 милиарда лева, така че по-скоро няма са съдят държавата, за са може да усвояват още. Като падне Мутрата от власт ще си продължат бетонирането, той сам Мутрата си го каза в прав текст. Типичин рекетьорски похват - избирайте ме да управляваме с ДПС, иначе ще разкажем играта на природата и ще ви бетонираме плажовете.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Почина уважаван лекар-иноватор от Бургас Д-р Красен Генев разработваше щадяща методика за хемодиализа  Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано Три момчета от бургаския ж.к.“Зорница“ направиха нещо нечувано „Радвам се, че има и такива деца“, каза тяхна съседка, която е очарована от акцията им Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Нана, върни се, зоват продуцентите на Нова ТВ Наскоро водещата беше гост в епизод №1000 на култовата тв рубрика и отново тръгнаха коментариите дали блондинката няма да се завърне в Нова телевизия Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Алек опозори „Ергенът“, майка му го кастрира, той е страхливец, смята Гърдева Той не намери мъжкото в себе си, за да им го каже в очите, бясна е звездата от първия сезон Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки Скокът е пет пъти  Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Нещо неприятно се случи с тази естрадна легенда Апаши разбили апартамента на 85-годишната певица и свили всичките ѝ ценности Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Вече не съм мамино синче номер едно, хвали се Сашо Кадиев Изместиха ме, детронираха ме, 
Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори